Αποστολή Taupo, Νέα Ζηλανδία: Δημήτρης Γιουβρής

Η έντονη και συνεχόμενη βροχόπτωση έκανε απροσπέλαστη τη διαδρομή και οι οργανωτές αναγκάστηκαν να σταματήσουν τον αγώνα. Βαθιά και απροσπέλαστα λούκια, λάσπη και συνεχής βροχόπτωση συνέθεσε το σκηνικό της πέμπτης ημέρας. Όλοι οι αναβάτες κατάφεραν να αγωνιστούν στις πρώτες δυο ειδικές οι οποίες θα είναι αυτές που θα μετρήσουν σήμερα.

Μερικά σημεία της διαδρομής είχαν οδηγηθεί και τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα τα λούκια που είχαν σχηματιστεί να γίνουν εντονότερα σήμερα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δημιουργηθούν ουρές αναβατών σε δύσκολα ή απροσπέλαστα σημεία.

Οι αναβάτες μας ολοκλήρωσαν την σημερινή ημέρα τερματίζοντας κανονικά και βρίσκονται πλέον κοντά στα μετάλλια. Η σημερινή ημέρα ήταν κόλαση για πολλούς αναβάτες χωρίς εξαίρεση. Ο Αδάμος Πράσσος έχει καιρό να θυμηθεί τόσο δύσκολο αγώνα με διαδρομή που ήταν απροσπέλαστη. Μάλιστα συνεργάστηκε με άλλους δυο αναβάτες για να βοηθούν ο ένας τον άλλο στη διαδρομή!

Ο Τάκης Μανιάτης ήταν άρρωστος όλο το χθεσινό βράδυ. Ο πυρετός και οι στομαχικές διαταραχές δεν τον άφησαν σε ησυχία, παρόλα αυτά ξεκίνησε το πρωί για τον πιο δύσκολο αγώνα και τα κατάφερε. Ήρωας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αυτό που έκανε σήμερα δεν περιγράφεται. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο Δημήτρης Κόκκινος δεν μπορεί να θυμηθεί ποιο δύσκολο αγώνα από τον σημερινό. Ίσως απ’ ότι λέει ο ίδιος στο ISDE της Τσεχίας να είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις. Σήμερα όλοι βίωσαν καταστάσεις όπου χρειάστηκε βοήθεια μεταξύ των αναβατών για να συνεχίσουν στη διαδρομή. Ο Κόκκινος δεν ήταν εξαίρεση καθώς σήμερα έκανε γνωριμίες με αναβάτες από την Βενεζουέλα! Η βοήθεια που πρόσφερε και του πρόσφεραν ήταν πολύτιμη για όλους.

Ο Σταμάτης Μαντάς μας έχει εκπλήξει με την ηρεμία του. Ευχαριστήθηκε που τερμάτισε τον σημερινό αγώνα και ήταν γεμάτος χαρά για το όπως διαγράφεται πρώτο του μετάλλιο Six Days. Η απαράμιλλη δύναμή του τον βοήθησε σήμερα γιατί όπως λέει ο ίδιος «όπου κολλούσα έπαιρνα το ΚΤΜ στην πλάτη!!!». Η τεχνική του λείπει όμως, όπως φάνηκε το πρωί στο δεκάλεπτο εργασιών έκοψε τα λινά του ελαστικού από το άγχος να τελειώσει γρήγορα. Η τεχνική όμως είναι κάτι που θα μάθει με τον καιρό, θέληση να υπάρχει.

Μια ημέρα έμεινε για το τέλος του φετινού Six Days και η οργάνωση μας κρατούσε άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη. Η διαδρομή της έκτης ημέρας ακυρώθηκε, έτσι οι αναβάτες θα οδηγήσουν από τα paddocks μέχρι την πίστα Motocross από άσφαλτο όπου θα αγωνιστούν στο λεγόμενο final test. Ουσιαστικά το Six Days έχει τελιώσει καθώς λίγα μπορούν να γίνουν την αυριανή ημέρα.

Ο Juha Salminen είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής του φετινού Six Days στην κατηγορία Ε1. Η διαφορά του είναι τέτοια που του εξασφαλίζει την πρώτη θέση άνετα. Δεύτερος τερμάτισε σήμερα ο Ισπανός Ivan Cervantes (ΚΤΜ, #59) και τρίτος ο Ιταλός Simone Albergoni (Honda, #23). Ο Αδάμος Πράσσος (KTM, #64) τερματίζει στην 100η θέση. Μετά από πέντε ημέρες αγώνα ο Juha Salminen βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά σχεδόν 1,5 λεπτού από τον δεύτερο Simone Albergoni και 2,5 λεπτά διαφορά από τον τρίτο Marc Germain (Yamaha, #1). O Αδάμος Πράσσος βρίσκεται στην 95η θέση της κατάταξης Ε1.

Ο Mika Ahola (Honda, #151) ήταν ο νικητής της σημερινής ημέρας στην κατηγορία Ε2 με τον Stefan Merriman (Yamaha, #127) δεύτερο και τρίτο τον Samuli Aro (KTM, #97). O Σταμάτης Μαντάς (KTM, #108) τερματίζει στην 139η θέση και ο Τάκης Μανιάτης (Husqvarna, #88) στην 194η θέση. Η διαφορά του πρώτου Samuli Aro με τον δεύτερο Stefan Merriman είναι 7,5 δευτερόλεπτα και θα κριθεί την έκτη ημέρα στο τελευταίο final test. Τρίτος στην κατάταξη της Ε2 βρίσκεται ο Mika Ahola. Ο Σταμάτης Μαντάς ανεβαίνει στην 137η θέση και ο Τάκης Μανιάτης στην 168η θέση.

Η ατυχία του Fabien Planet (KTM, #198) στην σημερινή πρώτη ειδική έδωσε την ευκαιρία στον Σουηδό Bjorne Carlson (Husaberg, #197) να κερδίσει τον αγώνα. Ο Marko Tarkkala (KTM, #167) τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Cristobal Guerrero (Gas Gas, #175) στην τρίτη θέση της κατάταξης. Ο Δημήτρης Κόκκινος (ΚΤΜ, #159) τερμάτισε στην 60η θέση. Το δώρο του Planet επωφελήθηκε ο Tarkkala που τώρα προηγείται στην κατάταξη της κατηγορίας Ε3 από τον Planet με διαφορά 8,67 δευτερολέπτων. Τρίτος βρίσκεται ο Cristobal Guerrero και ο Δημήτρης Κόκκινος ανέβηκε στην 68η θέση.

Η ομάδα της Φινλανδίας προηγείται στην κατάταξη των εθνικών ομάδων (Trophy), δεύτερη η Γαλλία και στην Τρίτη θέση η Ισπανία. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην 19η θέση. Στην κατηγορία Junior Trophy η Αμερικάνικη ομάδα παραμένει σταθερά πρώτη με δεύτερη την ομάδα της Γαλλίας και τρίτη την Αυστραλία. Στην κατηγορία των Clun προηγούνται οι Τσέχοι Kuklik, Zaremba και Michalic, στην κατηγορία των κατασκευαστών η ομάδα της ΚΤΜ Factory 1 (Salminen, Aro και Tarkalla) έχει διαλύσει τον ανταγωνισμό και στην κατηγορία των ιδιωτών προηγείται ο Αργεντινός Franco Ciami (KTM, #210).

Χρήσιμες πληροφορίες
Επίσημη ιστοσελίδα www.isde06.com
Αποτελέσματα http://www.rally-vysledky.com/rallysport/2006/6d