Η Honda ανακοίνωσε την επιστροφή της Africa Twin, μιας μοτοσυκλέτας -το προτώτυπο μοντέλο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Μιλάνου το 2014, με μεγάλη ιστορία για την Honda. Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του 2015 στις εκθέσεις Honda. H Africa Twin γνήσια εκπρόσωπος των προσπαθειών της Ιαπωνικής εταιρείας στο Rally Dakar παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 και αφού η αγωνιστική NXR 750V στα χέρια του Cyril Neveu, Edi Orioli και Gilles Lalay είχε κυριαρχήσει στο φημισμένο αγώνα Rally Dakar. 

H νέα μοτοσυκλέτα θα προσφέρει την επιλογή μιας εξελιγμένης έκδοσης DCT (Dual Clutch Transmission) η οποία θα προσφέρει καλύτερη οδήγηση σε χωμάτινο περιβάλλον.


 

Δελτίο Τύπου
12 Μαΐου 2015

Η Africa Twin επιστρέφει! Η Honda επιβεβαίωσε την CRF1000L Africa Twin για το 2015

Η Honda με χαρά ανακοινώνει την επιστροφή μιας από τις πιο διάσημες και λατρεμένες μοτοσικλέτες όλων των εποχών – της Africa Twin. Έχοντας δείξει καθαρά την κατεύθυνση εξέλιξης και τις προθέσεις της με την αποκάλυψη του πρωτοτύπου True Adventure στην EICMA το Νοέμβριο του 2014, η Honda είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι η νέα CRF1000L Africa Twin θα φτάσει στα καταστήματα των Ευρωπαίων εμπόρων στα τέλη του 2015.

Μερικές μοτοσικλέτες ενσαρκώνουν άριστα τη φιλοσοφία μιας μηχανής περιπέτειας. Η πρώτη XRV650 Africa Twin – που παρουσιάστηκε το 1989 μετά από 4 συνεχείς επιτυχίες της Honda στο Παρίσι – Ντακάρ* – ήταν ένα τέτοιο εργαλείο. Η ικανότητά της να πηγαίνει οπουδήποτε, ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας, η αντοχή, η ευελιξία της και η άνεση σε καθημερινή χρήση, την έκαναν τον τέλειο σύντροφο για ταξίδια περιπέτειας και εξερεύνησης. Σαν αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μία κατηγορία μοτοσικλετών που εξελίχθηκε σε μία από τις δημοφιλέστερες σε όλο τον κόσμο. Η νέα Africa Twin εξακολουθεί να διαθέτει όλες τις αρετές και τις ικανότητες της XRV650 και της διαδόχου της XRV750, ενισχυμένη όμως με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda την τελευταία δεκαετία στις μοτοσικλέτες εντός και εκτός δρόμου, αλλά και από την επιστροφή της Team HRC στο Ντακάρ το 2013**.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην κατηγορία, η Africa Twin θα διατίθεται προαιρετικά με μία εξελιγμένη έκδοση του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Honda – Dual Clutch Transmission (DCT) ***, που παραμένει μοναδική στις μοτοσικλέτες Honda. Η τελευταία εξέλιξη του DCT στόχο είχε να αναβαθμίσει την ικανότητά της σε συνθήκες off-road που αποτελεί συνώνυμο της Africa Twin.

Η νέα CRF1000L Africa Twin προτίθεται να επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες από μία μοτοσικλέτα περιπέτειας μεγάλου κυβισμού και τις ικανότητές της εντός και εκτός δρόμου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ένδοξη ιστορία της Honda στις μοτοσικλέτες διπλής χρήσης που προορίζονται για αληθινή περιπέτεια.

54980_CRF1000L_Africa_Twin

54896_2015_CRF1000L_Africa_Twin