Στην Μαδρίτη, πρωτεύουσα της Ισπανίας, διοργανώθηκε το “Red Bull X-Fighters” με τελικό νικητή τον απίστευτο Travis Pastrana. Στην Las Ventas arena οι 23.000 θεατές απόλαυσαν τους εκπληκτικούς αναβάτες FMX.

Ο 22 χρονών Αμερικανός Travis Pastrana, εντυπωσίασε όχι μόνο τους θεατές, αλλά και τους κριτές με τα κόλπα του, όπως το Superman Flip, το Nac Nac Flip, το Heelclicker Flip One Hand Landing και το Superman Indian Flip. Βαθμολογήθηκε με 95.5 βαθμούς, αγγίζοντας το τέλειο, βγάζοντας έξω στον ημιτελικό, τον Ιάπωνα Eigo Sato. Δεύτερος, ο κάτοχος του Αμερικάνικου τίτλου, Nate Adams, με 92 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Ελβετό Mat Rebeaud στην τρίτη θέση με 90.5 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση  ανέβηκε ο Ισπανός Dani Torres (90 βαθμούς) και στην πέμπτη ο Αυστραλός Robbie Maddison (81 βαθμούς).

Για τον Travis Pastrana ήταν η δεύτερη νίκη που καταφέρνει στην arena του Las Ventas, μετά το 2004. Ο Nate Adams δηλώνει «Έδωσα τα πάντα. Κανείς όμως αυτή την στιγμή, δεν έχει πιθανότητες εναντίον του Travis. Απλά είναι ο καλύτερος.»

Μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε.

Αποτελέσματα:

Τελικός:
1. Travis PASTRANA (USA), 95.5 βαθμούς
2. Nate ADAMS (USA), 92 βαθμούς
3. Mat REBEAUD (SUI), 90.5 βαθμούς
4. Dani TORRES (ESP), 90 βαθμούς
5. Robbie MADDISON (AUS), 81 βαθμούς

Φωτογραφίες: Red Bull