Ο Red Bull KTM US GNCC πρωταθλητής David Knight κέρδισε την πρώτη του νίκη της χρονιάς, κυριαρχώντας για τέταρτη χρονιά στο Αγγλικό extreme αγώνα “The Tough One”. Ήδη τρεις χρονιές νικητής του μεγαλύτερου extreme αγώνα της Αγγλίας, ο David Knight, έκανε τέσσερις τις νίκες του στα λατομεία Nantmawr. Τερματίζοντας δίπλα στο Knight στο βάθρο ήταν ο Taddy Blazusiak και ο Wayne Braybrook στις δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Παρά την πολύ αναμενόμενη μάχη μεταξύ του Knight και του Blazusiak ήταν ο Άγγλος Michael Brown (trial) που παρείχε τη μεγαλύτερη πρόκληση στην κυριαρχία του Knight. Ο νικητής του Speed Trial event κέρδισε μια θέση στον κυρίως αγώνα αφού ήταν ικανός να περάσει το τεχνικό κομμάτι του αγώνα πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους ανταγωνιστές τους με τις μοτοσυκλέτες enduro τους. Έτσι κατάφερε να κερδίσει £1000 αφού προηγήθηκε στα μισά του αγώνα και πριν σταματήσει.

Παρά το ότι ήταν ένας από τους πολλούς αναβάτες που έπεσαν στο τεχνητό κομμάτι των ελαστικών στην αρχή του αγώνα, είχε τον δικό του ρυθμό μετέπειτα (μετά την πρώτη ώρα). Έχοντας ξεκινήσει δεύτερος τον αγώνα γρήγορα προσπέρασε τον Wayne Braybrook ανοίγοντας την διαφορά του από τους υπόλοιπους. Ο κοντινότερος ανταγωνιστής του, ο Taddy Blazusiak έκανε μικρά λάθη στους πρώτους γύρους μην μπορώντας να τον πλησιάσει. Έτσι και καθώς έπεφτε η νύκτα ο Knight κράτησε τη διαφορά του κερδίζοντας τον αγώνα.

 

Αποτελέσματα – WOR Events The Tough One, Pro class
1. David Knight (Red Bull KTM Off Road Race Team) 14 laps
2. Taddy Blazusiak (KTM) 14 laps
3. Wayne Braybrook (Gas Gas) 13 laps
4. Paul Edmondson (Suzuki) 13 laps
5. Tom Sagar (KTM) 12 laps
6. Paul Bolton (Honda) 12 laps
7. Cyril Despres (KTM) 12 laps
8. Gordon Crockard (Gas Gas) 12 laps
9. Greg Evans (KTM) 11 laps
10. Juan Knight (Gas Gas) 11 laps