Το μεγάλο νέο στο Hangtown ήταν ο τραυματισμός και απόσυρση από την σεζόν του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ryan Villopoto. Αυτό άφησε ελεύθερο το πεδίο για τον Mike Alessi για να κερδίσει τον αγώνα στα 450 βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για τον τίτλο. Η δυναμική εμφάνιση του C.Pourcel στα 250 του έφερε την πρώτη του νίκη στο AMA Motocross

Κατηγορία 450
Μέσα στην εβδομάδα ο Ryan Villopoto χτύπησε το γόνατο του σε προπόνηση και κατέβηκε στον αγώνα του Hangtown δοκιμαστικά ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση. Η πτώση του όμως στην εκκίνηση και η υπερπροσπάθεια να μαζέψει θέσεις και βαθμούς στο πρώτο σκέλος χειροτέρεψαν το τραύμα του με αποτέλεσμα να θέλει εγχείρηση, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός για όλο το πρωτάθλημα. Έτσι ο Mike Alessi έμεινε μόνος διεκδικητής του τίτλου και όπως δήλωσε αυτό που συνέβη στον Villopoto μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα, και είναι ο μόνος που μπορεί να το πει αυτό βάση εμπειριών με τόσα που έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Alessi δείχνει να είναι έτοιμος σε όλους τους τομείς για τον φετινο τίτλο

Φυσικά ο Alessi πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τα μισά του πρώτου γύρου όπου είχε μια πτώση, επιτρέποντας στον Ivan Tedesco, τον τοπικό Jeff Northrop τον Cody Coooper και τον Andrew Short να τον περάσουν. Σύντομα όμως ο Alessi έδειξε γιατί θεωρείται φαβορί για τον φετινό τίτλο, μέσα σε τρεις γύρους πέρασε στην δεύτερη θέση και κυνήγησε τον Tedesco για να τον περάσει στον ένατο γύρο και να σφραγίσει το σκέλος. Ο Tedesco με ένα σταθερό και δυνατό ρυθμό κατέλαβε εύκολα την δεύτερη θέση από τον team mate του και τέταρτο Short. Τέταρτος τερμάτισε ο Cooper μετά από πολύ καλή εκκίνηση με πέμπτο τον πολύ δυνατό σε αυτό το σκέλος Matt Goerke. Έχοντας μια πολύ κακή εκκίνηση ο Chad Reed δούλεψε σκληρά για να τερματίσει έκτος ενώ ο Villopoto στο τελευταίο φετινό του σκέλος τερμάτισε 16ος. Στο δεύτερο σκέλος ο Alessi δεν πήρε την εκκίνηση (!) αλλά έστριψε δεύτερος πίσω από τον Josh Grant. Οι δύο πρωτοπόροι γρήγορα έκαναν διαφορά από τους υπόλοιπους και μέχρι και την καρό σημαία έδωσαν την μάχη της πρώτης θέσης. Μια άλλη σημαία όμως θα έκρινε τον νικητή του σκέλους, στον δέκατο γύρο ο Alessi πέρασε τον Grant αλλά ο Grant τον ξαναπέρασε σε καθεστώς κίτρινης με κόκκινες γραμμές σημαία που εκτός ότι σήμαινε προσοχή και απαγόρευση προσπέρασης, απαγόρευε στους οδηγούς να βγάλουν τα άλματα κάτι που ο Grant δεν σεβάστηκε. Με αυτόν τον τρόπο ο Grant που τερμάτισε πρώτος έχασε μια θέση και πήγε δεύτερος με τον Alessi να κερδίζει και αυτό το σκέλος και τον αγώνα που έτσι κι αλλιώς θα κέρδιζε. Τρίτος σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Reed που αυτήν την φορά είχε καλή εκκίνηση και μάλιστα πλησίασε στο τέλος του αγώνα τους δύο πρωτοπόρους, με τέταρτο στο σκέλος τον Tedesco που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά από πολύ καιρό. Πολύ καλή εμφάνιση του Dan Reardon στην πέμπτη θέση, προβλήματα με πτώσεις για τον Short που τερμάτισε έκτος.

Αποτελέσματα  Hangtown, κατηγορία 450
1.  Mike Alessi – 1/1 SUZ
2.  I Tedesco – 2/4 HON
3.  Chad Reed – 6/3 SUZ
4.  A Short – 3/6 HON
5.  Josh Grant – 9/2 YAM
6.  Dan Reardon – 7/5     HON
7.  Matt Goerke – 5/9  SUZ
8.  J Brayton – 8/10 KTM
9.  T Hahn – 11/8 KAW
10.  C Cooper – 4/23 YAM

Δεν υπάρχουν λόγια, ο Villopoto εκτός
αγώνων

Πρώτη νίκη στο AMA Motocross για τον Pourcel που οδηγεί πολύ προσεκτικά σε κάθε αγώνα

Κατηγορία 250
Αν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον στα 450 όλοι σκεπτόντουσαν τι θα επακολουθούσε στα 250. Όμως η κατηγορία δεν επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Στο πρώτο σκέλος ο Justin Barcia πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα δείχνοντας ότι δεν πάει καλά μόνο στο Glen Helen, κάνοντας μάλιστα και μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους. Οι διώκτες του δεν ήταν άλλοι από του Christophe Pourcel και Trey Canard ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Dungey είχε μια πτώση στην εκκίνηση που τον έφερε να ξεκινά από την τελευταία θέση. Τρεις γύρους πριν από το τέλος ο Pourcel αποφάσισε να κάνει την επίθεση του στον Barcia για την πρώτη θέση κάτι που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Πρώτος ο Pourcel με δεύτερο τον Barcia και τρίτο τον Canard που απειλήθηκε στο τέλος από τον τέταρτο τελικά Tyla Rattray και τον πέμπτο Bret Metcalfe. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Broc Tickle ανεβαίνοντας από την δωδέκατη θέση στην έκτη όπου και τερμάτισε. Το δεύτερο σκέλος ήταν υπόθεση του Dungey, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό που σε συνδυασμό με την έβδομη θέση του πρώτου σκέλους ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πίσω του βρέθηκε από την αρχή σχεδόν και αφού πέρασε το εμπόδιο του Blake Wharton ο Pourcel, και μάλιστα στο τέλος του σκέλους πίεσε τον πρωτοπόρο χωρίς όμως να καταφέρει να ξεφύγει από την δεύτερη θέση. Ο Pourcel όμως παραβίασε και αυτός την νέα κιτρινοκόκκινη σημαία και έτσι η δεύτερη θέση στο σκέλος πήγε στον κανονικά τρίτο Canard που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Παρόλα αυτά η νίκη του αγώνα ήταν του Pourcel και αν δεν υπήρχε η ποινή της μίας θέσης θα ήταν και η κορυφή της βαθμολογίας. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Metcalfe ανεβάζοντας απόδοση σκέλος με το σκέλος με πέμπτο τον Wharton που είχε καλή εκκίνηση και έκτο ξανά τον Tickle.

Αποτελέσματα  Hangtown, κατηγορία 250
1.  C Pourcel – 1/3  KAW
2.  Trey Canard – 3/2 HON
3.  Ryan Dungey – 7/1 SUZ
4.  Brett Metcalfe – 5/4 HON
5.  Tyla Rattray – 4/7 KAW
6.  Broc Tickle – 6/6 YAM
7.  Blake Wharton – 9/5 HON
8.  Jake Weimer – 8/8 KAW
9.  PJ Larsen – 10/10 KAW
10.  Justin Barcia – 2/29 HON


Ο Alessi μπορεί να χάσει τον τίτλο μόνο
από τον εαυτό του

Βαθμολογίες
Κατηγορία 450

1 Mike Alessi  92
2 Josh Grant  74
3 Chad Reed  73
4 R Villopoto  55
5 Thomas Hahn 52
6 Andrew Short 51
7 Dan Reardon 41
8 Matt Goerke 41
9 Ivan Tedesco 40
10 Cody Cooper 37

Ούτε φέτος θα είναι η χρονιά του Stroupe,
εδώ μόλις τον έχει εμβολίσει ο Barcia

Κατηγορία 250
1 Ryan Dungey 86
2 C Pourcel 84
3 Trey Canard 75
4 Tyla Rattray 70
5 Brett Metcalfe 63
6 Justin Barcia 54
7 Jake Weimer 53
8 Blake Wharton 52
9 Tommy Searle 48
10 Broc Tickle  47

Επόμενος αγώνας 07/06/09 Freestone, TX.
Φωτογραφίες: amamotocross.com