Το Σαββατοκύριακο 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross περνά για πρώτη φορά από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από την νέα πίστα Motocross της ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. στα Δουνέϊκα Ηλείας. Η πίστα που δημιούργησε το σωματείο μας μας από το μηδέν, βασισμένη στο όραμα και τις άοκνες προσπάθειες του Γιώργου Γούναρη και με την τεράστια αρωγή (ψυχική και υλική) της “Κεραμοτουβλοποϊας ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ” και ειδικότερα του κου Κων/νου Παναγιωτόπουλου, θα δοθεί για πρώτη φορά στο κοινό (αθλητές και θεατές), φιλοξενώντας τον 5ο αγώνα του Πρωταθλήματος και τον 1ο μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα των αθλητών. Είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους καλύτερους Έλληνες αθλητές, ξεκούραστους και προπονημένους, να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις γα την διεκδίκηση του τίτλου της κάθε κατηγορίας. Οι πολλοί θεατές που αναμένεται να παραβρεθούν, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν πλούσιο θέαμα, έντονο συναγωνισμό και δυνατές μάχες ανάμεσα στους αθλητές. Η ενθάρρυνση και το χειροκρότημα των αθλητών θεωρούνται δεδομένα για να βοηθηθούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

Η πρόσβαση για την πίστα μας βρίσκεται στο 12ο χλμ της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών κοντά στη διασταύρωση Δουνεϊκων στο μέσο περίπου της διαδρομής Πύργου – Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα: Για όσους έρχονται από Πύργο, 500 περίπου μέτρα μετά την πρώτη πινακίδα για Δουνέϊκα και στο τέλος μια μικρής κατηφόρας, υπάρχει δεξιά άσφαλτος και μια μικρή πινακίδα «Αγιος Δημήτριος ΑΣΦΑΛΑΚΤΟΥ». Στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον δρόμο για 1500 περίπου μέτρα.

Η πρόσβαση για όσους έρχονται από Πάτρα και για λόγους οδικής ασφάλειας είναι ως εξής: Στην 2η διασταύρωση Δουνέϊκων στρίβουμε αριστερά (επί της Ε.Ο.) στον κόμβο για την κεντρική είσοδο της “ΚΕΡΑΜΟΤΟΥΒΛΟΠΟΙΪΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ” και αμέσως δεξιά στον αγροτικό δρόμο παράλληλα της Εθνικής Οδού ( ο οποίος συναντάται με την προαναφερόμενη διασταύρωση ) και στον οποίο θα υπάρχουν πινακίδες που θα καθοδηγούν.

Ο χώρος στον οποίο έχει δημιουργηθεί η πίστα είναι προσφορά της “ΚΕΡΑΜΟΤΟΥΒΛΟΠΟΙΪΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ” όχι μόνο στο σωματείο μας αλλά στους αθλητές και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού της περιοχής μας και όχι μόνο. Όραμα μας και ελπίδα μας είναι να γίνει η καλύτερη πίστα Motocross στην Δυτική Ελλάδα και μια από τις καλύτερες στο Πανελλήνιο, ώστε να μπορούν να διεξάγονται αγώνες με αξιώσεις. Η διαδρομή της πίστας έχει μήκος 1600μ, ελάχιστο πλάτος 8μ, είναι αριστερόστροφη με μεσαίο προς μαλακό έδαφος, χωρίς πέτρες, με πολλές εναλλαγές κλίσεων και αρκετά άλματα που θα χαρίσουν θέαμα στους θεατές και ευχαρίστηση στους αθλητές. Η φιλοσοφία σχεδιασμού της, ήταν να έχει ροή στην οδήγηση και να προσφέρει ασφάλεια στους αθλητές και ευχαρίστηση.

Λόγω της αιφνίδιας ανάληψης του πρωταθληματικού αγώνα και του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβούσε, όλοι οι συντελεστές της προσπάθειας (σωματείο και μέλη του, εργάτες και χειριστές μηχανημάτων, στελέχη της Ομοσπονδίας και άλλοι πολλοί) ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ώστε να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο που αναλάβαμε.

Αυτή την στιγμή έχει τελειώσει το δίκτυο ύδρευσης και αυτόματης διαβροχής του αγωνιστικού χώρου, έχουν φτιαχτεί τα πλυντήρια και ντουζιέρες – τουαλέτες για τους αθλητές, θέσεις γραμματείας, τεχνικού ελέγχου και λοιπών βοηθητικών χώρων και εκκρεμούν μικρές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του έργου.

Εδώ να επαναλάβουμε πως αν δεν υπήρχε η τεράστια προσφορά και βοήθεια της της “Κεραμοτουβλοποϊας ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ” και ειδικότερα του κου Κων/νου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος πίστεψε στο όραμα μας, δεν υπήρχε περίπτωση ένα έργο τόσο σημαντικό για την περιοχή, να κατασκευαστεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η ευγνωμοσύνη του σωματείου μας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου που ασχολείται με το άθλημα είναι τεράστια.

Τελειώνοντας, βέβαιοι πως με την γιγαντιαία προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μας, το Σαββατοκύριακο 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014, θα απολαύσουμε έναν από τους καλύτερους αγώνες για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross.

Σας περιμένουμε.

afisa-mx-ilia