Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πλησιάζει στον τερματισμό του και ο προτελευταίος αγώνας στην Φινλανδία, είδε την στέψη πρωταθλητών στις κατηγορίες Ε1 Anoine Meo (KTM), στην κατηγορία Ε3 Christophe Nambotin (KTM) και στην κατηγορία Junior Mathias Bellino (Husaberg).

Ήταν ένας κλασικός σκανδιναβικός αγώνας με την ειδική enduro στο δάσος να κυριαρχεί στον αγώνα και να δυσκολεύει πολλούς αθλητές, Knight, Guillame, Aubert εγκατέλειψαν από πτώσεις. Στα παράδοξα του αγώνα και ο Marko Tarkalla που δέχθηκε ποινή ενός λεπτού για θόρυβο χάνοντας την θέση του στο βάθρο. Η πραγματική μάχη γίνεται στην κατηγορία Ε2 όπου o Pela Renet με δυο νίκες απέκτησε μικρή διαφορά έναντι των Guerrero και Salminen και εν’ όψη του τελευταίου αγώνα στην Γαλλία έχει μικρό προβάδισμα στην κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου.

Κατηγορία Ε3

Ο Christophe Nambotin κέρδισε τον αγώνα το Σάββατο και συμπλήρωσε τους βαθμούς που του δίνουν το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με δώδεκα νίκες φέτος η απόδοση του Nambotin ήταν σχεδόν άψογη, ολοκληρώνοντας την πρώτη του χρονιά στην KTM με την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου. Στην μάχη της δεύτερης θέση ο Joakim Ljunggren κέρδισε στο τέλος τον Aigar Leok μετά από ένα λάθος του Εσθονού, ενώ και ο Tarkalla που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής μετά την ποινή που δέχθηκε έπεσε στην έβδομη θέση της κατάταξης. O Εσθονός Leok κατάφερε να κερδίσει την Κυριακή ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βάθρου φέτος. Ο Nambotin δεν κατάφερε να μείνει κοντά στον Leok αλλά εξασφάλισε την δεύτερη θέση από τον Ljunggren για ένα δευτερόλεπτο.

Κατηγορία Ε2

Renet και Guerrero μάχονταν στους πρώτους δυο γύρους μέχρι που ο Renet έκανε μια μικρή διαφορά. Μια πτώση στον τελευταίο γύρο έκλεισε την ψαλίδα μεταξύ των δυο και η απόδοση του Renet στην τελευταία ειδική ήταν το κλειδί του αγώνα κερδίζοντας με 4 δευτερόλεπτα τον αντίπαλό του. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Juha Salminen επωφελούμενος την ποινή που δέχθηκε ο Alex Salvini (θόρυβος). Ο Renet και ο Guerrero πάλεψαν μαζί και την Κυριακή αλλά ο χρόνος του Γάλλου στην τελευταία ειδική enduro ήταν αυτός που του έδωσε την νίκη. Την Κυριακή ξανά τρίτος τερμάτισε ο Juha Salminen.

Κατηγορία Ε1

O Meo δεν ξεκίνησε δυναμικά το Σάββατο και βρέθηκε στην έκτη θέση μετά τον πρώτο γύρο. Σιγά σιγά όμως έβρισκε τον ρυθμό του ανεβαίνοντας θέσεις μέχρι που στο τέλος κατάφερε να προσπεράσει τον Seistola για μόλις 3 δευτερόλεπτα. Ο Seistola είχε προηγηθεί από την αρχή κρατώντας πίσω τον Rodrig Thain που τελικά τερμάτισε τρίτος. Με τον Meo να εξασφαλίζει τον τίτλο την Κυριακή ο Simone Albergoni, ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο μέσο της χρονιάς κερδίζοντας την νίκη την Κυριακή. Ο Meo βρέθηκε στην δεύτερη θέση ενώο Thomas Oldrati συνέχισε τις καλές του παρουσίες συμπληρώνοντας το βάθρο.

Κατηγορία Junior

Ο Mathias Bellino κέρδισε την δέκατη νίκη του φέτος, εξασφαλίζοντας το πρωτάθλημα συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει η Husaberg στην κατηγορία. Ο Danny McCanney και ο Rudi Moroni συμπλήρωσαν το βάθρο ενώ ο Giacomo Redondi κέρδισε την κατηγορία Youth. Ο Άγγλος McCanney τερμάτισε πρώτος την Κυριακή επιβεβαιώνοντας πόσο καλός αθλητής είναι ενώ ο Redondi πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του στην κατηγορία Youth.

Επόμενος αγώνας 20-21 Οκτωβρίου στην Γαλλία (Brignoles).