Mε τέσσερις αναβάτες θα συνεχίσει η Ελληνική ομάδα τις δυο τελευταίες ημέρες του Six Days 2006 στη Λίμνη Taupo της Νέας Ζηλανδίας μετά την εγκατάλειψη του Βασίλη Ορφανού σήμερα, την τέταρτη ημέρα του αγώνα. Ο Βασίλης πέρασε το όριο της μιας ώρας επιπλέον του ιδανικού χρόνου του και τέθηκε εκτός αγώνα. Η εγκατάλειψη ήρθε από μηχανική βλάβη.

Τρίτωσε το κακό για την Ελληνική εθνική ομάδα καθώς σε τρεις, συνεχόμενες, συμμετοχές (Πολωνία, Σλοβακία, Νέα Ζηλανδία) η ομάδα μας θα τερματίσει έχοντας ποινή χρόνου λόγω εγκαταλείψεων των αναβατών της. Παρόλα αυτά είναι μόνο η τρίτη συμμετοχή μας ως ομάδα, υπάρχει πολύ μέλλον μπροστά μας. Οι αναβάτες συμφωνούν πως πρέπει να τελειώσει ο αγώνας και να δούμε με ησυχία έπειτα τα επόμενα βήματα.

Τα 235 χλμ της σημερινής ημέρας ήταν μια σκέτη κόλαση. Συνεχής βροχή (άλλοτε ψιλόβροχο και άλλοτε καταιγίδα) σε συνδυασμό με χαμηλές θερμοκρασίες δυσκόλεψε το έργο των αναβατών. Τα λούκια στη διαδρομή είναι τεράστια και η οργάνωση κάνει ότι μπορεί για να δυσκολέψει το έργο των αναβατών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε μια ανηφόρα μετά τις πρώτες 220 μοτοσυκλέτες τα λούκια ήταν τέτοια που κανένας δεν μπορούσε να ανέβει και έτσι η οργάνωση με ακαριαία αντίδραση άλλαξε την διαδρομή ακυρώνοντας το ανηφορικό κομμάτι.

Ο Juha Salminen (ΚΤΜ, #60) επιβεβαίωσε την κυριαρχία του κερδίζοντας ξανά σήμερα την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε1. Μόνο με θαύμα θα χάσει την νίκη. Δεύτερος ο Ιταλός Simone Albergoni (Honda, #23) με αυτήν του την νίκη πέρασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης αφήνοντας τρίτο τον Marc Germain (Yamaha, #1) o οποίος τερμάτισε τρίτος. Ο Αδάμος Πράσσος έφερε το ΚΤΜ του στην 100η θέση και πλέον βρίσκεται στην 95η θέση της κατηγορίας. Άλλη μια τέλεια ημέρα για τον κορυφαίο Έλληνα αναβάτη.

Ο Φινλανδός Samuli Aro (ΚΤΜ, #97) έκανε την αντεπίθεσή του σήμερα και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με την ελάχιστη διαφορά των 15.68 δευτερολέπτων. Δεύτερος ο Stefan Merriman (Yamaha, #127) και τρίτος ο Αμερικάνος Kurt Caselli (KTM, #109). Μονομαχία γιγάντων σήμερα μιας και ο Samuli με τον Merriman θα παλέψουν για τον τίτλο, ο Samuli προηγείται με 8 δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Σταμάτης Μαντάς σήμερα ήταν ασταμάτητος παρόλη την βροχή και το κρύο. Τερμάτισε στην 131η θέση και τώρα βρίσκεται στην 140η θέση της κατάταξης έχοντας δυο ημέρες αγώνα ακόμα. Στην 146η θέση τερμάτισε ο Τάκης Μανιάτης ολοκληρώνοντας την τέταρτη ημέρα άψογα. Στην κατάταξη της κατηγορίας Ε2 βρίσκεται στην 154η θέση.

Η μάχη των Fabien Planet (KTM, #198) και Marko Tarkalla συνεχίστηκε και σήμερα όταν ο Γάλλος κέρδισε τον Φινλανδό με διαφορά 1 δευτερολέπτου και 20 εκατοστών. Ο Ισπανός Cristobal Guerrero (Gas Gas, #175) ήταν σήμερα ξανά τρίτος. Στην κατάταξη της κατηγορίας Ε3 ο Planet έχει ένα ισχυρό προβάδισμα 36 δευτερολέπτων έναντι του Tarkalla που χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ την πέμπτη ημέρα για να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Κόκκινος, αν και οδηγούσε με τραυματισμένο τον δεξί του καρπό έφερε το ΚΤΜ του ακόμα ψηλότερα από τη χθεσινή ημέρα, στην 62η θέση και πλέον βρίσκεται στην 71η θέση της κατηγορίας Ε3.

Μια κλάση ανώτερη η ομάδα της Φινλανδίας κέρδισε την σημερινή ημέρα και βρίσκεται με το ένα πόδι στην πρώτη θέση του βάθρου. Η Γαλλική ομάδα φαίνεται να εξασφαλίζει την δεύτερη θέση έναντι της ομάδας της Ισπανίας. Η Ελληνική ομάδα διατηρήθηκε στην 19η θέση της κατάταξης.

Στην κατηγορία Junior η Αμερικάνικη ομάδα βρέθηκε πιο κοντά στον τίτλο μετά και την σημερινή τους νίκη. Δεύτερη παραμένει η ομάδα της Γαλλίας και στην τρίτη θέση οι πιτσιρικάδες της Αυστραλίας.

Αύριο η πέμπτη ημέρα είναι μια επανάληψη της σημερινής. Είναι ουσιαστικά το τελευταίο σκαλί πριν τον τερματισμό μιας και η διαδρομή της έκτης ημέρας ακυρώθηκε και οι αναβάτες την Κυριακή πρόκειται να οδηγήσουν από άσφαλτο μέχρι την πίστα motocross για το final test (τελευταία δοκιμασία).

Το ηθικό των Ελλήνων αναβατών είναι υψηλό αλλά σε μια προσπάθεια περαιτέρω ανύψωσης καλείστε να στείλετε ένα email συμπαράστασης προς τους αναβάτες μας! Όποιος επιθυμεί να το κάνει μπορεί να στείλει ένα email στο info@enduro.gr το οποίο θα το προωθούμε στους αναβάτες μας κάθε βράδυ.
Go Hellas!!!