Ενημέρωση 30/11 – H Ιταλική HM Honda ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας της με τον Mika Ahola.


H Ισπανική εταιρεία JTG (Jotangas) ανακοίνωσε τον Mika Ahola ως τον νέο μέλος της αγωνιστικής ομάδας για τα δυο επόμενα χρόνια 2012-2013, o οποίος θα αγωνιστεί με την ολοκαίνουργια δίχρονη JTG Enduro MK 300 (κατηγορία Ε3).

Υπεύθυνος στην Ισπανική εταιρεία JTG, στο project endure είναι ο Miki Arpa, παλαιός αγωνιζόμενος και φίλος του Mika Ahola.  Είναι αυτός που έποισε τον Φινλανδό πολυπρωταθλητή να αφήσει τα γνώριμα Honda και να ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα του, λίγο πριν αυτή κλείσει!

Η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου, οι Ισπανοί δεν πρόλαβαν την έκθεση του Μιλάνου και τότε (Ιανουάριος 2012) θα ανακοινωθεί η μεταγγραφή του Mika Ahola, η οποία βάζει  την Ισπανική εταιρεία JTG στο χάρτη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η παρουσίαση τετράχρονης μοτοσυκλέτας το 2013, ενώ οι δυνατότητες παραγωγής φτάνουν τις 1500 έως 2000 μοτοσυκλέτες ετησίως.

Σύμφωνα με τον Miki Arpa, η νέα μοτοσυκλέτα είναι επαναστατική σε αρκετούς τομείς. Από νέο πλαίσιο, το σύστημα ελεγχόμενης απόκρισης γκαζιού “TPS”, μέχρι την ηλεκτρινικά ελεγχόμενη βαλβίδα καυσαερίων, η JTG υπόσχεται πως έχει κάνει καλή δουλειά στον κινητήρα. Η δίχρονη μοτοσυκλέτα της Bimota που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Μιλάνου μοιράζεται πλαίσιο, ψαλίδι και δίχρονους κινητήρες.

mika-ahola-logo