Μετά από μια επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά, 2004, η ΚΤΜ Supermoto factory racing team ετοιμάζεται για νέες νίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 2005 φέρνει σπουδαίες αλλαγές για την ομάδα:

Οι Ivan Lazzarini και Fabrice Lecoanet έφυγαν από την ομάδα, και έτσι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Thierry van den Bosch και ο πρωταθλητής Ευρώπης Bernd Hiemer θα συμμετάσχουν στην κατηγορία S1. O Boris Chambon αλλάζει κατηγορία, στην S2 χρησιμοποιώντας τον εξελιγμένο κινητήρα 450cc. Όπως δηλώνει η ΚΤΜ Supermoto factory racing team, οι στόχοι έχουν ήδη αποφασισθεί: Πρωτάθλημα και στις δύο κατηγορίες.

TEAM MANAGER KTM SUPERMOTO RACING TEAM: KLAUS KINIGADNER

Ποιες είναι η πιθανότητες για τους οδηγούς της ΚΤΜ στη κατηγορία S1;
O Thierry van den Bosch έχει φέτος περισσότερο κίνητρο, να υπερασπίσει τον τίτλο του από πέρυσι, που είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας. Για φέτος μόνο ο τίτλος του Πρωταθλητή θα ικανοποιήσει τον Thierry. Ο δεύτερός μας οδηγός Bernd Hiemer είναι σίγουρα ένα μεγάλο ταλέντο του SUPERMOTO. Ο Bernd θα πρέπει να τερματίσει μέσα στη τριάδα.

Πώς θα δουλέψετε για να πάρετε και τον τίτλο στη κατηγορία S2;
O Boris Chambon είναι αρκετά δυνατός για να πάει για τον τίτλο στη S2, παρότι ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι ο Boris θα πετύχει τον στόχο του.

Ποιες τεχνικές καινοτομίες μπορούμε να περιμένουμε αυτήν την περίοδο;
Πρώτα αποσύραμε τον LC4 κινητήρα από το S1 – ο οποίος μας αντιπροσώπευσε επάξια. Τώρα χρησιμοποιούμαι μόνο αγωνιστικά μοντέλα με ενισχυμένο πλαίσιο. Οι μοτοσικλέτες θα υποστηρίζονται από εργοστασιακό κινητήρα, ο οποίος δίνει περισσότερη δύναμη.

Φωτογραφίες: J. Barte