Δελτίο Τύπου

ΑΛΜΑ ΡΕΚΟΡ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κόρινθος, 08 Απριλίου 2010. Ο παγκοσμίου φήμης, πρωταθλητής freestyle motocross Robbie Maddison, πραγματοποίησε σήμερα, ένα μοναδικό άλμα, πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου με τη μοτοσυκλέτα του. Ο 28χρονος Αυστραλός, απογειώθηκε από τη νοτιοδυτική πλευρά του Ισθμού και αφού πραγματοποίησε άλμα μήκους 85 μέτρων, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην απέναντι πλευρά.

Ο Robbie Maddison έγινε ο πρώτος fmx αναβάτης που επιχείρησε και κατάφερε κυριολεκτικά να πετάξει με τη μοτοσυκλέτα του, Honda 500, πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου. Ο Maddison πήρε φόρα από την ειδικά κατασκευασμένη ράμπα απογείωσης, επιτάχυνε τη μοτοσυκλέτα του αγγίζοντας τα 125χλμ/ ώρα, αψήφησε τις ισχυρές δίνες των ανέμων και «πέταξε» πάνω από τα νερά του Ισθμού, σε ύψος 95 μέτρων.

Το Freestyle Motocross, με ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα του κόσμου, με τον Robbie Maddison να είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές FMX παγκοσμίως. Όμως, η κατάταξη ανάμεσα στους καλύτερους δεν είναι αρκετή για τον 28χρονο Αυστραλό. Ο Robbie αναζητά ολοένα μεγαλύτερους τίτλους και επιτεύγματα και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εντυπωσιακών αλμάτων που θα έκαναν ακόμα και τον πασίγνωστο κασκαντέρ Evel Knievel περήφανο!

Το πλούσιο βιογραφικό του Αυστραλού αθλητή, περιλαμβάνει το άλμα-ρεκόρ 98,32 μέτρων κατά μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, άλμα 25.5 μέτρων στην κορυφή της Αψίδας του Θριάμβου (Arc de Triomphe) στο Μικρό Παρίσι του Βέγκας, καθώς και άλμα πάνω από τη γέφυρα (Tower Bridge) του ποταμού Τάμεση, στο Λονδίνο.

«To να πραγματοποιήσω άλμα πάνω από τον Ισθμό με την μοτοσυκλέτα μου είναι μια πρόκληση στην οποία απλά δεν μπορούσα να αντισταθώ. Αυτό το εγχείρημα είχε τις μεγαλύτερες δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Η μεγαλύτερη δυσκολία που έπρεπε να αντιμετωπίσω ήταν ο φόβος μου. Πιστεύω ότι στη ζωή πρέπει να παίρνουμε ρίσκα, γιατί αυτά, μας κάνουν πιο σοφούς. Το να έρθω λοιπόν αντιμέτωπος με κάτι τέτοιο, θα με βοηθήσει να μπορέσω να αντιμετωπίσω τις επόμενες προκλήσεις που θα προκύψουν στη ζωή μου. Είμαι ενθουσιασμένος που τα κατάφερα γιατί ,όπως είναι καταννοητό, είχα μόνο μια ευκαιρία» λέει ο Robbie.

Ο Maddo τώρα κατευθύνεται στην πόλη του Μεξικό, για τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull X- Fighters. Εκεί, ο «ιπτάμενος» Αυστραλός θα διεκδικήσει την πρωτιά στη πασίγνωστη Plaza de Toros, στις 16 Απριλίου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο Λουτρακίου και Περαxώρας για την αμέριστη υποστήριξή του.

Επιπλέον πληροφορίες για τον Ισθμό της Κορίνθου

Ο Ισθμός της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο που γεννήθηκε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.

Η Διώρυγα, που τελικά κατασκευάστηκε το 1893 αποτελεί το κατεξοχήν στρατηγικό σημείο του ελλαδικού χώρου κι ένα από τα σημαντικότερα της Ανατολικής Μεσογείου.

Για τη δημιουργία της χρησιμοποιήθηκαν 2.500 εργάτες και τα τελειότερα μηχανήματα της εποχής, είναι συνολικού μήκους 6.343 μέτρων, πλάτους στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 μέτρων και στο βυθό της 21,3 με ωφέλιμο βάθος 7,5 έως 8 μέτρα ενώ για την κατασκευή της εξορύχθηκαν 12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος.

Red Bull Hellas

Δείτε το εντυπωσιακό άλμα ρεκόρ ακολουθώντας το παρακάτω link:
http://dl.dropbox.com/u/5571702/Red%20Bull%20Isthmus/10-0406%20Roland%20Webclip%20Short%204%20Sites.mov

Corinth_Robbie-Maddison-2_550

Corinth_Robbie-Maddison-1_550

SEQUENCE-1-Corinth-Canal


* Ενημέρωση 8/4 – Το πρωί κατά τις 8:30 πραγματοποιήθηκε από τον Αυστραλό Robbie Maddison το άλμα πάνω από τον Ισθμό.

* Ενημέρωση 7/4 – Σήμερα δεν έγινε το άλμα λόγω δυνατού ανέμου. Ο Robbie Maddison θα πρασπαθήσει αύριο (Πέμπτη 8 Απριλίου) ξανά, χωρίς να έχει δωθεί συγκεκριμένη ώρα. Το θέαμα από τη γέφυρα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!


Ο Αυστραλός Robbie Maddison πασίγνωστος αθλητής freestyle βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ελλάδα με σκοπό να πηδήξει με την μοτοσυκλέτα του πάνω από την γέφυρα του Ισθμού.

Το άλμα θα γίνει αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου και το enduro.gr θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει τις εξελίξεις!

Ο Robbie Maddison έχει καταπλήξει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια με τεράστια άλματα. Η αρχή έγινε με άλμα 106,9 μέτρων σε στάδιο, για να πηδήξει με άλμα step-up 36,58 μέτρων την πρωτοχρονιά 2009 ένα αντίγραφο του Arc de Triomphe στο Las Vegas ως μέρος των εκδηλώσεων Red Bull No Limits. Τα τελευταία του κατορθώματα είναι το άλμα στην γέφυρα Tower Bridge στο Λονδίνο και το άλμα στην ευθεία εκκίνησης πίστας F1 στην Μελβούρνη.

Στην Κόρινθο ο Robbie Maddison θα προσπαθήσει να πηδήξει από την μια πλευρά του ισθμού στην άλλη, άλμα περίπου 60 μέτρων!

Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Robbie Maddison και στην σελίδα του στο Facebook. Ενημέρωση θα έχετε και μέσω twitter.

 

Λίγο πριν την απογείωση, που καθυστερεί λόγω δυνατού ανέμου (φωτογραφία: racephoto)

Λίγο πριν την απογείωση, που καθυστερεί λόγω δυνατού ανέμου (φωτογραφία: racephoto)

Ερχόμενοι από Πελοπόννησο αριστερά από την παλαιά γέφυρα θα δείτε την ράμπα προσγείωσης (φωτογραφία Robbie Maddison).

Ερχόμενοι από Πελοπόννησο αριστερά από την παλαιά γέφυρα θα δείτε την ράμπα προσγείωσης (φωτογραφία Robbie Maddison).

H εξέδρα είχε στηθεί για τον Αυστραλό με σκοπό να κάνει προπόνηση (φωτογραφία Robbie Maddison).

H εξέδρα είχε στηθεί για τον Αυστραλό με σκοπό να κάνει προπόνηση (φωτογραφία Robbie Maddison).

Robbie Maddison (φωτογραφία: Red Bull)

Robbie Maddison (φωτογραφία: Red Bull)

Η μοτοσυκλέτα είναι ένα διασταύρωση Honda CRF 250 πλαίσιο με δίχρονο μοτέρ 500 κυβικών! Στην ευθεία πριν την απογείωση καταφέρνει 125 χμ

Η μοτοσυκλέτα είναι ένα διασταύρωση Honda CRF 250 πλαίσιο με δίχρονο μοτέρ 500 κυβικών! Στην ευθεία πριν την απογείωση καταφέρνει 125 χμ

maddo waiting-550