Η οργανωτική επιτροπή του φετινού αγώνα International Six Days Enduro 2014, που πραγματοποιήται στην Αργεντινή ανακοίνωσε (με καθυστέρηση 3 μηνών!) την προ-επιλογή 567 αθλητών. Ο αγώνας που φιλοξενείται στην πόλη San Juan 3-8 Νοεμβρίου 2014, θα δει αθλητές από 30 χώρες, όμως με υχηρές απουσίες!

Παραδοσιακές δυνάμεις του enduro όπως η Ιταλία, η Φινλανδία, η Αγγλία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Τσεχία δεν θα δώσουν το παρόν με ομάδες Trophy, αλλά μόνο με ομάδες club (αυτό σημαίνει πως οι κορυφαίοι αθλητές enduro θα είναι απών).

Αναλυτικά ενδιαφέρον να συμμετέχουν έχουν εκδηλώσει 18 ομάδες Trophy Team, 13 ομάδες Junior Trophy Team, 5 ομάδες Women Club Teams, και 134 club. Οι περισσότερες συμμετοχές προέρχονται από την Αργεντινή με 181 αθλητές.

Να θυμίσουμε πως η λίστα αναφέρει μόνο την προ-επιλογή των ομοσπονδιών που πλέον δεσμεύονται με το 25% του ποσού της συμμετοχής. Η τελική λίστα συμμετοχών θα έρθει αργότερα, πιθανόν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Το υψηλό κόστος συμμετοχής σε συνδυασμό με το υπερατλαντικό ταξίδι είναι οι κύριοι λόγοι που έχουν αποτρέψει πολλές ομοσπονδίες να ξοδέψουν χρήματα φέτος. Ενδεικτικά για το κόστος, η KTM ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενοικιαζόμενων μοτοσυκλετών και service για τους αγώνες ISDE ανακοίνωσε τιμές το φετινό αγώνα: 3.290 ευρώ (τετράχρονη μοτοσυκλέτα) + 1.490 ευρώ (service) + ΦΠΑ.

H Ελληνική ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ, δήλωσε συμμετοχές ομάδας Trophy Team (6 αθλητές) αλλά δεν έχει οργανωθεί καμία προσπάθεια μέχρι στιγμής. Με ενδεικτικό κόστος ανά αθλητή σχεδόν 8.000 ευρώ(!) το κόστος μιας τέτοιας αποστολής εκτοξεύεται εύκολα πέρα του ποσού των 50.000 ευρώ.

Δείτε την επίσημη λίστα προ-συμμετοχών για το ISDE 2014.

isde-paddocks550