ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KTM Hellas Racing Team

1ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro / Καρδίτσα 28.03.2010

Orange Rules!

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro στην Καρδίτσα την Κυριακή 28 Μαρτίου και τα αποτελέσματα με νίκες στις κατηγορίες Ε1, Ε2, Ε3, ΕΒ και Γενικής δείχνουν ότι αγωνιστική ομάδα της ΚΤΜ Hellas βρίσκεται στον σωστό δρόμο και οι αναβάτες μας σε εξαιρετική κατάσταση.

Την χαρά της καθολικής επιτυχίας δυστυχώς επισκιάζει ο σοβαρός τραυματισμός του αθλητή μας Παντελή Σκόδρα (Ε3) μετά από άσχημη πτώση στην πρώτη ειδική του αγώνα. Ο Παντελής εισήχθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας με ραγισμένη κλείδα, ωμοπλάτη και βλάβη στον θώρακα που δημιούργησε αντίστοιχα υγρό στους πνεύμονες. Η κατάσταση της υγείας του ευτυχώς δεν κρίνεται σοβαρή και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Στα Paddocks της ομάδας μας οι θεατές είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν όλες τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Enduro σειράς ΕΧC αλλά και να δούν και τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας σε μια mini έκθεση που είχε στήσει ειδικά για τον αγώνα ο Εξουσιοδοτημένος Διανομέας Μοτοσυκλετών ΚΤΜ στους Νομούς Τρικάλων, Γρεβενών, Καρδίτσας κος Αποστόλης Σιώκης και το Team του καταστήματος.

Ε1 – 1ος Γιάννης Τρίγκας (ΚΤΜ EXC F 250) και 1ος Γενικής
Στην Ε1 ο Γιάννης Τρίγκας (ΚΤΜ 250 EXC F) με βασικό αντίπαλο και διεκδικητή και του φετινού πρωταθλήματος τον Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda), επικράτησε με άνεση στον αγώνα δίχως να πιέσει ή να πιεστεί. Με εξαιρετική ψυχολογία και πολύ προπόνηση όλο το προηγούμενο διάστημα κέρδισε όλες τις ειδικές στην κατηγορία του δείχνοντας ότι είναι πανέτοιμος για την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης πραγματοποιώντας έναν ήρεμο αγώνα ήταν και ο νικητής στην Γενική κατάταξη έχοντας μια διαφορά 37 δευτερολέπτων από τον άλλο αναβάτη της ΚΤΜ Σταμάτη Μαντά (Ε2) και 49 δευτερόλεπτα από τον τρίτο γενικής και δεύτερο στην Ε1, Βασίλη Σιαφαρίκα.

Ε2 – 1ος Σταμάτης Μαντάς (ΚΤΜ EXC F 450) και 2ος Γενικής
Η Ε2 είναι ίσως η πιο καυτή κατηγορία του Πρωταθλήματος με πολλά μεγάλα ονόματα να διεκδικούν τον φετινό τίτλο. Οι τρείς αναβάτες της ΚΤΜ,  Δημήτρης Τσακατσώνης, Σταμάτης Μαντάς  και Ζώρας Αλέξης είχαν να αντιμετωπίσουν όπως και όλη η Αγωνιστική Ομάδα την κακή ψυχολογία μετά την πτώση του Παντελή και περισσότερο από τους τρεις φάνηκε ότι επηρεάστηκε ο Τσακατσώνης.

Ο Δημήτρης οδήγησε σταθερά δίχως ρίσκο και ένα κλικ πιο κάτω σε ταχύτητα και και ρυθμό από τα συνηθισμένα στανταρ καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση στην Ε2 και την 7η Γενικής.

Ο Αλέξης Ζώρας προερχόμενος από το Motocross έκανε το  ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα Enduro ως δορυφορικός αναβάτης της KTM Hellas και χάρισε θέαμα με την υψηλή τεχνική του ιδιαίτερα στην ειδική Motocross αφού σε κάθε ευκαιρία τραπέζωνε το EXC. Καταλαμβάνοντας την 7η θέση στην Ε2 και την 15η στην Γενική φάνηκε ότι άρχισε να μπαίνει στο κλίμα.

Ο Σταμάτης Μαντάς ήταν ο κυρίαρχος της Ε2. Οδηγώντας με εκπληκτικό τρόπο ξεπέρασε όχι μόνο το αρχικό σόκ αλλά και το γεγονός ότι έπαιρνε εκκινήσεις στις ειδικές με πολλούς πιο αργούς αναβάτες μπροστά του που τον ανάγκαζαν να κολλάει και να χάνει χρόνο στις προσπεράσεις. Ο Σταμάτης μαθημένος στα δύσκολα άνοιξε το γκάζι τέρμα κερδίζοντας σερί ειδικές με μεγάλες διαφορές αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι ένας από τους ικανότερους οδηγούς στην Ελλάδα. Στο τέλος της ημέρας κέρδισε επάξια την νίκη στην Ε2 αλλά και την δεύτερη θέση στην Γενική, ξεπερνώντας τους Κοινωνά (Honda) και Παυλίδη (Husqvarna) που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ε3 – 1ος Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ EXC F 530) και 6ος Γενικής
Ο Αδάμος Πράσσος στα 44 του χρόνια απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι η σημαία της αγωνιστικής ομάδας της ΚΤM Hellas.  Ο Αδάμος με την πολύχρονη εμπειρία του και με υποδειγματική ψυχραιμία αντιμετώπισε τον τραυματισμό του Παντελή και οδήγησε σαν πραγματικός πρωταθλητής που είναι. Κέρδισε την κατηγορία καταλαμβάνοντας και την 6η θέση στην Γενική αφήνοντας 2ο τον Μιχάλη Τράντζα (Honda) και 3ο τον Παραγιό Ανδρέα επίσης αναβάτη με ΚΤΜ (EXC 300).

Ενδεχομένως αν ο Παντελής δεν είχε τραυματιστεί τα αποτελέσματα σήμερα να ήταν διαφορετικά αλλά ο Αδάμος είναι εδώ για να δείξει σε όλους τους νεότερους ότι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να του πάρουν τον τίτλο.

ΕΝ – 6ος Τρίγκας Νάσος (ΚΤΜ EXC F 250)
Ο «μικρός» Τρίγκας μετράει λίγες ημέρες ως πολίτης αφού μόλις εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Η Ομάδα της ΚΤΜ βλέπει πολλά στον μικρό που φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και να ξεπεράσει σε επιδόσεις τον μεγάλο του αδερφό αρκεί να δουλέψει κάτι που ομολογουμένως το στερήθηκε τους περασμένους μήνες. Ο Νάσος έκανε σημαντικά λάθη τόσο μέσα στις ειδικές όσο και στους χρόνους στις απλές και δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι καλύτερο από την 6η θέση στην κατηγορία του. Το μέλλον θα δείξει αν τα εντατικά μαθήματα που ήδη παίρνει θα αποδώσουν καρπούς.

ΕΒ – 1ος Γκαγκανάτσιος Αθανάσιος (ΚΤΜ EXC 250)
Στην κατηγορία των Βετεράνων η ΚΤΜ Hellas δεν κατεβάζει επίσημο αναβάτη αλλά έχει τους δικούς της ανθρώπους. Ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος είναι ένας από αυτούς. Μόνο για Βετεράνος δεν μοιάζει με την απόδοση του αφού στον αγώνα παρέδωσε σεμινάρια τεχνικής και ταχύτητας με το δίχρονο ΚΤΜ του καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία με 2ο τον Σταματόπουλο Σπύρο (Yamaha) και 3ο τον Μυρογιάννη Στράτο (Husaberg)

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους αναβάτες με ΚΤΜ που ξεπέρασαν το 60% των συνολικών συμμετοχών του αγώνα. Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους αγωνιζόμενους με  ΚΤΜ ότι τα πριμ σύμφωνα με την Αγωνιστική Πολιτική Παροχών 2010 αποδίδονται αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων κάτω από την τέντα της ομάδας την ίδια ημέρα του αγώνα, και όχι τις επόμενες ημέρες.