ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάρε τη μηχανή σου και κυνήγα την κέντα!

Μπορεί ακόμα στην Ελλάδα το Pokerrun να είναι κάτι άγνωστο, όμως στο εξωτερικό, αποτελεί έναν από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους, για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών, να βοηθήσουν τους συνάνθρωπούς τους, μέσω του ανταγωνισμού.

Τι είναι το Pokerrun;

Πρόκειται για ένα παιχνίδι πόκερ με μοτοσυκλέτες, το οποίο πραγματοποιείται, συνήθως, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες, όμως το βρίσκουν, απλώς, ως έναν καλό λόγο να καβαλήσουν τη μοτοσυκλέτα τους. Και ενώ η μορφή του είναι πολύ διαφορετική από αυτή των κλασικών τουρνουά πόκερ τύπου pokerstars, το pokerrun προσφέρει την ίδια διασκέδαση και ένταση.

pokerrun

Πως παίζεται;

Καταρχάς, για να λάβεις συμμετοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να διαθέτεις μοτοσυκλέτα και να δώσεις ένα ποσό ως buyin (ποσό συμμετοχής). Το συνολικό ποσό που συγκεντρώνεται χωρίζεται: ένα μικρό μέρος του πάει για την διοργάνωση και τα βραβεία, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων από τις συμμετοχές, πηγαίνει σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Στην αρχή του αγώνα συγκεντρώνονται όλοι οι κάτοχοι μοτοσυκλετών σε ένα σημείο, όπου τους δίνεται ένας χάρτης και ένα φυλλάδιο, για να σημειώνουν το σκορ τους. Πάνω στο χάρτη υπάρχει μια διαδρομή με πέντε στάσεις. Σε κάθε στάση οι συμμετέχοντες παίρνουν και από ένα φύλλο τράπουλας. Μόλις η διαδρομή ολοκληρωθεί από τους παίκτες τότε κερδίζει αυτός που έχει τον καλύτερο συνδυασμό φύλλων, σύμφωνα με τους κανόνες του πόκερ. Η διασκέδαση δεν τελειώνει εκεί, αφού σε όλες τις στάσεις οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν φαγητό, μουσική και καλή παρέα.

Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως ο ανταγωνισμός είναι έντονος και ο χρόνος περιορισμένος για την ολοκλήρωση της αποστολής. Πολλοί διοργανωτές, για να κάνουν τον αγώνα πιο ενδιαφέρον, προσθέτουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής ακόμα και τεστ ικανότητας, για να κερδίσουν οι παίκτες περισσότερους πόντους. Για παράδειγμα ,σε κάποια στάση οι παίκτες μπορούν να κάνουν διαγωνισμό πετάγματος βέλους σε στόχο, ώστε να κερδίσουν μέχρι και 50 πόντους στο συνολικό τους σκορ.

Επειδή, πάντα υπάρχουν και αυτοί με το «ιδιόρρυθμο» ταπεραμέντο, οι οποίοι διαφωνούν σχετικά με θέματα, όπως αν το fullhouse παίρνει καλύτερο σκορ από το flushroyal, μερικοί χρησιμοποιούν μάρκες για να δείξουν το πόσους πόντους έχουν κατακτήσει, ώστε να είναι ξεκάθαρο στο τέλος το ποιος είναι ο νικητής.

Στους παίκτες που δεν μπόρεσαν να σταματήσουν σε όλες τις στάσεις, επιτρέπεται να διαγωνιστούν στο τέλος, παρόλο που οι πιθανότητες για ένα καλό φύλλο μειώνονται κατά πολύ.

Μια εμπειρία που αξίζει

Εκτός από τη διασκέδαση, που μπορεί να προσφέρει το pokerrun, αλλά και τα βραβεία στο τέλος του αγώνα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να περάσουν από μαγευτικά τοπία, από μέρη τα οποία μπορεί να μην έχουν ξαναδεί, με θέα εκπληκτικής ομορφιάς. Άλλοι αγώνες γίνονται μέσα σε κάποια πόλη, άλλοι στην εξοχή, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δίνουν την ευκαιρία στους παίκτες να διασχίσουν θεόρατα βουνά, ποτάμια ή ακόμα και ιστορικά μνημεία.

Το poker ride στο βιβλίο Guinness

Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, η μεγαλύτερη διοργάνωση pokerride που πραγματοποιήθηκε ποτέ ήταν το 2009 στις Η.Π.Α. από τους Red Knights International Motorcycle Club. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση συγκεντρώθηκαν συνολικά 2,136 μοτοσικλετιστές.

Διάφορες παραλλαγές

Μπορεί το pokerrun να έχει συνδυαστεί περισσότερο με την μοτοσυκλέτα, όμως υπάρχουν και διοργανώσεις που γίνονται με άλλα μέσα μεταφοράς, όπως σκάφη, άλογα, μικρά αεροπλάνα ακόμα και skateboards.