Επιστρέφοντας στα GP χωρίς να είναι 100% έτοιμος είναι δύσκολο για τον Ben Townley. Ο Νεοζηλαδός προσπάθησε στην αμμώδη πίστα στο Valkenswaard της Ολλανδίας και ήταν το αποτέλεσμα που ανάγκασε τον Ben Townley και την ομάδα του να ξανασχεδιάσουν την στρατηγική της επιστροφής του στους αγώνες.

«Περίμενα την οδήγηση και τα αποτελέσματα μου να ήταν σε καλύτερο επίπεδο αλλά ήταν δυσκολότερο απ’ ότι πίστευα και θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να δουλέψω στην φυσική μου κατάσταση. Δεν είμαι ο τύπος του αθλητή που δέχεται να παλεύει για την 19η θέση. Θέλω να κερδίσω, οι χορηγοί μου θέλουν να κερδίσω, οι θεατές που με υποστηρίζουν θέλουν να με δουν στις μπροστά θέσεις. Έτσι αποφασίσαμε να μην συμμετέχω στους δυο επόμενους αγώνες σε ΗΠΑ και Βραζιλία προσπαθώντας να βελτιώσω την αντοχή μου, την ταχύτητα και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Είναι δύσκολη απόφαση αλλά οι άνθρωποι που με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο θέλω να πετύχω και είναι ο γρηγορότερος δρόμος για να επιστρέψουμε στην μάχη της πρώτης θέσης”.

O ιδιοκτήτης της ομάδας και manager Jean Jacques Luisetti αποδέχεται την απόφαση και προσβλέπει στην θετική επιστροφή του στον αγώνα του Saint d’Angely (Γαλλία). “Δεν ήταν μια απόφαση ευχάριστη γιατί ήταν όμορφο να έχουμε και τους τρεις αναβάτες μας στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε GP με τον Ben. H μεγάλη απόσταση, τα ταξίδια και το jetlag ήταν οι κύριοι λόγοι για να μην συμμετέχει σε ΗΠΑ και Βραζιλία. Ο Ben θα συνεχίσει την προπόνηση με στόχο το βάθρο στον Γαλλικό αγώνα. Αυτό είναι το δώρο που του ζητήσαμε αφού η ομάδα μας είναι Γαλλική!”