Ήταν πριν ένα χρόνο όταν στην προσπάθειά του να μεταβεί στην Νότιο Αφρική για να συμμετάσχει στον αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Motocross (κατηγορία ΜΧ1) είχε βρει το μπελά του στο τελωνείο. Στους περισσότερους από εμάς αυτός θα ήταν ένας λόγος αρκετός να μας πείσει να μην ξαναπροσπαθήσουμε κάτι αντίστοιχο. Όχι όμως για τον Δημήτρη.

Σε μήνυμα το Σαββάτου λέει χαρακτηριστικά “Μόλις τελείωσα τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά και έχω τον 23ο χρόνο στους 28. Το μηχανάκι δεν δούλευε πολύ καλά, έτσι βγήκα έξω νωρίς. Ελπίζω να κάνω καλύτερο χρόνο γιατί τώρα τρώω πολλά δευτερόλεπτα. Η πίστα είναι γ***** με πολύ μεγάλα άλματα, διπλά και τριπλά. Περισσότερο μοιάζει με supercross παρά motocross. Επίσης η διαδρομή έχει τρια διαφορετικά είδη χώματος, το πρώτο μέρος έχει μαλακό χώμα, το επόμενο κομμάτι χαλίκια της οικοδομής (!) και το τελευταίο άμμο της θαλάσσης. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο πέρα από τα άλματα supercross αφού πρέπει να οδηγήσεις με τρεις διαφορετικούς τρόπους.”

Ο Δημήτρης Κεραμιδάς την Κυριακή βαθμολογήθηκε στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1, όταν τερμάτισε στην 19η θέση κερδίζοντας έτσι 2 βαθμούς. Δήλωσε “Πριν ένα χρόνο σαν σήμερα είχα πέσει σε κατάθλιψη μετά τα όσα σημειώθηκαν με το ταξίδι στην Νότιο Αφρική. Σήμερα είμαι στην Νότιο Αφρική και ήταν μια μεγάλη στιγμή για μένα, στο πρώτο σκέλος κέρδισα 2 βαθμούς. Στο δεύτερο σκέλος εγκατέλειψα από σπασμένο πίσω φρένο. Δεν μπορώ να το πιστέψω πως από σήμερα βρίσκεται το όνομά μου στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας MX1.”

Μπράβο Δημήτρη Κεραμιδά, συγχαρητήρια για αυτή την μεγάλη επιτυχία σου!