Οι ταχύτητες των μοτοσυκλετών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Supermoto έκαναν την πίστα του Melk να φαίνεται μικρή στους 7000 θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Van Den Bosch, Aprilia

Ήταν όμως αρκετό για της μοτοσυκλέτες της Aprilia, δυο από τους αναβάτες της κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο της κατηγορίας S2. Ο Van Den Bosch κέρδισε τον αγώνα μετά παό νίκη στο πρώτο σκέλος και την δεύτερη θέση στο δεύτερο. Ο Giraudo και ο Bolley κυνήγησαν τον VDB στο πρώτο σκέλος, αλλά ο Bolley έκανε ένα λάθος το οποίο τον οδήγησε εκτός πίστας χάνοντας έτσι την επαφή με το δίδυμο της Aprilia. Ο Adrien Chareyre είχε μια πτώση τερματίζοντας στη δέκατη τέταρτη θέση, ενώ ο Eddy Seel (pole position το Σάββατο) με λάθος ελαστικά εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από δυο πτώσεις. Τέταρτος τερμάτισε ο Chambon και στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο νεαρός Γάλλος Bidart, o οποίος κερδίζοντας την τέταρτη θέση στο δεύτερο σκέλος βρέθηκε στην τρίτη θέση της γενικής για τον αγώνα!

Το δεύτερο σκέλος κέρδισε ο Bolley με τον VDB ση δεύτερη σκέλη ικανή να του δώσει τη νίκη στη γενική. “Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Aprilia και ειδικά τον μηχανικό μου, τον Jean Marc, ο οποίος δούλεψε πολύ σκληρά όλο το Σαββατοκύριακο. Πέρυσι είχα ένα ατύχημα με τον Delepine εδώ σπάζοντας το πόδι μου, αλλά με τέτοια νίκη σίγουρα θα το ξεχάσω!” δήλωσε ο VDB. O Adrien Chareyre τερμάτισε τρίτος μπροστά από τον νεαρό Bidart. O Beltrami τερμάτισε πέμπτος και ακολούθησαν οι Baldussi και Seel.

O VDB προηγείται στο πρωτάθλημα με 118 βαθμούς, των Chareyre (105 βαθμούς), Giraudo (101 βαθμούς) και Bolley (98 βαθμούς).

Bidart, Honda

Όλα κύλησαν όμορφα για τον νεαρό Γερμανό Hiemer αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αυστρία κερδίζοντας δυο νίκες στα σκέλη, όπως είχε συμβεί και πέρυσι. Ο Delepine και o Iddon προσπάθησαν να πιέσουν το Hiemer αλλά μόνο ο Delepine έδειξε να τα καταφέρνει στο δεύτερο σκέλος αλλά σε προσπάθειά του να προσπεράσει αργό αναβάη είχε μια πτώση που τον έριξε στην τέταρτη θέση. Παρόλα αυτά τερμάτισε στην τρίτη θέση της γενικής. Ο Iddon προσπάθησε και στα δυο σκέλη όταν στο πρώτο βρέθηκε στην τρίτη θέση από τον πρώτο γύρο τερματίζοντας εκεί. Στο δεύτερο σκέλος πίεζε τον Hiemer για την πρώτη θέση αλλά ο Delepine πέρασε και τους δυο προς το τέλος του αγώνα. Μετά την πτώση του Delepine o Iddon προσπάθησε για την νίκη αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πλησιάσει τον Hiemer τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Hiemer, KTM

Στο πρωτάθλημα o Hiemer προηγείται με 136 βαθμούς, ενώ ο Iddon (114 βαθμούς) και ο Delepine (110 βαθμούς) πέρασαν τον Lazzarini (95 βαθμούς) o οποίος έσπασε την αλυσίδα του στο πρώτο σκέλος και τερμάτισε τρίτος στο δεύτερο.

Πηγή: SupermotoS1.com
Φωτογραφίες: Massimo Zanzani

Σημείωση: Η Aprilia Hellas διοργανώνει test-ride των μοτοσυκλετών supermoto στην πίστα των Αφιδνών την Παρασκευή 30 Ιουνίου.