Ο Αμερικανός έκανε ότι και πέρυσι κερδίζοντας τον τελικό της πρώτης ημέρας πάνω σε μια Yamaha YZ 450F, στο Monster Energy Athens Supercross. Αρκετός κόσμος, δεν πτοήθηκε από την βροχή, γέμισε τις κάτω κερκίδες του σταδίου και απόλαυσε το show της πρώτης ημέρας παρακολουθώντας Peick – Richier να μονοπολούν το ενδιαφέρον στον τελικό και τον Παναγιώτη Κουζή να κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα στον αγώνα.

Ο Weston Peick έδειξε από νωρίς πως είναι ταχύς πάνω στην μοτοσυκλέτα καθώς προέρχεται από θετκή χρονιά αγωνιζόμενος στο Αμερικάνικο Supercross και δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία στη διάρκεια της ημέρας. Ο τελικός ήταν μια άλλη ιστορία, με τον Richier (ΚΤΜ) να ξεφεύγει μπροστά και τον Peick ο οποίος ακολούθησε αμέσως πίσω του. Αμέσως ο Peick έκανε την κίνησή του περνώντας στην πρώτη θέση ενώ ο Richier κράτησε τις δυνάμεις του για το τέλος. Ο χρόνος περνούσε και δυο γύρους πριν το τέλος ο Richier προσπάθησε να πάρει την εσωτερική στην πρώτη στροφή της πίστας αλλά ο Peick “κλείδωσε” το γκάζι μένωντας στην πρώτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Οι δυο τους ήταν οι καλύτεροι αθλητές της ημέρας, στα σημεία κέρδισε ο Peick που κράτησε σοβαρό και σταθερό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος και δίκαια κέρδισε τον τελικό.

Οι υπόλοιποι ξένοι αθλητές ακολούθησαν σε μικρά γκρουπ αρχικά ο Filip Neugebauer με τον Mickael Musquin είχαν την μάχη τους για την τρίτη θέση και ο Cole Siebler με τον Jason Thomas για την τέταρτη.

Στην εκκίνηση ο Thomas έσπρωξε τον Μανώλη Σκύβαλο που με την σειρά του στρίμωξε στον τοίχο τους Παναγιώτη Παπίλα και Παναγιώτη Κουζή με συνέπεια οι τρεις Έλληνες να έχουν πτώση. Ο Νίκος Λυρίου βρήκε την ευκαιρία να οδηγήσει ως πρώτος Ελληνας για μερικούς γύρους, αλλά η ταχύτητα και ο ρυθμός του Παναγιώτη Κουζή είναι εγγύηση για τον ίδιο. Σιγά σιγά ανέκτησε το χαμένο έδαφος περνώντας αρχικά τον Σκύβαλο και έπειτα τον Λυρίου για να τερματίσει ως πρώτος Ελληνας αθλητής στον τελικό.

Αποτελέσματα Τελικού (Σάββατο)

 1. #46 PEICK WESTON, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ-PAPANIKOLAKIS  YAMAHA
 2. #7 RICHIER FLORENT,  KTM SEE-MICHELIN-KARIMALIS SERVIC KTM
 3. #34 NEUGEBAUER FILIP, DK RACING-ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ Π KAWASAKI
 4. #85 MUSQUIN MICKAEL, HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ HONDA
 5. #18 SIEBLER COLE, HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA
 6. #66 THOMAS JASON, DK RACING-SUZUKI ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒ SUZUKI
 7. #338 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-GRC POWER FACTO HONDA
 8. #120 ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ-ΓΑΛΑΤΗΣ-ANEK-SUPER HONDA
 9. #161 ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ, BLUE STAR-GRC POWER FACTORY SLRT KAWASAKI
 10. #101 ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, KAWASAKI LABRAKIS-INTRAMOTO-TZO KAWASAKI
 11. #134 SEDLAK DANIEL, WWW.MBRACING.GR HONDA
 12. #22 ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-EXTRA PRODUCTS  HONDA CRF
Στα παρελοιπόμενα του αγώνα, οι Florent Richier και Mickael Musquin δεν αγωνίστηκαν στις δοκιμές το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι βαλίτσες τους δεν είχαν φτάσει αεροπορικώς και έτσι έστω και θεωρητικά είχαν χάσει πολύτιμο χρόνο για να μάθουν την πίστα.

Πολύ ενδιαφέρον ήταν –όπως κάθε χρόνο- το freestyle motocross show με τους Andre Villa, Drake McErloy και Νόντα Λογοθέτη.  O Villa είναι πραγματικά πολύ καλός, ίσως ο καλύτερος στο είδος που έχουμε δει από κοντά στην Ελλάδα, ενώ ο Drake McElroy, είναι ο γνωστός από την ταξιδιωτική σειρά Drake’s Passage που μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο internet. Έχει υπάρξει κριτής στα Red Bull X-Fighters, είναι πραγματικά ένα show από μόνος του. Ο Νόντας Λογοθέτης, παρουσιάστηκε βελτιωμένος και συμπλήρωσε πολύ άξια το freestyle show.

To baby show είναι σταθερή αξία ενώ και οι πιτσιρικάδες με τα ποδήλατα bmx έχουν τον τρόπο να ξεσηκώνουν το κοινό.

Διαβάστε για τον αγώνα της Κυριακής.

Φωτογραφίες: Νικόλας Οικονόμου, Δημήτρης Γιουβρής

Florent Richier

Florent Richier

Weston Peick

Weston Peick

0628_MXAT081212 1101_MXAT081212 1431_MXAT081212

Filip Neugebauer

Filip Neugebauer

Andre Villa

Andre Villa

Drake McElroy

Drake McElroy

Παναγιώτης Κουζής

Παναγιώτης Κουζής

2268_MXAT081212 2320_MXAT081212 2328_MXAT081212