Τρεις αγώνες τρεις νικητές για το παγκόσμιο Supercross, μετά την επικράτηση του J.Stewart στο Anaheim I που ήταν παράλληλα ο πρώτος αγώνας για το AMA Supercross. Στην Lites ο R.Villopoto ξεκίνησε την χρονιά με το δεξί κερδίζοντας σχετικά εύκολα τον πρώτο του αγώνα.

Supercross Class
Οι διαφορές του Ricky Carmichael με τον James Stewart στο Supercross είναι τόσο μικρές που ένα μικρό λαθάκι είναι μοιραίο για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Το γεγονός αυτό επαληθεύτηκε και σε αυτόν τον αγώνα. Ο Chad Reed, που αγωνιζόταν τραυματισμένος στην κλείδα από ατύχημα σε προπόνηση, πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα. Η πίεση από τον δεύτερο Stewart δεν άργησε να έρθει που γνώριζε ότι δεν θα πιέσει τα όρια του ο Reed λόγο τραυματισμού και δοκίμασε με επιτυχία ένα παράτολμο πέρασμα από την εσωτερική σε μια κλειστή στροφή. Στον δεύτερο γύρο ο Carmichael που βρέθηκε από την αρχή στην τρίτη θέση, πέρασε τον Reed και πίεζε τον Stewart. Ένα λάθος του Stewart έφερε τον Carmichael πρώτη θέση, αλλά με τον “bubba” κοντά πίσω του. Στον έβδομο γύρο ο Stewart κατάφερε να περάσει τον RC που τον κράταγε με δυσκολία πίσω του και η μάχη πήρε φωτιά. Ο Carmichael πείσμωσε και ήθελε το αίμα του πίσω, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να πιέσει τον Stewart, δυστυχώς στον 13ο γύρο υπέπεσε και αυτός σε λάθος, είχε μια πτώση χάνοντας την επαφή με τον πρωτοπόρο. Πρώτη φετινή νίκη για τον άξιο Stewart, που δεν έκανε αγώνα τακτικής για το πρωτάθλημα μιας και ο Carmichael δεν θα αγωνιστεί σε όλο τον θεσμό. Η παράδοση που θέλει τον Carmichael να μην έχει κερδίσει ποτέ το πρώτο Anaheim, θα συνεχιστεί και μάλλον θα παραμείνει έτσι, το πάλεψε πάντως ο RC αν και η δεύτερη θέση ήταν δίκαιη για αυτόν. Σε μαχητή έχει εξελιχθεί τελευταίως ο Reed θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία. Παρά την σπασμένη του κλείδα άντεξε στους πρώτους γύρους στον ξέφρενο ρυθμό της κορυφής, τερματίζοντας τελικά τρίτος. Κοντεύαμε να ξεχάσουμε τον εργοστασιακό οδηγό της Honda Travis Preston, σε μια από τις γνωστές του αναλαμπές έφερε την τέταρτη θέση στην ομάδα. Άλλη μια επικράτηση του πέμπτου Tim Ferry έναντι του έκτου David Vuillemin, η κόντρα τους από τα παλιά ξαναφουντώνει.

Αποτελέσματα Anaheim I Supercross Class
1. James Stewart  Kawasaki
2. Ricky Carmichael  Suzuki
3. Chad Reed Yamaha
4. Travis Preston  Honda
5. Timmy Ferry  Kawasaki
6. David Vuillemin  Honda
7. Nicholas Wey  Honda
8. Heath Voss  Honda
9. Kevin Windham  Honda
10. Michael Byrne  Suzuki

Supercross Lites
Η εμφάνιση του παγκόσμιου πρωταθλητή της ΜΧ2 Chistophe Pourcel, όχι μόνο έδωσε ένα επιπλέον ενδιαφέρον στον αγώνα, αλλά ήταν και το κορυφαίο γεγονός του. Ο Γάλλος πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα σηκώνοντας αρκετά φρύδια θεατών και παραγόντων. Ο Ryan Villopoto ίσως ήταν ο μόνος που δεν εξεπλάγη από την επίδοση του Pourcel αφού γνωρίζει τις ικανότητες του από το MXDN 2006. Σύντομα ο Villopoto έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της κατηγορίας, πέρασε στην πρώτη θέση στον δεύτερο γύρο και απομακρύνθηκε αργά αλλά σταθερά από τον διώκτη του Pourcel, για να πάρει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Η δεύτερη θέση του Pourcel ήταν ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να κάνει αυτός ο αναβάτης. Από τις αρχές του 2006 έχει πάρει φόρα και τίποτα δεν φαίνεται να τον σταματά. Ο πιτσιρικάς Jason Lawrence πήρε factory ride για το 2007 με την Yamaha of Troy και το πρώτο βάθρο είναι πλέον γεγονός, τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα δεν είναι καθόλου άσχημα. Τέταρτος τερμάτισε το φαβορί για την τριάδα του πρωταθλήματος Josh Hansen, με πέμπτο τον σταθερά ανερχόμενο Jake Weimer. Την εξάδα έκλεισε ο Troy Adams που φαίνεται να ξεπερνάει τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής χρονιάς.

Αποτελέσματα Anaheim I Supercross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto Kawasaki
2. Christophe Pourcel Kawasaki
3. Jason Lawrence  Yamaha
4. Josh Hansen  KTM
5. Jake Weimer  Honda
6. Troy Adams  Suzuki
7. Matthew Lemoine  Yamaha
8. Christopher Gosselaar Kawasaki
9. Kyle Chisholm  Kawasaki
10. Justin Keeney Kawasaki

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart  25
2. Ricky Carmichael  22
3. Chad Reed  20
4. Travis Preston  18
5. Timmy Ferry  16
6. David Vuillemin  15
7. Nicholas Wey  14
8. Heath Voss  13
9. Kevin Windham  12
10. Michael Byrne  11

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  25
2. Christophe Pourcel  22
3. Jason Lawrence  20
4. Josh Hansen  18
5. Jake Weimer  16
6. Troy Adams  15
7. Matthew Lemoine  14
8. Christopher Gosselaar  13
9. Kyle Chisholm  12
10. Justin Keeney  11

Παγκόσμιο Supercross Class
1. Ricky Carmichael 69
2. James Stewart  67
3. Chad Reed  65
4. Timmy Ferry  50
5, David Vuillemin  49
6. Nicholas Wey  41
7. Travis Preston  37
8. Heath Voss  35
9. Paul Carpenter  33
10 . Jeff Gibson  31

Φωτογραφίες: AMA Supercross