Η μεγάλη στιγμή του παγκοσμίου motocross έφτασε. Το Motocross of Nations ξεκινάει το Σάββατο στην πίστα του Ernee, με την Ελληνική αποστολή να επιδιώκει την πρόκριση της στις 20 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Οι Έλληνες…
Για να συμμετάσχει τελικά η Ελληνική ομάδα σε αυτό τον θεσμό συνέβησαν πολλά, άλλα που έπρεπε να συμβούν και άλλα που ίσως ήταν αναπόφευκτα. Καταρχήν το πρόγραμμα του πανελληνίου πρωταθλήματος έπρεπε να αλλάξει καθώς στην ημερομηνία του MXDN υπήρχε ο αγώνας της Σπερχειάδας. Κατόπιν η σωστή επιλογή της ΕΛΠΑ να επενδύσει σε νέους ταλαντούχους οδηγούς με σκοπό την συλλογή εμπειριών, δημιούργησε μια μικρή γκρίνια και αντιπαραθέσεις. Τέλος, μετά από τρίμηνο οργανωτικό πυρετό και ένα σοβαρό τραυματισμό του Μιχάλη Παναγιωτόπουλου που τον άφησε εκτός αποστολής, η Ελληνική ομάδα με τους Στέλιο Γαλατιανό στην ΜΧ1, Παναγιώτη Κουζή στην ΜΧ2 και Γιώργο Ηλιόπουλο στην ΜΧ3 είναι έτοιμη να πολεμήσει με τα θηρία του παγκοσμίου motocross, για την πρόκριση της στους αγώνες της Κυριακής σε πρώτη φάση (γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν) και από εκεί και μετά ότι καλύτερο γίνεται.

…και οι άλλοι.
Τι να πρωτοπούμε για τις υπόλοιπες συμμετοχές σε αυτό το MXDN. Να αναφέρουμε απλά το όνομα του Ricky Carmichael, που επιστρέφει στον θεσμό μαζί με την φοβερή και τρομερή Αμερικανική ομάδα. Να μιλήσουμε για την ομάδα της Γαλλίας του Michael Pichon, Sebastiane Tortelli και David Vuillemin που μέσα στην χώρα τους θέλουν να δουν την σημαία τους στον ψηλότερο ιστό. Και φυσικά πότε δεν μπορείς να μην συμπεριλάβεις στους διεκδικητές της πρώτης θέσης το Βέλγιο του Sefan Everts, που για άλλη μια χρονιά θα έχει τους νέους και πολύ ικανότατους Steve Ramon και Kevin Strijbos να υπερασπίζονται τον περσινό τους τίτλο. Πάντα υπολογίσιμοι είναι η Νέα Ζηλανδία των Townley και Coppins, η Εσθονία των αδερφών Leok και του εξ Αμερικής Juss Laansoo, η Ιταλία του Chiodi που επενδύει και αυτή στο νέο αίμα με τους Cairoli και Philippaerts και άλλες πολλές χώρες που έχουν μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ΜΧ στις τάξεις τους.

Με λίγα λόγια…αρχίζει το ματς. Παρακολουθήστε μέσα από το enduro.gr την προσπάθεια των Ελλήνων καθόλο το Σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα μεταδίδουμε όλες τις πληροφορίες από την πίστα του Ernee κατευθείαν στον υπολογιστή σας.