ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KTM SEE

Σε μια εποχή που η εσωστρέφεια αποτελεί κανόνα στην Ελληνική κοινωνία, η KTM South East Europe Α.Ε. αποφάσισε ότι μπορεί να μοιραστεί τεχνολογικές γνώσεις ακριβώς με τους ανθρώπους που την έχουν περισσότερο ανάγκη, του φοιτητές!

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά, διοργανώθηκε Τεχνικό Σεμινάριο με αντικείμενο τον κινητήρα EFI Racing για τους φοιτητές του Τμήματος Αυτοματισμού, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, του ΤΕΙ Πειραιά.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκε η υψηλή τεχνολογία του μονοκύλινδρου κινητήρα των 500cc με απόδοση 60hp ενώ στη συνέχεια οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν το λύσιμο και τη συναρμολόγηση του κινητήρα μπροστά στα μάτια τους και να εστιάσουν σε σημεία του κινητήρα που είχαν διδαχθεί στη θεωρία και είχαν δει μόνον σε βιβλία.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο After Sales Manager της KTM SEE, Κώστας Καλαντζόπουλος και ο Αρχιμηχανικός της εταιρείας, Τάσος Αθανασόπουλος.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά και Καθηγητής στο Τμήμα Αυτοματισμού, Dr Δημήτριος Τσελές, ενώ παραβρέθηκαν επίσης o Επίκουρος Καθηγητής Dr Μιχάλης Παπουτσιδάκης και ο Καθηγητής Εφαρμογών Δημήτρης Πυρομάλης.

Το σεμινάριο είχε αναγγελθεί για 30 φοιτητές (ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική παρακολούθηση) και με χαρά μας είδαμε τις θέσεις να καλύπτονται σε χρόνο ρεκόρ. Μάλιστα η ημέρα του σεμιναρίου συνέπεσε με στάση εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, κάτι που όμως δεν απέτρεψε τους φοιτητές να έρθουν στην ώρα τους, μέχρις ενός.

Η συμμετοχή των φοιτητών ήταν ενεργή με αρκετές ερωτήσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Η KTM είμαι μια από τις εταιρείες που διαθέτουν κορυφαία τεχνολογία στους μονοκύλινδρους κινητήρες και οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν όλα τα εξαρτήματα που αποτελούν έναν από τους κινητήρες αυτούς. Επιπλέον, η τεχνολογία της μοτοσυκλέτας, αν και ιδιαίτερα περίπλοκη, είναι σχεδόν άγνωστη σε χώρους εκπαίδευσης και η συνεργασία αυτή με το ΤΕΙ Πειραιά, έδωσε την ευκαιρία για μετάδοση γνώσεων που σπάνια κανείς βρίσκει μέσα σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας.

Η KTM South East Europe Α.Ε. ευχαριστεί τη διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά για τη φιλοξενία και ελπίζουμε σύντομα να πραγματοποιήσουμε και άλλα παρόμοιου περιεχομένου σεμινάρια.

IMG_2374 IMG_2380 IMG_2384-(1) IMG_2405 IMG_2437