Ένας νέος αναβάτης του παγκόσμιου πρωταθλήματος Enduro FIM MAXXIS, ο Johnny AUBERT (Γαλλία – UFO YAMAHA), έκανε μια αρχή που προσέλκυσε ιδιαίτερη προσοχή. Μετά από δύο θέσεις στο βάθρο στην Σουηδία, ο πρώην motocrosser κερδίζει την πρώτη του νίκη κατά την διάρκεια του GP POLISPORT της Πορτογαλλίας. Ανεβαίνει ξανά στην πρώτη θέση στο GP Ισπανίας και παίρνει κεφάλι στην βαθμολογία της κατηγορίας Enduro 2.

Johnny, ως πρώην motocrosser, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από το Enduro;

Είναι απολύτως διαφορετικό από το μοτοκρός, εδώ, το περιβάλλον είναι καλό, και υπάρχει μια μεγάλη φιλικότητα μεταξύ των αναβατών. Δεν τα ξέρω όλα στο Enduro, είμαι νέος αναβάτης αλλά η πρώτη εντύπωσή μου είναι καλή. Το WEC είναι μια πολύ ιδιαίτερη δυσκολία. Οι συνθήκες στη Σουηδία ήταν πραγματικά ακραίες. Στην Πορτογαλία και την Ισπανία, κάθε ειδική δοκιμή ήταν δύσκολη, κουράστηκα πολύ. Για μένα, η αρχή της χρονιάς είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Αγαπώ πραγματικά το Enduro.

Πώς έγινε η αφωμοίωσή σου στην ΟΜΑΔΑ UFO Corse;

Ταίριαξα πολύ καλά με την ομάδα. Ήμαστε πολλοί νέοι αναβάτες και όλα ήταν εντάξει. Η μοτοσυκλέτα προσαρμόζεται τέλεια στην οδήγησή μου, και οι μηχανικοί κάνουν αξιοθαύμαστη δουλειά. Η UFO παραμένει μια ομάδα με ιδιαίτερο γόητρο και έτσι η προσαρμογή μου είναι ευκολότερη. Χάρη σε αυτούς, μπορώ να προοδεύσω γρηγορότερα, είναι ευκολότερο για μένα.

Μετά τα τρία πρώτα GP, είσαι πρωτοπόρος στην κατηγορία Enduro 2. Έχεις προγραμματίσει την χρονιά σου;

Ο στόχος μου στην αρχή της χρονιάς ήταν να τερματίσω στους 10 κορυφαίους. Η κατηγορία E2 είναι η κυρίαρχη κατηγορία, ακόμα κι αν είναι δύσκολο να συγκριθεί με τις άλλες. Είμαι νέος αναβάτης στο Enduro και θέλω προ πάντων να αποκτήσω εμπειρία. Δεν είμαστε αναβάτες Enduro, γινόμαστε.
Τώρα, τα δυο βάθρα μου στην Σουηδία, Ostersund και οι νίκες μου στην Πορτογαλλία, Guimaraes και Ισπανία, Gernika μου επιτρέπουν να εξετάσω άλλα πράγματα. Εάν συνεχίσω έτσι όλη τη χρονιά θα είναι τέλεια. Τώρα μένουν ακόμα 5 αγώνες, πολλοί από τους βαθμούς θα διανεμηθούν. Εάν είμαι στην τριάδα στο τέλος του πρωταθλήματος, θα είμαι πολύ ευτυχής. Το επαναλαμβάνω ο πρώτος στόχος μου είναι να αποκτήσω τις μέγιστες εμπειρίες.

Φωτογραφίες: Yamaha Racing