Για δεύτερη χρονιά το Monster Energy Cup ήταν το ενδιαφέρον γεγονός του Οκτωβρίου, ειδικά για όσους ήθελαν να δουν που βρίσκονται σχετικά με το επόμενο πρωτάθλημα Supercross που ξεκινά τον Ιανουάριο.

Κανείς δεν κέρδισε και τα τρια σκέλη οπότε το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου έμεινε στο συρτάρι αλλά σίγουρα οι τρεις αγώνες έδωσαν σημαντικές στιγμές στους θεατές και όλους εμάς που το παρακολουθήσαμε μέσω internet.

Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας με δυο διαφορετικές εκκινήσεις, διαδρομές που ενώνονται στην ευθεία, την εναλλακτική (πιο αργή) διαδρομή Joker Lane που έπρεπε όλοι να ακολουθήσουν μια φορά σε κάθε αγώνα. Ο Justin Barcia (Honda) που από την επόμενη χρονιά μεταπηδά στην μεγάλη κατηγορία κέρδισε την γενική και την νίκη στο δεύτερο σκέλος. Ο Ryan Villopoto (Kawasaki) κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά μια πτώση ενώ προηγούταν στο δεύτερο σκέλος τον έβγαλε εκτός των αγώνων. Ο Ryan Dungey (KTM) είχε απίστευτη ατυχία με μηχανικά προβλήματα στα δυο πρώτα σκέλη αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει δεύτερος. Ο Eli Tomac κέρδισε το τρίτο σκέλος μένοντας κοντά στους πρώτους μπαίνοντας νωρίς στο Joker Lane κερδίζοντας χρόνο και φυσικά το τρίτο σκέλος.

Main Event 1

1. Villopoto

2. Barcia

3. Dungey

4. Tomac

5. Reed

6. Grant

Main Event 2

1. Barcia

2. Dungey

3. Alessi

4. Tomac

5. Grant

6. Reed

Main Event 3

1. Tomac

2. Barcia

3. Dungey

4. Reed

5. Grant

6. Cunningham

Justin Barcia

Justin Barcia

Ryan Dungey

Ryan Dungey

Eli Tomac

Eli Tomac

Ryan Villopoto

Ryan Villopoto