Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007
Ημέρα προετοιμασίας. Μια χαλαρή ημέρα για όλους. Το σημαντικότερο όμως γεγονός ήταν η παρουσίαση του ISDE 2008 από την οργανωτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, σε κεντρικό παραλιακό ξενοδοχείο. Χαιρετισμό και κάλεσμα απηύθυναν ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Σερρών. Το αποτέλεσμα στο τέλος της παρουσίας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ανάμεσα στους παραβρισκόμενους.

Οι καλεσμένοι άρχισαν να έρχονται πριν τις 18:00, ώρα που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει η παρουσίαση. Η υποδοχή είχε έτοιμα press kit, μαζί με ένα ελληνικό δώρο, ένα κομπολόι. Η αίθουσα του ξενοδοχείου άρχισε γρήγορα να πλημμυρίζει με κόσμο και χρειάστηκε να προστεθούν επιπλέον καρέκλες. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσικλέτας Vito Ippolito.

Στο βάθρο βρισκόταν μαζί με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη (Πρόεδρος), οι Σταυρούλα Δαβίρα, Θανάσης Χούντρας, Δημήτρης Αθανασουλόπουλος και Νίκος Ανδριτσάκης, που συμπληρώνουν την οργανωτική επιτροπή του Ελληνικού ISDE.

Η παρουσίαση άρχισε με το DVD του ISDE 2008, ένας συνδυασμός του Ελληνικού υπουργείου τουρισμού και της ΛΑΜΣ. Όταν τελείωσε η προβολή χειροκροτήθηκε θερμά. Αμέσως δόθηκε ο λόγος στον Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη και στην συνέχεια στον Δήμαρχο Γιάννη Βλάχο που με λίγα και περιεκτικά λόγια χαιρέτισαν και κάλεσαν τον κόσμο να επισκεφτούν τις Σέρρες για το επόμενο International Six Days Enduro.
Τον λόγο πήρε μετά η Σταυρούλα Δαβίρα που έκανε μια γενική παρουσία της Ελλάδας και της πόλης των Σερρών. Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης στην συνέχεια αναφέρθηκε το πού θα στεγαστεί και θα εκκινήσει ο αγώνας. Ανακοίνωσε ότι η οργάνωση θα δεχτεί μέχρι 450 αναβάτες και ότι έχουν κρατηθεί τα δωμάτια των ξενοδοχείων της περιοχής για την φιλοξενία των επισκεπτών.

Ο Νίκος Ανδριτσάκης αναφέρθηκε ως υπεύθυνος της χρονομετρήσεις για την άριστη λειτουργία του προγράμματος αποτελεσμάτων, που δουλεύει εδώ και δύο χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro. Σημαντική σημείωση ήταν ότι δεν θα υπάρξουν φωτοτυπίες αποτελεσμάτων στην γραμματεία. Θα δίνεται μόνο στους υπεύθυνους των ομάδων. Ο λόγος είναι η προσπάθεια για μείωση σπατάλης του χαρτιού, μιας και είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές φέτος στην Ελλάδα. Όλα θα υπάρχουν στο internet (όπως λειτουργεί τόσο καιρό) και επιπλέον πληροφορίες μέσο κινητού (SMS). Ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος ανέλυσε την διαδρομή του αγώνα και την δομή της.

Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή παρουσία που άφησε σε όλους την επιθυμία να επισκεφτούν την χώρα μας, όχι μόνο για τον αγώνα, αλλά και για διακοπές. Η σκληρή προετοιμασία έφερε το καλό αποτέλεσμα, με την παρουσία του Νομάρχη και του Δημάρχου Σερρών να βοήθησε σημαντικά και τις δύο πλευρές. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο www.isde2008.gr

Οι μοτοσικλέτες έτοιμες για να υποδεχτούν τους αναβάτες τους

για την εκκίνηση του 82ου ISDE στην Χιλή

Στην υποδοχή συμπλήρωνες το όνομά σου και

έπερνες ενημερωτικό υλικό, μαζί με κομπολόι δώρο

Ουρά σχηματιζόταν πριν την είσοδο στην αίθουσα...

...η οποία γέμισε από τους επισκέπτες

Ο Νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης απευθύνει χαιρέτισμα και κάλεσμα να επισκευτούν τις Σέρρες

Ομιλία του Δημάρχου Σερρών, Γιάννη Βλάχου

Εντυπωσιακή η παρουσία θεατών για την παρουσίαση του επόμενου ISDE που θα γίνει στις Σέρρες

Επίσημοι καλεσμένοι

Ο Νομάρχης δίνει συνέντευξη στην τηλεόραση της Χιλής, με την βοήθεια του Θανάση Χούντρα