Η παρουσία του περσινού νικητή του αγώνα James Stewart μπορεί να ήταν επιβλητική για τις δύο πρώτες ημέρες του φετινού Bercy, όμως μια έντονη στομαχική διαταραχή  την τρίτη ημέρα τον έβγαλε εκτός αγώνα αμαχητί. Έτσι ο δρόμος άνοιξε για τον δεύτερο των δύο πρώτων ημερών Justin Brayton να πάρει έστω και δύσκολα την τρίτη ημέρα.το στέμμα του King of Bercy.

Τα δύο πρώτα βράδια ο James Stewart δεν είχε αντίπαλο και κέρδισε από την αρχή μέχρι και το τέλος τους δύο μεγάλους τελικούς. Πίσω του ο Justin Brayton βρέθηκε νωρίς στον πρώτο αγώνα στην δεύτερη θέση και με λίγο περιπέτεια στον δεύτερο αλλά και αυτός δεν είχε αντίπαλο για την δεύτερη θέση. Την Παρασκευή το αγαπητό παιδί των Γάλλων ο Marvin Musquin έδωσε πολλές μάχες και κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση μαχόμενος με Αμερικανούς και Γαλλούς αντιπάλους. Σύντομα όμως έδωσε το στίγμα του στον αγώνα ο έτερος Γάλλος Gregory Aranda που πήρε την τρίτη θέση το Σάββατο αφήνοντας τέταρτο τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ΜΧ2 Musquin.

Έστω και χωρίς τον Stewart o Brayton χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να πάρει το στέμμα

Και ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί για τις δύο πρώτες θέσεις και η μάχη θα παιζόταν για την τρίτη θέση, ο Stewart δεν εμφανίστηκε στην μπάρα της εκκίνησης στον τελικό της Κυριακής. Έχοντας πάθει κατά πάσα πιθανότητα τροφική δηλητηρίαση μεταφέρθηκε στο ιατρείο του σταδίου για τις πρώτες βοήθειες. Το δράμα όμως δεν τελείωσε εκεί. Ο φαινομενικά, μετά τις εξελίξεις πρίγκιπας για το στέμμα  Brayton, δεν είχε καλή εκκίνηση και έμπλεξε και σε μια πτώση που τον έφερε αρκετά πίσω με κίνδυνο να χάσει την υποφαινόμενη νίκη. Στο τέλος όμως η πέμπτη θέση όπου τερμάτισε τον έφερε βασιλιά στο Bercy, μια νίκη που αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του. Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε την Κυριακή ο Stewart είχε μαζέψει αρκετούς βαθμούς για να πάρει την δεύτερη θέση ενώ ο Aranda κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο σύνολο εκμεταλλευόμενος την πτώση του Musquin με τον Brayton. Όσο για το αποτέλεσμα του τρίτου και τελευταίου τελικού της Κυριακής αυτός ανήκε στον Josh Hill που από την εκκίνηση πήρε κεφάλι και κέρδισε άνετα μπροστά από τον δεύτερο Aranda και τον τρίτο Musquin.

Αποτελέσματα Τελικού Παρασκευής
1.  James Stewart (Yamaha)
2.  Justin Brayton (Yamaha)
3.  Marvin Musquin (KTM)
4.  Gregory Aranda (Kawasaki)
5.  Fabien Izoird (Suzuki)
6.  Matt Boni (Honda)
7.  Nick Wey (Kawasaki)
8.  Chris Martin (Husky)
9.  Josh Hill (Yamaha)
10. Pierre Renet (Suzuki)

Αποτελέσματα Τελικού Σαββάτου
1. James Stewart (Yamaha)
2. Justin Brayton (Yamaha)
3. Gregory Aranda (Kawasaki)
4. Marvin Musquin (KTM)
5. Fabien Izoird (Suzuki)
6. Nick Wey (Kawasaki)
7. Davide Degli (Suzuki)
8. Josh Hill (Yamaha)
9. Chris Martin (Husky)
10 Jason Thomas (Suzuki)

Αποτελέσματα Τελικού Κυριακής
1. Josh Hill (Yamaha)
2. Gregory Aranda (Kawasaki)
3. Marvin Musquin (KTM)
4. Fabien Izoird (Suzuki)
5. Justin Brayton (Yamaha)
6.Demartis (Honda)
7.Soubeyras
8. Nick Wey (Kawasaki)
9. Jason Thomas (Suzuki)
10. Davide Degli (Suzuki)

Αποτελέσματα King of Bercy
1. Justin Brayton (Yamaha)
2. James Stewart (Yamaha)
3. Gregory Aranda (Kawasaki)
4. Marvin Musquin (KTM)
5. Fabien Izoird (Suzuki)
6. Josh Hill (Yamaha)
7. Nick Wey (Kawasaki)
8. Matt Boni (Honda)
9. Chris Martin (Husky)
10. Davide Degli (Suzuki)