Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοιο καιρό σε αγώνα στην Ελλάδα, ο πρώτος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ3 φέτος στην Μεγαλόπολη συνοδεύτηκε από κακοκαιρία, χαμηλές θερμοκρασίες και πολλή βροχή, κάνοντας αδύνατη την συνέχιση των αγώνων την Κυριακή. Πραγματοποιήθηκαν μόνο τα πρώτα σκέλη της κατηγορίας γυναικών (WMX) και MX3 με τον Ελβετό Bill Julien (Honda, #2) και την Steffi Laier (KTM, #1) να κερδίζουν.

Το Σάββατο όλα ήταν διαφορετικά μόνο μετά το τέλος των δοκιμών οι ουρανοί άνοιξαν και η βροχή δυσκόλεψε τους αγώνες της Κυριακής. Λίγο πριν το πρώτο σκέλος της κατηγορίας γυναικών η βροχή δυσκόλεψε την προσπάθειά τους. Η Steffi Laier πήρε την πρωτοπορία στο σκέλος ενώ η Chiara Fontanessi (Yamaha, #8) ακολουθούσε το ρυθμό της και η επίσης Γερμανίδα Larisa Papenmeier (KTM, #423) οδηγούσε ταχύτατα στην τρίτη θέση. Οι τρεις τους ήταν και οι καλύτερες στον αγώνα με το μεγάλο μέρος των γυναικών να ταλαιπωρούνται στην λάσπη. Η Fontanesi έδειχνε ικανή για προσπέραση αλλά όταν το έπραξε γλίστρησε στη λάσπη και η πτώση της κόστισε θέσεις. H Papenmeier που ακολουθούσε ανέβηκε δεύτερη όμως η Laier στην πρώτη θέση κράτησε γρήγορο ρυθμό κερδίζοντας τον αγώνα άνετα στο τέλος. Η Fontanesi ανέβηκε μερικές θέσεις μέχρι την τρίτη ενώ είχε κερδίσει και τον αγώνα κατάταξης του Σαββάτου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών κάνει πλέον μίνι διακοπές μέχρι τις 11 Ιουνίου όπου θα αγωνιστούν στην Vantaa, Φινλανδία.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους κατηγορίας γυναικών
1. Stephanie Laier (GER, KTM), 27:00.607
2. Larissa Papenmeier (GER, KTM), +1:39.635
3. Chiara Fontanesi (ITA, Yamaha), +3:07.461
4. Anne Borchers (GER, Suzuki), +3:26.517
5. Sara Pettersson (SWE, KTM), -1 lap(s)
6. Marianne Veenstra (NED, Suzuki), -1 lap(s)
7. Britt van der Wekken (NED, Honda), -1 lap(s)
8. Joanna Miller (POL, KTM), -3 lap(s)
9. Virginie Germond (SUI, Suzuki), -3 lap(s)
10. Marielle De Mol (NED, TM), -4 lap(s);

Για την κατηγορία ΜΧ3 όλοι περίμεναν με προσμονή την εξέλιξη του αγώνα με έντονο Ελληνικό ενδιαφέρον καθώς ο Στέλιος Γαλατιανός (Yamaha, #103) είχε κάνει τον 5ο χρόνο το Σάββατο. Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Milko Potisek (Honda, #5) κέρδισε την πρώτη θέση έχοντας κοντά του το Bill Julien (Honda, #2). Οι δυο τους έκαναν διαφορά στους πρώτους γύρους καθώς ο Potisek οδηγούσε με ασφάλεια από το πρώτο σκέλος. Πίσω τους μεγάλες μάχες με τους αθλητές να προσπαθούν στην ιδιαίτερα γλιστερή πίστα της Μεγαλόπολης και ενώ η βροχή συνεχιζόταν αμείωτα. Ο Στέλιος Γαλατιανός ξεκίνησε από την 13η θέση ανεβαίνοντας θέσεις ενώ πολύ καλά είχε πλασαριστεί και ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda, #120) κρατώντας ψηλά τα Ελληνικά χρώματα. Λίγο πριν το τέλος ο Milko Potisek είχε πτώση που τον καθυστέρησε χάνοντας την πρώτη θέση μένοντας αρκετά πίσω στην τέταρτη. Ο Bill Julien πήρε την πρωτοπορία κερδίζοντας τον αγώνα μετά την ατυχία του Potisek, στη δεύτερη θέση ο Ρώσος Dimitry Parshin (Honda, #73) και τρίτος ο Marco Maddii (KTM, #153). Πρώτος Έλληνας ο Μανώλης Σκύβαλος στην 14η θέση, ακολούθησε ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #262) στην 16η θέση και ο Σπύρος Κοσμάς (ΚΤΜ, #722) στην 19η θέση ήταν και οι Έλληνες αθλητές που βαθμολογήθηκαν στον αγώνα. Πολύ σκληρός αγώνας για τους περισσότερους αθλητές καθώς η λάσπη και η συνεχής βροχόπτωση μείωσε τις ελπίδες διάκρισης.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους ΜΧ3
1. Julien Bill (SUI, Honda), 38:28.840
2. Dimitry Parshin (RUS, Honda), +2:03.723
3. Marco Maddii (ITA, KTM), +2:17.321
4. Milko Potisek (FRA, Honda), +2:42.266
5. Michael Staufer (AUT, KTM), +3:15.064
6. Antti Pyrhonen (FIN, Honda), -1 lap(s)
7. Luca Fontanesi (ITA, Yamaha), -1 lap(s)
8. Nikolay Kumanov (BUL, Yamaha), -1 lap(s)
9. Martin Michek (CZE, KTM), -1 lap(s)
10. Martin Zerava (CZE, Honda), -1 lap(s);

Επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ3, το επόμενο Σαββατοκύριακο 23 Απριλίου στο Troyan της Βουλγαρίας.

[nggallery id=61 template=full]

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής, Ιωσήφ Βάγγερ, Νικόλας Οικονόμου, Θεόφιλος Βενάρδος