Πακετάραμε τα μπαγκάζια μας, οπλίσαμε τις φωτογραφικές μας μηχανές, γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, αδειάσαμε τις ψηφιακές μας κάρτες, φορέσαμε τα MXDN μπλουζάκια μας, πήραμε τα εισιτήρια και φύγαμε για το 63ο Motocross των Εθνών.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να απολαύσουμε και να σας μεταφέρουμε εικόνες και εντυπώσεις από το MXDN 2009 στην Franciacorta της Ιταλίας. Το τι θα πρέπει να γνωρίζεται λίγο πριν η ανταπόκριση μας γεμίσει γράμματα και εικόνες βρίσκεται ακριβώς παρακάτω.

Η Ελληνική ομάδα αντικατέστησε τον τραυματία Σπύρο Κοσμά στην ΟΡΕΝ, με τον Θανάση Αυγέρη. Πώς έγινε αυτό; Απλά ήταν ο μόνος που δέχτηκε να πληρώσει τα έξοδα του (όπως κάνουν και οι υπόλοιποι της αποστολής).

Ολική αντικατάσταση είχαμε στην ομάδα της Αγγλίας που κατεβαίνει με τους Billy Mackenzie, Shaun Simpson και Tommy Searle με πολλές ελπίδες για βάθρο.

Στην ομάδα της Γερμανίας ο Marcus Schiffer αντικαταστάθηκε από τον Daniel Sliegl λόγω τραυματισμού.

Τέλος με τις αντικαταστάσεις ο Nicolas Aubin της Γαλλικής ομάδας τραυματίστηκε και αυτός με τον Steven Frossard να παίρνει την θέση του.

Έχετε απορία για την σχεδίαση της πίστας; Παρακάτω ακολουθεί ένα αναλυτικό γραφικό της πίστας που ευτυχώς δεν είναι και τόσο supercross όσο την είχαμε δει στην αρχική της μορφή.