Μπορεί μεταξύ των τριάντα αναβατών να υπάρχουν στο βάθρο μόνο δυο που να απολαμβάνουν τον θρίαμβο; Φυσικά, αλλιώς δεν θα λεγόταν Hell’s Gate. Η έβδομη έκδοση του φετινού extreme αγώνα στην Ιταλία, είχε Αγγλικό χρώμα, μιας και οι δύο που κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο ήταν Βρετανοί.

Νικητής ο Doug Lampkim, δώδεκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Trial, που προσπέρασε στο τελευταίο ανηφορικό κομμάτι, τον Graham Jarvis, επίσης από τον χώρο του Trial.

Ο αγώνας «κόλαση» είναι έργο του Ιταλού Fabio Fasola, που κατάφερε να δημιουργήσει και κρατήσει τον θρύλο τόσα χρόνια, ενός σκληρού αγώνα με ακατόρθωτα περάσματα και να μαζεύει παράλληλα πολλούς θεατές. Πολλοί αστέρες του χωμάτινου αθλήματος δηλώνουν παρόν κάθε χρόνο. Ο περσινός και προπέρσινος νικητής Πολωνός Taddy Blazusiak, δεν στάθηκε τυχερός φέτος, όταν από μια άσχημη πτώση της μοτοσυκλέτας του, ήταν αδύνατη η επιδιόρθωσή της.

Το “Hell’s Gate” είναι ο πρώτος από τους συνολικά πέντε του φετινού παγκόσμιου extreme enduro πρωταθλήματος. Επόμενος αγώνας είναι το “The Tough One” στις 20 Φεβρουαρίου στην Αγγλία.

Φωτογραφίες: Hell’s Gate

Ο D.Lampkim πάνω στο Beta του

Ο D.Lampkim πάνω στο Beta του

αριστερά ο νικητής Doug Lampkim και δεξιά ο δεύτερος Graham Jarvis

αριστερά ο νικητής Doug Lampkim και δεξιά ο δεύτερος Graham Jarvis