Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro (2000, 2001, 2003, 2004) υπέγραψε συμβόλαιο με την Ιταλική Aprilia για να συμμετάσχει με ένα RXV στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro 2007.

Από την πλευρά της Aprilia, ο Leo Francesco Mercanti εξήγησε πως η Aprilia βλέπει την συμφωνία με τον Merriman “Μετά από τόσο μεγάλη ανάπτυξη και εμπειρία κατά το 2006, η άφιξη ενός μεγάλου παγκόσμιου πρωταθλητή είναι ένα σοβαρό βήμα προς τα μπροστά όσο αναφορά τα σχέδιά μας το 2007. Ελπίζουμε σε φιλόδοξα αποτελέσματα τους αγώνες Enduro και είμαστε ευτυχισμένοι πως ένας ζωντανός θρύλος του Enduro όπως ο Merriman επέλεξε να συμμετάσχει με μια από τις δικύλινδρες μοτοσυκλέτες μας. Είμαι σίγουρος πως ο Merriman θα είναι το ατού μας στους αγώνες Εnduro και θα έχουμε μια ανταγωνιστική και επιτυχημένη χρονιά.”

Ο Merriman μαζί με τους Nicolas Paganon και Luigi Seguy θα είναι η Aprilia Team. O Γάλλος Paganon γεννημένος το 1982, έχει ήδη τρεις τίτλους στην Γαλλία. Το 2006 στην πρώτη του χρονιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro τερμάτισε στην όγδοη θέση της κατηγορίας Junior. Ο Suguy θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross όπου αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια.

Με αυτές τις κινήσεις η Aprilia επιθυμεί να καταξιωθεί και στο χώρο του Enduro όπως έκανε τα προηγούμενα δυο χρόνια στο Supermoto κερδίζοντας δύο τίτλους κατηγοριών και ένα κατασκευαστών.