Ημέρα για αναγνώριση ειδικών, παρέλαση των Εθνών και τέλος μια συνάντηση όλης της ελληνικής αποστολής με την Ελληνοχιλιανή κοινότητα. Αυτά ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007, εδώ στο La Serena της Χιλής.

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο τα δυο αυτοκίνητα της ομάδας κατευθύνθηκαν για την γνωριμία και των υπόλοιπων ειδικών. Ο καιρός έχει γίνει πιο ευχάριστος με την θερμοκρασία να έχει ανέβει στους 19 βαθμούς και συγχρόνως να απολαμβάνουμε έναν μπλε ουρανό.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό στην τεράστια τέντα στο paddock, η ξεκούραση στο ξενοδοχείο ήταν αναγκαία. Στις 18:30 βρισκόμασταν στο σημείο συνάντησης των ομάδων για την προετοιμασία της προγραμματισμένης παρέλασης των εθνών.

Για σχεδόν τέσσερις ώρες άνθρωποι της μοτοσικλέτας από όλο των κόσμο ενώθηκαν για την παραδοσιακή παρέλαση που κατέληξε στον Φάρο στην παραλία της La Serena. Μετά την παρουσία και άκουσμα του εθνικού ύμνου κάθε χώρας, ομιλίας επισήμων, άνοιξε και επίσημα από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσικλέτα η εκκίνηση του 82ου ISDE. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό χορό από συγκρότημα της Χιλής, έναν τενόρο και μπόλικα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Για την ελληνική ομάδα ακολούθησε η γιορτή στην Ελληνική ταβέρνα, όπου όλη η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με την Ελληνοχιλιανή ομογένεια. Ελληνικός χορός από συγκρότημα, χόρεψαν χορούς από όλη την Ελλάδα, με άψογο ρυθμό. Παιδιά τρίτης γενιάς που δεν ξέρουν να μιλάνε τα ελληνικά, αλλά μέσα τους νιώθουν κομμάτι της Ελλάδας.