Με κοινή απόφαση ανακοινώθηκε από τον ίδιο και την αγωνιστική ομάδα Red Bull KTM Racing πως ο 19χρονος σήμερα Jeffrey Herlings θα παραμείνει στην μικρή κατηγορία για ακόμη μια χρονιά, καθώς οδεύει για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του.

Φέτος έχει κερδίσει 22 από τα 24 σκέλη του παγκοσμίου πρωταθλήματος (δεν είχε συμμετάσχει στην Βραζιλία λόγω τραυματισμού) και μετά τον αγώνα στην Σουηδία απολαμβάνει 135 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στην βαθμολογία.

Έχοντας κερδίσει παγκόσμιους τίτλους το 2012 και 2013 ο Pit Beirer (ΚΤΜ) δήλωσε πως είναι ακόμη μικρός για να ανέβει στην κατηγορία ΜΧ1 και πως έχει την δυνατότητα να σπάσει πολλά ρεκόρ στο μέλλον. Δήλωσε επίσης πως ο ίδιος στοχεύει σε καριέρα δέκα ετών -τουλάχιστον-.

Τέλος ανακοινώθηκε πως θα συμμετάσχει στον Αμερικανικό αγώνα στην Unadilla (AMA Motocross) 09 Αυγούστου στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του καθώς εκείνη την εποχή το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάνει το καλοκαιρινό του διάλειμα.

Ο Jeffrey Herlings αλλά και η KTM δέχθηκαν έντονη κριτική από την διεθνή κοινότητα πέρισυ, όταν και ανακοίνωσν την συμμετοχή του μικρού Ολλανδούν ξανά στην ΜΧ2 για το 2014. Αν και οι περισσότεροι φαντάζονταν τον μικρό στην ΜΧ1 οι μάχες με τον Antonio Cairoli, μάλλον, ήταν κάτι που δεν ενθουσιάζει την KTM. Ακόμοι περισσότεροι φαντάζονται τον νεαρό Herlings να δοκιμάζει στο δυσκολότερο πρωτάθλημα της Αμερικής (Supercross και Motocross) αλλά μέχρι στιγμής τα Αυστριακά ευρώ μάλλον είναι ικανά να τον κρατήσουν στην Ευρώπη.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Jeffrey Herlings και την παραμονή του στην ΜΧ2 για το 2015;

Bonus: Το 3ο επεισόδιο “Herlings going for the hattrick”

82365_herlings_054_KTM_550

89555_Herlings_MXGP_550