Για δεύτερη φορά φέτος το ΑΜΑ/FIM Supercross επέστρεψε στο Anaheim για τον τρίτο αγώνα του θεσμού. Στην μεγάλη κατηγορία ο Ryan Dungey πήρε μια δύσκολη νίκη ενώ στην μικρή κατηγορία ο Jake Weimer συνέχισε την επιβλητική του παρουσία στο πρωτάθλημα.

Στο ανοιχτό Angel Stadium του Anaheim έβρεχε ολόκληρη την εβδομάδα και ως δια μαγείας ήρθε λιακάδα την Παρασκευή το πρωί, που διατηρήθηκε και το σαββατοκύριακο. Όπως θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω, η πίστα σκεπάστηκε ώστε να μην δημιουργηθεί λάσπη. Λίγες διοργανώσεις έχουν την πολυτέλεια να κάνουν κάτι τέτοιο στο ΑΜΑ/FIM Supercross και καμία από αυτές δεν το είχε κάνει με τέτοια επιτυχία στο παρελθόν.

Ελάχιστοι έχουν καταφέρει στο παρελθόν να πάρουν τον τίτλο την πρώτη τους χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Λέτε ο Dungey να γίνει ένας από αυτούς;

ΟΡΕΝ Class
Χωρίς τον Chad Reed και με τον James Stewart τραυματία συνεχίστηκε το πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία. Είμαστε μόλις στον τρίτο αγώνα και έχουν συμβεί τόσα πολλά που έχουν φέρει στην κατηγορία τα πάνω κάτω. Στα πάνω είναι φυσικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Dungey που μαζί με τις πολύ καλές εμφανίσεις του δεύτερου πλέον στην βαθμολογία Josh Hill, έχουν κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου ψηλά. Στα κάτω είναι χωρίς αμφιβολία ο τραυματίας Reed αλλά και ο Ryan Villopoto  που δεν πήγε καλά για άλλη μια φορά στο Anaheim(ξεκίνησε 19ος και τερμάτισε 7ος). Στην μέση όλων αυτών είναι ο τιμωρημένος με αναστολή Stewart (μετά από όσα έκανε στα paddocks στο Phoenix) που έχει καταφέρει να περιορίσει την ζημιά και μπορεί να είναι αισιόδοξος για το μέλλον. Πάντως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Stewart ότι δεν προσπάθησε στο Anaheim II την στιγμή που ήταν αμφίβολη ακόμα και η συμμετοχή του. Πήρε την πρωτοπορία αμέσως από τον Austin Stroupe που είχε πάρει την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για έξι γύρους. Στον έκτο γύρο ο Hill που τον πίεζε από την αρχή κατάφερε να περάσει τον ομόσταυλο του Stewart και να οδηγήσει τον αγώνα. Αυτό που κατάφερε ο Hill ήταν να φουντώσει την μάχη της πρώτης τριάδας καθώς πίσω από τους δύο πρώτους καραδοκούσε ο Dungey. Στην προσπάθεια του Stewart να περάσει τον Hill, έκανε ένα λάθος και έδωσε την ευκαιρία να τον περάσει από την τρίτη θέση ο Dungey. Δύο γύρους μετά ο Dungey θα έβρισκε τρόπο να περάσει και τον Hill καταφέρνοντας να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο Hill, πήρε την δεύτερη θέση δικαιώνοντας την επιλογή της Yamaha San Manuel να τον συμπεριλάβει στην ομάδα πέρσι αλλά και να τον κρατήσει φέτος μετά από μια χρονιά όλο τραυματισμούς. Μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Stewart διατήρησε τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο με μια οδυνηρή λόγω τραυματισμού, τρίτη θέση. Πίσω από την πρώτη τριάδα οδήγησε από την αρχή ο Andrew Short καταφέρνοντας να πάρει άλλη μία τέταρτη θέση στην καριέρα του. Πέμπτος είδε την καρό σημαία ο Kevin Windham μετά από μια πολύ κακή εκκίνηση ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Jastin Brayton.

Αποτελέσματα Anaheim ΙΙ, OPEN Class
1. Ryan Dungey Suzuki
2. Josh Hill Yamaha
3. James Stewart Yamaha
4. Andrew Short Honda
5. Kevin Windham Honda
6. Justin Brayton Yamaha
7. Ryan Villopoto Kawasaki
8. Davi Millsaps Honda
9. Michael Byrne Yamaha
10. Ivan Tedesco Yamaha

R.Dungey, J.Hill και J.Stewart οι νικητές
της OPEN Class

Προς τον πρώτο του τίτλο ολοταχώς πάει ο Weimer

Lites Class (Δύσης)
Το γεγονός της ημέρας δεν ήταν η τρίτη σερί νίκη του Weimer στην κατηγορία αλλά η πτώση με τραυματισμό του δεύτερου της βαθμολογίας Ryan Morais στην προκριματική σειρά. Ακόμα δεν είναι γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασης του αλλά ο Morais δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας και φυσικά να προκριθεί στον τελικό. Αυτό δεν δημιούργησε εφησυχασμό σε καμία περίπτωση στον Weimer που τέθηκε επί κεφαλής του αγώνα από τον πρώτο γύρο περιορίζοντας νωρίς τον ομόσταυλο του Josh Hansen που είχε πάρει την εκκίνηση. Πίσω από τον πρωτοπόρο Weimer, ο Hansen σύντομα αντιμετώπισε την απειλή του Wil Hahn που τελικά κατάφερε να τον περάσει. Από την όγδοη θέση και μετά από κακή εκκίνηση ο Trey Canard έκανε εκπληκτική προσπάθεια για να βρεθεί μπροστά. Στο τέλος ο Weimer σφράγισε μια ακόμα νίκη ανεβάζοντας κι άλλο την διαφορά από τους υπόλοιπους, μετά και την απουσία του Morais. Δεύτερος τερμάτισε ο Hahn γεγονός που τον έφερε σε ισοβαθμία στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τον τρίτο στον αγώνα Canard. O Hansen κατάφερε να αποφύγει τα λάθη σε αυτόν τον αγώνα και πήρε την τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον ομόσταυλο του Hahn, Cole Seely. Για λίγους αγώνες και μέχρι να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΜΧ2, ο Gautier Paulin δοκίμασε την τύχη του στους πρώτους αγώνες του ΑΜΑ/FIM Supercross. Έχοντας συμμετάσχει σε όλους του τελικούς και διαγράφοντας μια ανοδική πορεία υπό τις οδηγίες του David Vuillemin ο νεαρός Γάλλος κατάφερε να πάρει την έκτη θέση στο Anaheim..

Αποτελέσματα Anaheim ΙΙ, Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer Kawasaki
2. Wil Hahn Honda
3. Trey Canard Honda
4. Josh Hansen Kawasaki
5. Cole Seely Honda
6. Gautier Paulin Yamaha
7. Max Antsie Yamaha
8. Blake Wharton Texas
9. Travis Barker Honda
10. Broc Tickle Yamaha

J.Weimer, W.Hahn και T.Canard οι νικητές
της Lites Δύσης

Ουδέν σχόλιο!

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1. Ryan Dungey 72
2. Josh Hill 57
3. Ryan Villopoto 52
4. Andrew Short 52
5. James Stewart 51
6. Kevin Windham 51
7. Ivan Tedesco 43
8. Justin Brayton 41
9. Davi Millsaps 37
10. Tommy Hahn 30

Oι κακές εκκινήσεις έχουν περιορίσει τον
Canard μέχρι στιγμής

Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer 75
2. Trey Canard 56
3. Wil Hahn 56
4. Blake Wharton 51
5. Ryan Morais, 42
6. Broc Tickle 42
7. Cole Seely 38
8. Josh Hansen 32
9. Max Anstie 32
10. Gautier Paulin 30

Ο Stewart δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του
τους Hill και Dungey

Ο Hahn ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά               Εξαιρειτικά τα πάει ο Paulin #321 στο SX

Επόμενος αγώνας 30/01/10 San Francisco CA.