Ο έκτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro, θυμίζουμε ο αγώνας στο Μεξικό που ήταν να διοργανωθεί τον Ιούλιο ακυρώθηκε, φιλοξενείτε στον Ιταλικό βορρά, στην πόλη Lumezzane αυτό το Σαββατοκύριακο 2-3 Αυγούστου.

Ο αγώνας διοργανώνεται παράλληλα με τον φημισμένο extreme αγώνα Lumezzane που διοργανώνεται την Κυριακή το απόγευμα (μετά την λήξη του αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα). Η επιστροφή στην Ιταλία γίνεται μετά από δύο χρόνια καθώς το 2013 δεν πραγματοποιήθηκε αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα λόγω της διοργάνωσης του Ιταλικού ISDE.

O κύκλος των 45 χλμ, θα γίνει τρεις φορές κάθε ημέρα με τρεις ειδικές διαδρομές, Enduro Test 7,5 χλμ, Cross Test 5,2 χλμ και Xtreme Test 4,2 χλμ. Να σημειωθεί όπως και στον Πορτογαλλικό αγώνα στην αρχή της χρονιάς δεν θα οργανωθεί Super Test σήμερα στην Ιταλία. Οι συμμετοχές παραδοσιακά στην Ιταλία είναι αρκετές, κάτι που συμβαίνει και φέτος με 120 αθλητές να δοκιμάζουν την τύχη τους.

Ο αγώνας της Ιταλίας αλλά και ο Γαλλικός αγώνας τον επόμενο μήνα θα κρίνουν την φετινή απόδοση των αθλητών καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες.

Στην κατηγορία Ε1 ο Eero Remes έχει κερδίσει τρεις φορές φέτος τον Christophe Nambotin αλλά με μια εγκατάλειψη (το Σάββατο στην Ελλάδα), ο Nambotin έχει διαφορά 37 βαθμών στην βαθμολογία και τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα. H TM του Eero Remes θα είναι ντυμένη στα κόκκινα αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς το Ιταλικό εργοστάσιο κάνει εμφάνιση vintage!

Αντίστοιχα στην κατηγορία Ε2 ο Pela Renet έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρωτάθλημα με διαφορά 34 βαθμών από τον Johnny Aubert και 58 βαθμών από τον Alex Salvini. Ο Salvini που ξεκίνησε την χρονιά με τραυματισμό θα θελήσει να κερδίσει την πρώτη του νίκη εντός έδρας προσφέροντας χαρά στους Ιταλούς αθλητές, ενώ και για τον Aubert τα περιθώρια στενεύουν. Ο τραυματισμός του Antoine Meo στην Φινλανδία και η απόσυρσή του από το φετινό πρωτάθλημα (τη θέση του θα πάρει ο Taddy Blazusiak στην Ιταλία) δίνει σαφές προβάδισμα στον Pela Renet που προέρχεται από σημαντική διπλή νίκη σε Φινλανδία και Σουηδία.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η μεγάλη κατηγορία Ε3 καθώς ο νεοφερμένος Matthew Phillips έχει προβάδισμά 19 βαθμών από τον Ivan Cervantes μετά τον καταστροφικό αγώνα στην Σουηδία για τον Ισπανό. Με τον Bellino τραυματία (δεν θα συνεχίσει φέτος) ο Cervantes περιμένει από τους υπόλοιπους να μπουν βαθμολογικά ανάμεσα σε αυτόν και τον Phillips για να ξανακερδίσει την πρώτη θέση. Τραυματίας είναι και ο Matti Seistola με τον David Knight να επιστρέφει στον παγκόσμιο πρωτάθλημα με την προσωπική του KTM EXC 300 (!) και όχι με Sherco με την οποία σταμάτησαν την συνεργασία τους πριν λίγες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στην ιστοσελίδα του οργανωτή, ενώ καθ’όλο το Σαββατοκύριακο μπορείτε να δείτε live αποτελέσματα.

gp-italia-parcferme-550

gp-italia-tm