Η αναπάντεχη διπλή εγκατάλειψη του Tony Cairoli σε συνδυασμό με την διπλή νίκη του Desalle στην Σουηδία άλλαξε την κατάσταση μεταξύ των δυο αντιπάλων στην μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross MX1. Στην μικρότερη κατηγορία ΜΧ2 ο Tommy Searle κέρδισε το δεύτερο σκέλος και επωφελήθηκε μιας ατυχίας του Jeffrey Herlings μειώνοντας και αυτός την διαφορά του από την κορυφή.

Η Honda ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον Ρώσο Evgeny Bobryshev για δυο επιπλέον χρόνια.

ΜΧ1
Η βροχή της προηγούμενης βραδιάς δυσκόλεψε τον αγώνα στο πρώτο σκέλος αλλά ο Clement Desalle είχε την απάντηση στην γρήγορη οδήγηση του Christophe Pourcel κερδίζοντας το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Desalle βρέθηκε μπροστά για άλλη μια φορά συνεχίζοντας το καλό του σερί και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Cairoli (και στα 2 σκέλη!) προσπέρασε στην βαθμολογία με 3 βαθμούς διαφορά αποκτώντας το κόκκινο number plate.

 

MX1 Results

1, Clement Desalle, Belgium, Suzuki

2, Christophe Pourcel, France, Kawasaki

3, Kevin Strijbos, Belgium, KTM

4, Sebastien Pourcel, France, Kawasaki

5, Shaun Simpson, GBR, Yamaha

 

MX1 Championship Standings

1, Desalle, 348

2, Cairoli, 345

3, C. Pourcel, 336

4, Paulin, 315

5, de Dycker, 257

 

MX2
O Tommy Searle είχε καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο σκέλος αλλά αναγκάστηκε να μπει στα Pits λίγο πριν το τέλος για να αλλάξει μάσκα. O Herlings που ακολουθούσε βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά κερδίζοντας τον αγώνα μπροστά από τον Άγγλο. Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings είχε πτώση ενώ ο Searle περνούσε μπροστά στο τέλος του πρώτου γύρου, κερδίζοντας τελικά τον αγώνα. Ο Herlings έφτασε μέχρι την έβδομη θέση δίνοντας την ευκαιρία στον Searle να μειώσει την διαφορά στους 16 βαθμούς.

MX2 Results

1, Tommy Searle, GBR, Kawasaki

2, Jeffrey Herlings, Netherlands, KTM

3, Dylan Ferrandis, France, Kawasaki

4, Jake Nicholls, GBR, KTM

5, Zachary Osborne, USA, Yamaha

 

MX2 Championship Standings

1, Herlings, 403

2, Searle, 387

3, van Horebeek, 330

4, Roelants, 263

5, Tixier, 243