Τερμάτισαν οι τρεις Έλληνες που συμμετείχαν στο δυσκολότερο αγώνα σε άμμο που διοργανώθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Touquet της Γαλλίας. Ομίχλη αρκετό κρύο και βροχή δυσκόλεψε την προσπάθεια των αναβατών στον τρίωρο αγώνα που άνοιξε την αυλαία σε Ευρωπαικές διοργανώσεις. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα (pdf)

Συνοπτικά Αποτελέσματα
1. Demeester Arnauld – 13 γύροι

469. Κάλφας Κων/νος – 7 γύροι
483. Σταματάκης Ιορδάνης – 7 γύροι
583. Τζορμπαντζόγλου Γιώργος – 5 γύροι

Συμμετείχαν 974 αναβάτες.

Οι Ελληνικές συμμετοχές στο Touquet
1986
– Χούντρας Θανάσης (Husqvarna)
– Μεζίτης Νίκος (Husqvarna)
– Σπυριδόπουλος Στέλιος (Husqvarna)

1996
– Αργυρόπουλος Θανάσης (Suzuki)
– Γκριμπούρας Χρήστος (Kawasaki)

Γιώργος Τσορμπατζόγλου

Τρεις Έλληνες αθλητές θα ταξιδέψουν στο Touquet της Βόρειας Γαλλίας το επόμενο Σαββατοκύριακο στην προσπάθειά τους να αγωνιστούν στον μεγαλύτερο αγώνα σε άμμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Γιώργος Τσορπατζόγλου, Κωνσταντίνος Κάλφας και Ιορδάνης Σταματάκης θα αγωνιστούν φέτος στην φημισμένη παραλία Touquet στοχεύοντας στις εμπειρίες ενός τέτοιου αγώνα. Τέτοιο είναι το ενδιαφέρον φέτος για τον αγώνα που εσπευσμένα την τελευταία στιγμή ο David Knight δήλωσε συμμετοχή για να αποκτήσει όπως είπε και ένα κύπελλο από το Touquet.

Τι είναι το Touquet;
Είναι ένας αγώνας 3 ωρών τύπου scramble στην άμμο αλλά με μεγαλύτερη διαδρομή απ’ ότι έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα. H διαδρομή είναι 15,5 χλμ. για τις μοτοσυκλέτες και 7,8 χλμ. για το quad και διοργανώνεται στις παραλίες της πόλης Touquet. Το Σάββατο γίνεται ο αγώνας με τα quad και την Κυριακή ο αγώνας με τις μοτοσυκλέτες. Οι συμμετοχές είναι απίστευτες για τα Ελληνικά δεδομένα, κάθε χρόνο 1000 μοτοσυκλέτες και 240 περίπου quad λαμβάνουν μέρος. Το Touquet Enduro έχει ιστορία 30 ετών, όταν ο Thierry Sabine διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα το 1975. Από τότε και σχεδόν κάθε χρόνο το Touquet φιλοξενεί εκατοντάδες αναβάτες και χιλιάδες θεατές το Φεβρουάριο για ένα αγώνα στην άμμο.

4 αναβάτες θα προσπαθήσουν για το Holeshot
Τα τελευταία χρόνια καταξιωμένοι αναβάτες προσπαθούν με θηριώδεις μοτοσυκλέτες να κερδίσουν το holeshot, την ευθεία δηλαδή μέχρι την πρώτη στροφή. Η ευθεία βέβαια είναι τραγικά μεγάλη για τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες οπότε τα δικύλινδρα KTM και BMW έχουν τον πρώτο λόγο! Φέτος οι Cyril Despres, Isidre Esteve Pujol, Jean-Charles Lenain και Dirk Thelen (BMW R 1200 GS HP2) θα κυνηγήσουν το holeshot.

Σταματάκης Ιορδάνης

Κάλφας Κωνσταντίνος

Ελληνικές συμμετοχές για πρώτη φορά
Ο Γιώργος Τζορμπατζόγλου με Husaberg, o Κωνσταντίνος Κάλφας με Honda και ο Ιορδάνης Σταματάκης (χορηγός Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μυτιλήνης) με KTM θα λάβουν μέρος στο φετινό αγώνα Enduro Touquet. H ενασχόλησή τους με την άμμο έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες καθώς προετοιμάζονται για μια θετική παρουσία στη Γαλλία διαφημίζοντας τα Ελληνικά χρώματα. Να αναφέρουμε πως η Ομοσπονδία ΟΜΕ χρηματοδοτεί οικονομικά έξοδα των δυο αναβατών από την Βόρεια Ελλάδα, του Γιώργου Τσορμπατζόγλου και Κωνσταντίνου Κάλφα, κάτι που είναι πολύ θετικό.

Το enduro.gr θα καλύψει τον αγώνα με απεσταλμένο στη Γαλλική παραλία (ο Ιωσήφ Βάγγερ θα δοκιμάσει να κάνει και μπάνιο στην παραλία του Touquet!) προσπαθώντας να βοηθήσει, με την προβολή, την εξόρμηση των τριών Ελλήνων στις αμμουδερές παραλίες της Νορμανδίας. Μείνετε κοντά μας για τα νέα της Ελληνικής αποστολής.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τον αγώνα το κανάλι Motors TV προβάλει τον αγώνα των μοτοσυκλετών ζωντανά την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 12:45 έως 15:45 (ώρα Ελλάδας).

Επίσημη ιστοσελίδα αγώνα www.enduropaledutouquet.fr
Φωτογραφία κεντρικού άρθρου: Maindru Photos