Ο Γιάννης Τρίγκας έσπασε κυριολεκτικά τα χρονόμετρα στον προτελευταίο (έκτο) αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος enduro 2015 στο Λουτράκι. Ήταν τέτοια η απόδοσή του ξεφεύγοντας από την αρχή στην πρώτη ειδική γράφοντας ταχύτερους χρόνους, δημιουργώντας διαφορά επικής νίκης. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση και με τον συνδυασμό αποτελεσμάτων πηγαίνει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με σημαντική διαφορά στην γενική. Στην τρίτη θέση για μικρή διαφορά ο Κίμωνας Καράμπελας, ολοκλήρωσε τον αγώνα σε κορυφαία φόρμα και πλησίασε στην τέταρτη θέση γενικής τον Αλέξη Ζώρα.

Ο αγώνας στο Λουτράκι προετοιμάστηκε από τον ΜΟΛΠ τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν υστέρησε ποιοτικά από το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Ο δυνατός αέρας δυσκόλεψε τον αγώνα όμως οι οργανωτές είχαν φροντίσει να μην δημιουργηθεί -μεγάλο- πρόβλημα στις ειδικές. Θυμόμαστε στο παρελθόν με παρόμοιες καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας) αγώνες που τινάχτηκαν κυριολεκτικά από αυτό το πρόβλημα. Δυστηχώς οι συμμετοχές κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα για έναν αγώνα δίπλα στην Αθήνα.

Κατηγορία γενικής

Ήταν άλλος ένας δύσκολος αγώνας για τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Και ήταν η σειρά του Γιάννη Τρίγκα να κερδίσει, ο τρίτος νικητής γενικής στο φετινό πρωτάθλημα μετά τους Δ. Βαγγελάκο και Γ. Παυλίδη. Ο Τρίγκας ήρθε στον αγώνα πιο καλά προετοιμασμένος κάτι που φάνηκε από την πρώτη κιόλας ειδική. Σταματούσε το χρονόμετρο συνεχόμενα με τον καλύτερο χρόνο, τελειώνοντας την ημέρα με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση. Κέρδισε άξια την πρώτη νίκη γενικής στην φετινή χρονιά. Τι μπορεί να περιμένει; Μόνο την κατάκτηση της δεύτερη θέσης με συνδυασμό αποτελεσμάτων στον τελευταίο αγώνα. Ο Δ. Βαγγελάκος τερματίζοντας δεύτερος μεγάλωσε την διαφορά από τον Γ. Παυλίδη στην βαθμολογία γενικής και πλέον φαντάζει το απόλυτο φαβορί της γενικής με έναν αγώνα να απομένει. Στην τρίτη θέση ο Γ. Παυλίδης που επιβεβαιώνει για ακόμη έναν αγώνα την πολύ καλή του παρουσία φέτος στο πρωτάθλημα. Τέταρτος ο Μιχάλης Ντουζένης, πέμπτος ο Αλέξης Ζώρας και έκτος ο Παναγιώτης Κακολύρης.

0398_ENLO251015

Κατηγορία Ε3

Ο Κίμων Καράμπελας, κέρδισε ακόμη έναν αγώνα, τον τέταρτο της χρονιάς, ερχόμενος σε αυτόν τον αγώνα πολύ καλά διαβασμένος. Οι χρόνοι στον πρώτο γύρο έκαναν μια διαφορά ασφαλείας και δεν επέτρεψαν σε κανένα να αμφισβητήσει την ταχύτητά του. Πλέον πηγαίνει στον τελευταίο αγώνα με στόχο το δεύτερο του πρωτάθλημα (είχε κερδίσει το 2011 το πρωτάθλημα στην κατηγορία Νέων). Στην δεύτερη θέση ο Βασίλης Σιαφαρίκας που παρόλο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Κ. Κααράμπελα στο πρώτο γύρο κρατήθηκε κοντά στους επόμενους γύρους για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση ο Θανάσης Τρίγκας, συνεχίζει τις καλές του παρουσίες εδραιώνοντας την θέση του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

1169_ENLO251015

Κατηγορία Ε2

Του έλειπε η νίκη και τα κατάφερε σε αυτόν τον αγώνα ο Γιάννης Τρίγκας. Η νίκη του αυτή τον φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας δέκα βαθμούς πίσω από τον δεύτερο σε αυτόν τον αγώνα Γιάννη Παυλίδη. Στην δεύτερη θέση ο Γιάννης Παυλίδης προσπάθησε αλλά δεν είχε την απάντηση στην ταχύτητα του Τρίγκα. Πλέον χρειάζεται μια τρίτη θέση στον τελευταίο αγώνα για να κερδίσει το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε2. Στην τρίτη θέση ο Αλέξης Ζώρας έχει κρατήσει υψηλό ρυθμό σε όλο το πρωτάθλημα και είναι μέσα σην υπόθεση τίτλου για έναν ακόμη αγώνα.

1035_ENLO251015

Κατηγορία Ε1

Μακράν ταχύτερος για έναν ακόμη αγώνα ο Δημήτρης Βαγγελάκος που κέρδισε και μαθηματικά τον τίτλο στην κατηγορία Ε1. Πλέον στον τελευταίο αγώνα θα κυνηγήσει τον τίτλο γενικής κάτι που λείπει από τις συμμετοχές του στα πρωταθλήματα enduro. Είναι το δεύτερο πρωτάθλημα που κερδίζει μετά το 2011 όταν συμμετείχε στην κατηγορία Ε2. Στην δεύτερη θέση ο Μιχάλης Ντουζένης κυριάρχησε του τρίτου Παναγιώτη Κακολύρη και πλησίασε στον ένα πόντο από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Παναγιώτης Κακολύρης σε έναν από τους καλύτερους του αγώνες φέτος τερμάτισε τρίτος κρατώντας την δεύτερη θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

0114_ENLO251015

Κατηγορία Νέων – Βετεράνων

Πρώτη νίκη για τον Δημήτρη Μπάκα φέτος μετά από πολύ προσπάθεια τη φετινή χρονιά. Συγχαρητήρια στον νεαρό αθλητή με την εντυπωσιακή οδήγηση του 125cc. Μοιραίο λάθος για τον Αρτέμη Σφηναρολάκη σε αυτόν τον αγώνα (ποινή στην απλή διαδρομή) δεν του έδωσε την δυνατότητα να πανυγηρίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην κατηγορία Νέων. Έχει μια απόσταση 20 βαθμών στην βαθμολογία στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Τρίτος ο Πέτρος Μπίλης ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος, στην καλύτερή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Στην κατηγορία Βετεράνων ο Μιχάλης Μιμίκος στην πρώτη του εμφάνιση φέτος κέρδισε τον αγώνα, στην δεύτερη θέση ο Ελλισσαίος Παπαδημητρίου κάνοντας την καλύτερή του εμφάνιση επίσης ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χάρης Δημόπουλος.

0260_ENLO251015

0364_ENLO251015

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Αποτελέσματα: Enduro-Loutraki-2015-Results

0003_ENLO251015

0016_ENLO251015

0383_ENLO251015

0698_ENLO251015

1013_ENLO251015

1022_ENLO251015

1041_ENLO251015

1055_ENLO251015

1060_ENLO251015

1124_ENLO251015