Για ακόμη μια χρονιά, η FIM βλέπει ένα από τα ιστορικά της πρωταθλήματα να ταλαντεύεται από ακύρωση αγώνα, καθώς ο πρώτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος στην Βραζιλία ακυρώθηκε, αφήνοντας το πρωτάθλημα ξανά με επτά αγώνες, και τις ομάδες να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι μόνο για έναν αγώνα αντί για δυο. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro στα μάτια της FIM από την εταιρεία promoter ABC Communications, ανάγκασε την FIM να ανακοινώσει την διαδικασία επιλογής promoter για την επόμενη τριετία 2016 – 2017 – 2018.

Νέος Promoter;

Σύμφωνα με πληροφορίες sτην επιλογή promoter για το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro απάντησαν η εταιρεία ABC Communications (η εταιρεία του Alain Blanchard) που κατέχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος μέχρι και το 2015, η DORNA εταιρεία promoter που δραστηριοποιήται σε MOTOGP και Superbike και τέλος η Ισπανική οικογένεια Soler, οι οποίοι διοργανώνουν μεταξύ άλλων τον διεθνή αγώνα Bassella, ενώ στο παρελθόν ήταν οι διοργανωτές του αγώνα GP το 2014 και του ISDE το 1985.

Σημαντική λεπτομέρεια για την FIM είναι η δέσμευση της οικογένειας Soler να διοργανώσουν το ISDE το 2016 καθώς καμία άλλη πρόταση δεν έχει φτάσει στην FIM για την επόμενη χρονιά, παρόλο που υπάρχουν προτάσεις για την διοργάνωση ISDE το 2017, το 2018 και το 2019. Πηγή: gpenduro.com

 

Ινδονησία για το 2016;

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Αγγλικό τύπο το Moto Club Beaud (Ινδονησία) έχει ζητήσει επίσημα στην FIM την δέσμευση ημερομηνίας για την διεξαγωγή αγώνα GP το 2016. Υποστηρίζουν την πρότασή τους καθώς η ΝότιοΑνατολική Ασία είναι ανερχόμενη αγορά όσο αφορά την μοτοσυκλέτα, ενώ και η Αυστραλία θα είχε την δυνατότητα να συμμετέχει είτε με GP είτε με την συμμετοχή αθλητών σε έναν κοντινό αγώνα.

 

Ένταση στο Ισπανικό GP

Αν και ο αγώνας φιλοξενήθηκε στην πίστα ταχύτητας Jerez, οι αθλητές δήλωσαν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την κατάσταση των ειδικών διαδρομών enduro και extreme, και η FIM αναγκάστηκε να συναντηθεί με τους αθλητές και τις ομάδες τους, πριν την εκκίνηση του αγώνα για να συζητήσει την κατάσταση του αγώνα. Η πλειοψηφία των αθλητών δήλωσε πως ο αγώνας δεν ήταν επιπέδου παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς οι ειδικές διαδρομές είχαν πολλά προβλήματα που οι αθλητές περίμεναν να λυθούν. Οι διοργανωτές προσπάθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή να λύσουν πολλά προβλήματα και ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κανονικά. Πηγή: enduro21.com

enduro-ewc-550

enduro21-spain-riders-meeting