ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aλεξόπουλος ΕΠΕ

Ο κινητήρας δέχεται αδιάκοπα τεράστιες ποσότητες αέρα προκειμένου να λειτουργήσει στις 12.000 rpm, έτσι το φίλτρο αέρα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας που εμποδίζει τα βλαβερά σωματίδια της σκόνης να εισχωρήσουν στο καρμπυρατέρ. Ένα φίλτρο αέρα κρίνεται ως αποτελεσματικό όταν αποκλείει ακόμα και τα μικρότερα μόρια σκόνης ενώ συγχρόνως επιτρέπει την μέγιστη ροή αέρα. Χρήση με τη χρήση το φίλτρο βρωμίζει και αν δεν καθαριστεί φράσσονται οι δίοδοι του αέρα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η απόδοση της μοτοσυκλέτας. ‘Έτσι λοιπόν, οι οδηγοί motocross είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν και να αλλάζουν συνεχώς το φίλτρο αέρα τους.

Υπάρχει ένα φίλτρο αέρα το οποίο σε αντίθεση με τα φίλτρα αφρού (foam filters) πλησιάζει την ιδανική κατάσταση, να μην θέλει δηλαδή σχεδόν ποτέ καθάρισμα. Το Xstream φίλτρο της K&N αποτελείται από ένα ανομοιογενές σύνολο υλικών όπως βαμβάκι , λάστιχο και ένα πλέγμα αλουμινίου που του δίνει τη δυνατότητα να υπερβεί σε ανθεκτικότητα και απόδοση τα φίλτρα αφρού.

Ξεχάστε τον αφρό! Το Xstream φίλτρο είναι κατασκευασμένο από τέσσερα στρώματα πλισσαριστό βαμβάκι και ένα πλέγμα αλουμινίου καλλυμένο με ειδική επίστρωση. Το πλισσαριστό σχήμα της επιφάνειας του, εξασφαλίζει τον πολλαπλασιασμό της επιφάνειας φιλτραρίσματος ενώ εξωτερικά διατηρούνται οι αρχικές διαστάσεις. Από δοκιμές που έγιναν προέκυψε ότι κατά μέσο όρο το Xstream φίλτρο λειτουργούσε σωστά χωρίς να θέλει καθάρισμα τουλάχιστον όσο τρία φίλτρα αφρού. Τα διαστήματα καθαρισμού του φίλτρου μπορούν να ποικίλουν ανάλογα την πίστα ή την ιπποδύναμη του κινητήρα. Γενικότερα, θα προτείναμε να καθαρίζετε το φίλτρο όταν το πλέγμα αλουμινίου δεν είναι αμέσως ορατό.

K&N Xstream Air Filter. Έτοιμο για την πίστα!

Δείτε την λίστα εφαρμογών