Δυναμικός αγώνας με έντονο συναγωνισμό μεταξύ των πρωταγωνιστών και απρόβλεπτη αλλαγή καιρού επεφύλασε ο δεύτερος αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος στην Βέροια. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν για ακόμη μια φορά μοναδικός, κρατήθηκε κοντά στην κορυφή και μετά το μισό του αγώνα επωφελούμενος την βροχή και τις ατυχίες των υπολοίπων κέρδισε πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα τον δεύτερο αγώνα. 

Νικητές στον αγώνα οι Αλέξης Ζώρας (Ε1), Δημήτρης Βαγγελάκος (Ε2), Βασίλης Σιαφαρίκας (Ε3), Αρτέμης Σφηναρολάκης (ΕΝ), Νίκος Ζουρνατζής (ES) και Ελένη Αγελαδοπούλου (EW).

H ΛΕΜΟΒ οργάνωσε ένα πολύ καλό αγώνα, με έδρα εντός της πόλης και τις γνωστές ειδικές κοντά στο δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό λίγο έξω από την Βέροια. Η πρόσβαση ήταν εύκολη κάτι που φάνηκε από το πρωί καθώς πολύ κόσμος βρέθηκε στην ειδική motocross αλλά και στην ειδική enduro. Δυστηχώς ο καιρός είχε άλλη διάθεση αλλά οι θεατές είχαν παρακολουθήσει εντυπωσιακό θέαμα και στις δυο ειδικές. Παρόλα αυτά ο αγώνας ήταν πολύ καλός από μια λέσχη που έχει τεράστια εμπερία, σχεδόν τριάντα χρόνων.

Κατηγορία Γενική
Μετά την πρώτη ειδική ο Μιχάλης Ντουζένης μαζί με τον Αλέξη Ζώρα και τον Κίμωνα Καράμπελα φαινόντουσαν να έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά τον αγώνα. Μαζί τους και ο Δημήτρης Βαγγελάκος με τον Γιάννη Τρίγκα ακολουθούσαν και όλα έδειχναν πως αν ο αγώνας παρέμενε αίθριος, θα ζούσαμε έντονο αγώνα και τους αθλητές να είναι κοντά στην γενική. Μετά το πρώτο μισό του αγώνα, ο καιρός γύρισε σε βροχή και οι Ντουζένης και Καράμπελας, απώλεσαν την ευκαιρία τους για διάκριση μετά από πτώσεις. Και ο Ζώρας έμεινε λίγο πιο πίσω σε χρόνους με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να κάνει άλλο έναν ιδιαίτερο αγώνα, δίχως να χάνει χρόνο εκεί που οι άλλοι δεν μπορούσαν. Κέρδισε ξανά τον αγώνα με μεγαλύτερη διαφορά αυτήν την φορά μπροστά από τον Αλέξη Ζώρα που έμεινε να τον απειλεί στο τέλος. Τρίτος με αντεπίθεση διαρκείας στον τελευταίο γύρο ο Γιάννης Τρίγκας ενώ ο Μιχάλης Ντουζένης απώλεσε την ευκαιρία ακόμη και για νίκη σε αυτόν τον αγώνα. Ακόμα μεγαλύτερος άτυχος ο Κίμωνας Καράμπελας, ο οποίος με διαδοχικές πτώσεις έμεινε πολύ μακριά στην γενική.

0705_ENVE100416

Δημήτρης Βαγγελάκος

 

Κατηγορία Ε1
Ο Αλέξης Ζώρας κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα, αλλά πριν το καταφέρει έδωσε μεγάλη μάχη με τον δεύτερο Μιχάλη Ντουζένη. Ο Μιχάλης Ντουζένης προσπάθησε ξανά σε αυτόν τον αγώνα και φάνηκε πως μπορούσε όμως μετά την βροχή είχε πτώσεις που τον έριξαν από την πρώτη θέση. Στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Κακολύρης δεν κατάφερε να μείνει κοντά στους δυο πρώτους εξασφάλισε όμως την τρίτη θέση του βάθρου. Τέταρτος ο Γιώργος Κοινωνάς, στην πέμπτη θέση ο Γιώργος Θεοδωρίδης και έκτος ο Γιώργος Μανωλίδης.

1422_ENVE100416

Αλέξης Ζώρας

 

Κατηγορία Ε2
Ο Δημήτρης Βαγγελάκος κέρδισε τον δεύτερο αγώνα συνεχίζοντας το σερί του κόντρα στον Γιάννη Τρίγκα. Ο Τρίγκας αν και ξεκίνησε πολύ καλά δεν κατάφερε να μείνει κοντά στον Βαγγελάκο στο υπόλοιπο του αγώνα. Στην τρίτη θέση ξανά ο Μιχάλης Κόπανος δείχνει πραγματικά πως έχει ανεβάσει το επίπεδό του φέτος. Τέταρτος ο Απόστολος Ζβιντερίκος, πέμπτος ο Ευάγγελος Τσίλας και έκτος ο Βασίλης Κακιούσης.

0895_ENVE100416

Δημήτρης Βαγγελάκος

Κατηγορία Ε3
Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ξεχώρισε στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη φέτος. Πολύ καλός και ο Νάσος Τρίγκας έμεινε κοντά στους πρώτους στην κατηγορία του κερδίζοντας την δεύτερη θέση με την απόδοσή του. Στην τρίτη θέση ο Κίμων Καράμπελας που αν και ξεκίνησε πολύ καλά απανωτές πτώσεις (στη βροχή) τον έριξαν πολύ πίσω χάνοντας και την δεύτερη θέση. Τέταρτος ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, πέμπτος ο Αντώνης Δήμου και έκτος ο Λευτέρης Πανέτης.

1156_ENVE100416

Βασίλης Σιαφαρίκας

Κατηγορία Νέων – Βετεράνων – Γυναικών
Στην κατηγορία Νέων ο Αρτέμης Σφηναρολάκης ήταν για ακόμη έναν αγώνα ο κορυφαίος αθλητής κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Γιάννης Κωνσταντινούδης για πρώτη φορά φέτος και τρίτος ο Δημήτρης Μπάκας. Στην κατηγορία Βετεράνων ο Νίκος Ζουρνατζής διπλασίασε τις νίκες του φέτος, με τον Χάρη Δημόπουλο να κατακτά την δεύτερη θέση και τον Απόστολο Βαλή να συμπληρώνει το βάθρο. Μια συμμετοχή είχαμε και στην κατηγορία γυναικών με την Ελένη Αγελαδοπούλου.

0762_ENVE100416

Αρτέμης Σφηναρολάκης

0662_ENVE100416

Νίκος Ζουρνατζής

Επόμενος αγώνα την Κυριακή 08 Μαίου στο Ξυλόκαστρο.

Αποτελέσματα: Results_Enduro_Veria_2016

0405_ENVE090416

0472_ENVE100416

2319_ENVE100416

Μιχάλης Κόπανος, δεύτερη συνεχόμενη καλή απόδοση, με τρίτη θέση στο βάθρο της Ε2

2382_ENVE100416

Γιάννης Κωνσταντινούδης, δεύτερη θέση στην κατηγορία Νέων.

2422_ENVE100416