Το παγκόσμιο πρωτάθλημα MX3 επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τον περσινό αγώνα (Μάιος 2010) και μαζί του συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η κατηγορία γυναικών WMX. Οι καλύτεροι αθλητές motocross του παγκοσμίου ΜΧ3 μαζί με τις γρηγορότερες γυναίκες αλλά και τους κορυφαίους Έλληνες mxερς βρίσκονται στην Μεγαλόπολη για τον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς.

Οι δοκιμές του Σαββάτου στην κατηγορία ΜΧ3 αποτύπωσαν την ταχύτητα των ξένων αθλητών, με κορυφαίο των Ελβετό Bill Julien (Honda, #2), στην δεύτερη θέση τον Γάλλο Milko Potisek (Honda, #5), τρίτο τον Τσέχο Martin Zerava (Honda, #174) ενώ ο Στέλιος Γαλατιανός (Yamaha, #8) βρέθηκε με διαφορά λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στην πέμπτη θέση των δοκιμαστικών ως ο καλύτερος Έλληνας.

Στην κατηγορία γυναικών πραγματοποιήθηκε σκέλος κατάταξης στο τέλος της ημέρας (Σάββατο) όπου η Γερμανίδα Steffi Laier (ΚΤΜ, #1) κέρδισε την εκκίνηση αλλά γρήγορα η Chiara Fontanesi (Yamaha, #8) πήρε την πρώτη θέση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι το τέλος. Η περσινή πρωταθλήτρια Laier έμεινε στη δεύτερη θέση και η επίσης Γερμανίδα Larisa Papenmeier (KTM, #423) κράτησε την τρίτη θέση.

O καιρός το Σάββατο ήταν ιδανικός μέχρι την σκέλος κατάταξης των γυναικών όπου ξεκίνησε βροχόπτωση ενώ και την Κυριακή περιμένουμε συνεφιά με διαστήματα βροχόπτωσης. Η πίστα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη από την οργάνωση (ΑΡΗΣ ΑΣ) και φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ3.

Την Κυριακή οι αγώνα ξεκινούν στις 12:30, θα γίνουν δυο σκέλη για την ΜΧ3 (13:30 και 16:30) και δυο σκέλη για την WMX (12:30 και 15:30).

Δείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης, την ιστοσελίδα της Υouthstream και παρακολουθείστε τα αποτελέσματα live.

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες της Κυριακής.

H Steffi Laier στην πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα

Ο Στέλιος Γαλατιανός βρίσκεται λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τον πρώτο ξένο, στην πέμπτη θέση των δοκιμαστικών

Κουζής και Ηλιόπουλος στα δοκιμαστικά

Η Chiara Fontanesi (Yamaha, #8) κέρδισε το σκέλος κατάταξης των γυναικών

Ο Bill Julien (Honda, #2) ήταν ο ταχύτερος όλων στις δοκιμές του Σαββάτου.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής, Νικόλας Οικονόμου, Θεόφιλος Βενάρδος