Ο αγώνας της Ιταλίας, στην Busca, ήταν ένας από τους καλύτερους της φετινής χρονιάς καθώς 7000 θεατές παρακολούθησαν θεαματικούς αγώνες και στις δυο κατηγορίες. Η κατηγορία S1 ήταν τρεις αναβάτες, ο Ιταλός Ivan Lazzarini, ο Βέλγος Gerald Delepine και ο Γερμανός Bernd Hiemer.

Μετά την νίκη του στην Ιρλανδία στο Supermoto των Εθνών o Lazzarini συνέχισε ακάθεκτος και στην Ιταλία όπου κέρδισε δυο δύσκολα σκέλη μετά από σκληρή μάχη από τον ομόσταυλό του Delepine. Στο πρώτο σκέλος ο Hiemer βρέθηκε μπροστά και γρήγορα έκανε μια διαφορά μέχρι όμως την στιγμή που έπεσε. Lazzarini και Delepine πέρασαν το Γερμανό και ενώ ο Delepine βρισκόταν στην πρώτη θέση ο Lazzarini έκανε την κίνησή του στο χωμάτινο κομμάτι και πέρασε αυτός μπροστά. Ο Bernd Hiemer ξεκίνησε μετά την πτώση και κράτησε την τρίτη θέση.

Το δεύτερο σκέλος ήταν ξανά μια μάχη των δυο αναβατών της Husqvarna, καθώς οι δυο τους πέρασαν τον Hiemer στο χωμάτινο κομμάτι μετά την εκκίνηση. Ο Delepine βρισκόταν επικεφαλής και προσπαθούσε να κρατήσει την πρώτη θέση από τον Lazzarini. H μάχη κράτησε πιο πολύ απ’ ότι στο πρώτο σκέλος και ο Lazzarini τελικά πέρασε πρώτος ακριβώς στην τελευταία στροφή μετά από ένα ολέθριο λάθος του Delepine. O Σλοβένος Ales Hlad, τον θυμόμαστε από το καλοκαίρι του 2004 όπου είχε κερδίσει τα δυο σκέλη στην Καλαμάτα (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), κατάφερε να τερματίσει τρίτος πίσω από τους δυο εργοστασιακούς αναβάτες της Husqvarna.

O Lazzarini μετά τις δυο νίκες του ανέβηκε στην δεύτερη θέση της κατηγορίας του αλλά απέχει από τον Hiemer και την πρώτη θέση 44 βαθμούς, έχοντας δυο αγώνες ακόμα. Τρίτος παραμένει ο Gerald Delepine.

Στο περιθώριο του αγώνα ο Lazzarini υπέγραψε συμβόλαιο 2 ετών με την Yamaha Evolution Team και θα οδηγήσει μια Yamaha 450 κυβικών τις επόμενες δυο χρονιές. H Yamaha Evolution Team είναι η ομάδα που είχε υπογράψει και ο Boris Chambon στην αρχή της χρονιάς.

Στην κατηγορία S2 ο Thierry Van Den Bosch μιμήθηκε τον Lazzarini και κέρδισε 2 νίκες με τον ίδιο τρόπο. Ο Bolley και ο Beltrami ξέφυγαν στην εκκίνηση αλλά ο VDB πέρασε μπροστά πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος. Ο Giraudo πέρασε στην τρίτη θέση και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Έτσι είχαμε τρεις Γάλλους αναβάτες της Aprilia στην πρώτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος o Giraudo ξεκίνησε καλύτερα από όλους την ώρα που ο Bolley είχε πτώση. O VDB ακολουθούσε στη δεύτερη θέση και πιο πίσω ο νεαρός Bidart. Στον τέταρτο γύρο, ο VDB πέρασε πρώτος αλλά δεν απομακρύνθηκε από τον Giraudo. O Giraudo είχε μια πτώση αλλά τελικά τερμάτισε δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε τελικά ο Adrien Chareyre.

Στην βαθμολογία ο VDB έχει τώρα διαφορά 31 βαθμών από τον Giraudo. Τρίτος ο Adrien Chareyre με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Giraudo.