Η Ισπανία δε φαίνεται να πτοείται από τα οικονομικά της προβλήματα, παραμένοντας στην κορυφή των αθλητικών γεγονότων. Η χώρα που θριάμβευσε τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κυριάρχησε και στο Red Bull X-Fighters World Tour, με τους δύο τοπικούς ήρωες, τους Dany Torres και Maikel Melero να ανεβαίνουν στο βάθρο της κατάμεστης από Ισπανικές σημαίες Las Ventas, η οποία θεωρείται η πιο διάσημη αρένα ταυρομαχιών.

Μαδρίτη, Ισπανία – Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood στέφθηκε νικητής στην επική μάχη εναντίον του Dany Torres, στην τέταρτη στάση του Red Bull X- Fighters World Tour που έγινε στην Μαδρίτη την Παρασκευή, υπό το βλέμμα 20,000 Ισπανών. Ο πιο συναρπαστικός αγώνας freestyle motocross στον κόσμο πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά υπό το φως των αστεριών, με τον Ισπανό, Maikel Melero, να ανεβαίνει για πρώτη φορά στην διάρκεια της καριέρας του στο βάθρο, κατακτώντας την τρίτη θέση.

«Ήταν αρκετά έντονο», δήλωσε ο Sherwood, ο οποίος είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα στο Ντουμπάι και κατάφερε να προηγηθεί του αμερικανού Todd Potter και να κατακτήσει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. «Ήταν πολύ δύσκολο να ανταγωνίζομαι τον Dany και το πλήθος των συμπατριωτών του». Ο Sherwood μετά βίας κατάφερε να νικήσει τον Melero, ο οποίος φορούσε την φανέλα μιας ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, δίνοντας στο ενθουσιασμένο πλήθος τον καλύτερό του εαυτό. Ο Γάλλος Thomas Pages βγήκε τέταρτος μαγεύοντας το κοινό με διάφορα tricks όπως και συναρπαστικά flips, σε μια θαρραλέα επίδειξη η οποία εκτιμήθηκε ιδιαίτερα, συγκεντρώνοντας τα καλύτερα σχόλια από τους φανατικούς θεατές του FMX.

Ο Torres, αγαπημένος του κοινού, ο οποίος δυσκολεύτηκε λόγω των τραυματισμών του κατά τη διάρκεια της σεζόν, χάρισε ένα μαγευτικό show το όποιο τον έφερε μόλις μία ανάσα πιο κοντά στον τελικό. Ο Sherwood προηγείται στο πρωτάθλημα με 230 βαθμούς, δεύτερος ακολουθεί ο Χιλιανός Javier Villegas με 150 βαθμούς, και τρίτος ο Potter με 145 βαθμούς, ο οποίος δε διαγωνίστηκε στη Μαδρίτη κατόπιν τραυματισμού στα πλαίσια της προπόνησης του την Παρασκευή.

Το κορυφαίο πρωτάθλημα FMX θα μεταφερθεί στη Γερμανία στις 11 Αυγούστου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Αποτελέσματα του Red Bull X-Fighters στη Μαδρίτη:

1. Levi Sherwood (ΝΖΛ)

2. Dany Torres (ΙΣΠ)

3. Maikel Melero (ΙΣΠ)

4. Thomas Pages (ΓΑΛ)

5. Takayuki Higashino (ΙΑΠ)

6. Javier Villegas (ΧΙΛ)

7. Blake Williams (ΑΥΣ)

8. Mat Rebeaud (ΕΛΒ)

9. Wes Agee (ΗΠΑ)

 

Συνολική Κατάταξη:

1. Sherwood (ΝΖΛ) 230 βαθμοί

2. Villegas (ΧΙΛ) 150 βαθμοί

3. Todd Potter (ΗΠΑ) 145 βαθμοί

4. Pages (ΓΑΛ) 135 βαθμοί

5. Rob Adelberg (ΑΥΣΤ) 115 βαθμοί