Δημήτρης Αθανασουλόπουλος Φωτογραφία:Στέφανος Κόκκινος

Η ομάδα της Φινλανδίας είναι η μεγάλη νικήτρια της σημερινής ημέρας καθώς Salminen (E1), Mika Ahola (E2) και Marko Tarkalla (Ε3) κυριάρχησαν στις κατηγορίες τους σπρώχνοντας την ομάδα τους ακόμα πιο μακριά από τον ανταγωνισμό. Η Ελλάδα ανεβαίνει μια θέση στην κατάταξη (19η) αλλά χάνει τον Δημήτρη Αθανασουλόπουλο (Yamaha, #71) ο οποίος εγκατέλειψε.

Οι αναβάτες θα θυμούνται την 3η ημέρα του φετινού Six Days. Η βροχή κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και στο τέλος του σημάδεψε την προσπάθεια των αναβατών. Ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος ήταν άτυχος σήμερα. Η πίσω σαμπρέλα ελαστικού παρέδωσε το πνεύμα και αναγκάστηκε να την αλλάξει κατά την διάρκεια του αγώνα. Παρόλα αυτά το ελαστικό δεν άντεξε την καταπόνηση και άρχισε να διαλύεται κυριολεκτικά, μέχρι που δεν έμεινε τίποτα από την σαμπρέλα, ελαστικό, ακόμα και ο τροχός κυριολεκτικά διαλύθηκε. Αυτό ήταν το τέλος του Δημήτρη στο φετινό Six Days Enduro.

Να θυμίσουμε πως οι κανονισμοί για την βαθμολογία των εθνικών ομάδων δέχονται τους πέντε καλύτερους χρόνους από τους έξι συνολικά. Η εγκατάλειψη ενός αναβάτη φέρνει 2 ώρες ποινή κάθε ημέρα αλλά όσο συνεχίζουμε με πέντε αναβάτες η βαθμολογία θα περιέχει το σύνολο χρόνων των αναβατών που συνεχίζουν.

Ο Juha Salminen φρόντισε να μας θυμίσει πως ήταν πριν δυο χρόνια που συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Νίκες και πάλι νίκες. Αυτήν τη φορά ο Ivan Cervantes προσπάθησε να τον ακολουθήσει αλλά τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος ο Ιταλός Simone Albergoni πλησιάζει ακόμα περισσότερο την κορυφή. Ο Αδάμος Πράσσος τερμάτισε στην 114η θέση. Είχε μια δύσκολη ημέρα καθώς ταλαιπωρήθηκε από πυρετό το πρωί. Μετά τα μισά του αγώνα συνήλθε, με την φροντίδα φαρμάκων και απέδωσε πολύ καλύτερα. Ήταν ξανά σήμερα ο ταχύτερος Έλληνας αναβάτης.

Την έκπληξη στην κατηγορία Ε2 έκανε ο απίστευτος Φινλανδός Mika Ahola (Honda, #151) που κατάφερα και τερμάτισε πρώτος αφήνοντας τον Stefan Merriman (Yamaha, #127) στη δεύτερη θέση και τον Samuli Aro (KTM, #97) στην τρίτη. Ο Σταμάτης Μαντάς οδήγησε καλύτερα σήμερα τερματίζοντας στην 140η θέση και όπως είπε ο ίδιος το ευχαριστήθηκε. Πιο πίσω ο Παναγιώτης Μανιάτης (Husqvarna, #88) στην 160η θέση είχε προβλήματα στο τέλος με την αλλαγή πίσω ελαστικού αλλά συνεχίζει κανονικά. Ο Βασίλης Ορφανός (Aprilia, #96) έφερε το RXV του στην 207η θέση της κατάταξης.

O Marko Tarkalla (ΚΤΜ, #167) ήταν ο νικητής της κατηγορίας Ε3. Κέρδισε στο νήμα τον Γάλλο Fabien Planet (KTM, #198) και τον πλησίασε στη βαθμολογία. Στην τρίτη θέση ο Ισπανός Cristobal Guerrero (Gas Gas, #175). Ο Δημήτρης Κόκκινος τερμάτισε στην 69η θέση, μετά από μια πτώση στην πρώτη ειδική πονάει στον αριστερό καρπό αλλά συνεχίζει κανονικά.

Στο Junior World Trophy δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, η Αμερικάνικη ομάδα προηγείται των Γάλλων και των Αυστραλών που τερμάτισαν στην τρίτη θέση.

Η τέταρτη ημέρα πρόκειται να είναι δύσκολη. 235 χλμ περιμένουν τους 500 περίπου αναβάτες που συνεχίζουν. Η βροχή δεν έχει σταματήσει όλο το βράδυ. Η σημερινή και η αυριανή ημέρα είναι το αποκορύφωμα του φετινού Six Days Enduro.

Χρήσιμες πληροφορίες
Επίσημη ιστοσελίδα www.isde06.com
Αποτελέσματα http://www.rally-vysledky.com/rallysport/2006/6d