Η πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου θα δει τον πρώτο αγώνα, στην ιστορία, Supermoto των Εθνών καθώς μέχρι πέρυσι αυτό γινόταν μόνο σε επίπεδο Ευρώπης. Ένας νέος κανονισμός φέτος επιτρέπει σε μια χώρα την συμμετοχή μιας κύριας ομάδας αλλά και μιας ομάδας junior αποτελούμενες η κάθε μια από τρεις αναβάτες. Η “Ολυμπιάδα του Supermoto” θα γίνει για πρώτη φορά στην Β. Ιρλανδία στην πίστα Bishopscourt αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα χωρίς την συμμετοχή Ελληνικής ομάδας.

12 ομάδες από την Ευρώπη μαζί με την ομάδα της Νότιο Αφρικής (μοναδική εκτός Ευρώπης) αλλά και 3 ομάδες Junior θα συνθέσουν τον πρώτο Παγκόσμιο αγώνα Εθνών. Για την ιστορία οι ομάδες που συμμετέχουν είναι: Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ν. Αφρική, Ιρλανδία, Αγγλία, Ιταλία junior, Ιρλανδία junior και Αγγλία junior.

Οι Ιταλοί Ivan Lazzarini (S1), Massimo Beltrami (S2) and Fabio Balducci (OPEN) θα προσπαθήσουν να υπερασπίσουν το θρόνο τους καθώς η Ιταλική ομάδα είχε κερδίσει την περσινή χρονιά, στον αγώνα που έγινα στην Ιταλία στην πίστα Varano De Melegari.