Ο πρώτος αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος Enduro και ο πρώτος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro Νοτίου Ελλάδος είναι γεγονός. Στα Μέγαρα οι θεατές απόλαυσαν μάχη καθ’ όλη την ημέρα και είδαν τον Δημήτρη Βαγγελάκο να κερδίζει την πρώτη νίκη γενικής στην επιστροφή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro.

Η τέλεια ημέρα για αγώνα enduro, στα Μέγαρα συνοδεύτηκε από την εύνοια του καιρού με βροχές όλη την προηγούμενη εβδομάδα και καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο. Η ηλιοφάνεια της Κυριακής και η εύκολη προσβασιμότητα του αγώνα (πρώτη ειδική) έφερε στο χώρο εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις μάχες των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΛΕΜΜ για την πολύ καλή προσπάθεια και αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση των αποτελεσμάτων (ακύρωση μιας ειδικής) και της απονομής θα μιλούσαμε για έναν από τους κορυφαίους αγώνες για αθλητές και θεατές τα τελευταία χρόνια. Μεγάλη επίδοση οι 130 αθλητές που πήραν μέρος σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και Νοτίου Ελλάδος, θυμίζουν άλλες εποχές και είναι πραγματικά θετικό για το άθλημα. Αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια στον επόμενο αγώνα με την συμμετοχή του πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος οι συμμετοχές να περάσουν τις 130!

Αγωνιστικά η επιστροφή του Δημήτρη Βαγγελάκου στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς όλη την ημέρα είχε μάχη κυρίως με τον Αλέξη Ζώρα και τον Γιάννη Τρίγκα στην κατηγορία της γενικής. Ο Βαγγελάκος έγραψε πολύ καλούς χρόνους από το ξεκίνημα της ημέρας και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα από τον δεύτερο γύρο. Η επιτυχία του είνα ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς πως ξεκινούσε από τις πίσω θέσεις του αγώνα (σειρά εκκίνησης). Ο Αλέξης Ζώρας έκανε έναν από τους αγώνες που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους κορυφαίους αθλητές enduro και του έχουν δώσει πληθώρα πανελληνίων τίτλων τα τελευταία χρόνια. Κρατώντας δυνατό ρυθμό και γράφωντας τέλειους χρόνους, κέρδισε την δεύτερη θέση στην γενική και ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Τρίγκας που έχασε την δυνατότητα για μια καλύτερη διάκριση μετά από μια ατυχία που είχε στην τελευταία ειδική. Αν και τρίτος σήμερα ο ψηλόσωμος αθλητής από τα Τρίκαλα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος.

2499_ENME150315

 

Στην τέταρτη θέση της γενικής άλλος ένας αθλητής από τα Γρεβενά που απείχε τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης Παυλίδης, έκανε καταπληκτικό αγώνα αν και δεν μπόρεσε να απειλήσει την πρώτη τριάδα, η τέταρτη θέση της γενικής σε αυτόν τον αγώνα είναι μεγάλη επιτυχία μετά από τόσα χρόνια αποχής. Πέμπτος ο Παναγιώτης Κακολύρης, δεν επηρεάστηκε από την αλλαγή μοτοσυκλέτας φέτος και περιμένουμε να τον δούμε πιο ψηλά φέτος στους επόμενους αγώνες. Στην έκτη θέση ο Κίμωνας Καράμπελας, μεταπήδησε σε δίχρονη μοτοσυκλέτα και έδειξε πως η ταχύτητα δεν ξεχνιέται. Είναι άλλος ένας καλός οδηγός που παραδοσιακά ανεβάζει ρυθμό κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Κατηγορία Ε1

Ο Βαγγελάκος ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας για τον πρώτο αγώνα. Έθεσε τα στάνταρ της κατηγορίας και με αυτήν την απόδοση θα είναι ο κύριως διεκδικητής για το πρωτάθλημα. Ξεκινά με νίκη την χρονιά αν και το πρώτο που τον ενδιαφέρει, θεωριτικά είναι η κατηγορία γενικής. Στην δεύτερη θέση ο Παναγιώτης Κακολύρης, δεν απείλησε για την πρωτιά σε αυτόν τον αγώνα αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην τρίτη θέση ο Μιχάλης Ντουζένης που και αυτός με νέα μοτοσυκλέτα θα βελτιωθεί στους επόμενους αγώνες. Για τους Κακολύρη και Ντουζένη η απόδοση του Βαγγελάκου είναι το κριτήριο για βελτίωση και στόχο στο μέλλον. Τέταρτος ο Λευτέρης Πανέτης, πέμπτος ο Γιώργος Θεοδωρίδης και έκτος ο Γιάννης Χασάπης.

Κατηγορία Ε2

Ο Αλέξης Ζώρας έκανε το μεγάλο βήμα φέτος αλλάζοντας κατηγορία στις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες μετά από τρια πετυχημένα χρόνια στην κατηγορία Ε1. Κέρδισε μετά από συναρπαστικό αγώνα τον μεγάλο του αντίπαλο φέτος πραγματικά στο νήμα, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια όπως πολλούς κορυφαίους Έλληνες αθλητές. Στην δεύτερη θέση ο Γιάννης Τρίγκας, πάλεψε αλλά μια μικρή λεπτομέρεια του στοίχησε την νίκη. Είναι όμως στα πλαίσια του αγώνα και θα πρέπει να καταλάβουμε πως η έλευση ταλαντούχων αθλητών στο πρωτάθλημα μηδενίζει πλέον τις πιθανότητες για λάθη. Στον επόμενο αγώνα είναι σίγουρο πως ο Γ. Τρίγκας θα θελήσει να πάρει εκδίκηση από τον Ζώρα. Πέρασαν τρία χρόνια από την χρονιά που ο Παυλίδης συμμετείχε στο πρωτάθλημα Enduro, η εμφάνισή του είναι μια επιτυχία και η τρίτη θέση ενθουσιασμός. Αν μπορεί να μείνει σε αυτό το επίπεδο και να δουλέψει περισσότερο, με το ταλέντο του είναι σίγουρο πως θα μει σφήνα για το φετινό πρωτάθλημα. Στην τέταρτη θέση ο Γιώργος Μανωλίδης, πέμπτος ο Μιχάλης Κόπανος και έκτος ο Απόστολος Ζβιντερίκος. Μεγάλος άτυχος ο Γιώργος Κοινωνάς που είχε μια τρομακτική πτώση στην τελευταία ειδική και βρέθηκε από την τέταρτη θέση στην 15η της κατηγορίας.

0800_ENME150315

Κατηγορία Ε3

Ο Κίμωνας Καράμπελας κέρδισε την πρώτη του νίκη φέτος ίσως πιο εύκολα απ’ ότι πίστευε και ο ίδιος (απόδοση Σιαφαρίκα). Είναι μια νέα κατηγορία για αυτόν και νέα μοτοσυκλέτα, σίγουρα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να βελτιωθεί. Βέβαια δεν τα πήγε άσχημα για πρώτο αγώνα κερδίζοντας και μάλιστα με διαφορά την νίκη από τους υπολοίπους. Στην δεύτερη θέση ο Θανάσης Τρίγκας, είχε καλό ξεκίνημα αλλά όχι την ανάλογη συνέχεια με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει τον ομόσταυλό του. Τρίτος ο Χρήστος Παπαθεοδώρου που φέτος υπερασπίζεται τον περσινό του τίτλο στην κατηγορία και θα χρειαστεί όσο καλύτερους τερματισμούς μπορεί από αγώνα σε αγώνα. Τέταρτος ο Βασίλης Σιαφαρίκας που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει αυτόν τον αγώνα, πέμπτος ο Λευτέρης Τιτιρέκης και έκτος ο Θανάσης Τάσιος.

3896_ENME150315

Η απόδοση του Βασίλη Σιαφαρίκα σε αυτόν τον αγώνα ήταν ένα μυστήριο για όλους. Δεν βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της γενικής (οι χρόνοι του το αποδυκνύουν) και έκανε ένα παιδικό λάθος που τον χρέωσε ένα λεπτό ποινής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την τέταρτη θέση στην κατηγορία Ε3 και την 14η θέση στην γενική! Αν και κανείς δεν δικαιούται να διαγράψει τον Σιαφαρίκα να θυμήσουμε πως τα τελευταία χρόνια πάντα έπασχε η απόδοσή του σε έναν αγώνα (κάθε χρονιά). Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει ταχύτερος.

Κατηγορία Νέων

Μεγάλη αλλαγή φέτος, η κατηγορία με επτά συμμετοχές και έντονο ανταγωνισμό μας, είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Αρτέμης Σφηναρολάκης είχε εξελιχθεί σε μεγάλη δύναμη στην κατηγορία και θα είναι στις πρώτες θέσεις των αγώνων φέτος όπως έδειξε στα Μέγαρα. Μεγάλος αγώνας και καλή απόδοση από τον Δημήτρη Μπάκα με το περίφημο στυλ του, πήρε την πρωτοπορεία του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την νίκη. Στην τρίτη θέση ο Αλέξανδρος Πολυχρόνης επιστρέφει για μια νέα χρονιά στην κατηγορία Νέων. Τέταρτος ο Δημήτρης Ματσιάτσιος, πέμπτος ο Πέτρος Μπίλλης και έκτος ο Σταύρος Τσιάγκος.

1040_ENME150315

Κατηγορία Βετεράνων

Ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος ήταν για άλλη μια φορά κυρίαρχος στην κατηγορία Βετεράνων, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Τουμπανιάρης. Στην τρίτη θέση ο Γιώργος Τσίτος για μια κατηγορία που συγκέντρωσε 18 συμμετοχές! Τέταρτος ο Χάρης Δημόπουλος, πέμπτος ο Δημήτρης Κόκκινος και έκτος ο Ελλισσαίος Παπαδημητρίου.

Στον αγώνα συμμετείχε, η Ελένη Αγελαδοπούλου στην κατηγορία γυναικών.

2738_ENME150315

2248_ENME150315

Αποτελέσματα

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 29 Μαρτίου στην Κατερίνη.

0085_ENME140315

0109_ENME140315

0125_ENME140315

0153_ENME140315

0259_ENME140315

0314_ENME140315

0405_ENME150315

0422_ENME150315

0434_ENME150315

0528_ENME150315

2282_ENME150315

5755_ENME150315

5768_ENME150315