Χρειάστηκαν τέσσερις αγώνες για να πάρει επιτέλους ο πρωταθλητής της Lites και πρωτοπόρος της βαθμολογίας R.Villopoto, την πρώτη του φετινή νίκη που ήρθε στο Budds Creek. Με επεισοδιακό τρόπο ο R.Carmichael κέρδισε δύσκολα την 100η motocross νίκη του.

Motocross Class
Πρώτο σκέλος
Η μάχη των δύο τιτάνων του αμερικάνικου motocross ξεκίνησε αμέσως μετά την πτώση της μπάρας. Πρώτος έστριψε ο James Stewart με κολλημένο πίσω του τον Ricky Carmichael που έδειχνε από τους πρώτους γύρους την διάθεση του να περάσει μπροστά. Σε αυτό το σκέλος όμως ο Stewart ήταν καλά διαβασμένος και οδήγησε δυνατά μέχρι το τέλος για να πάρει την καρό σημαία, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον δεύτερο Carmichael. Αποφάσισε να ξεμουδιάσει ο Chad Reed από τις διακοπές του και έτρεξε σε αυτόν τον αγώνα. Ίσως να έχει στα πλάνα του να τρέξει στο MXDN τον Σεπτέμβριο και αυτό να αποτελεί στάδιο προετοιμασίας. Όπως και να έχει ο Chad πήρε εύκολα την τρίτη θέση αφού οδήγησε σε αυτήν από την αρχή μέχρι και το τέλος. Τέταρτος τερμάτισε ο Hond-οφάγος Tim Ferry κερδίζοντας και σε αυτό το σκέλος τους εκπροσώπους της μεγάλης ομάδας που αυτήν την φορά ήταν οι Andrew Short και Kevin Windham. Ο Short κατάφερε προς το τέλος του σκέλους να περάσει τον Windham συμπληρώνοντας την εξάδα, πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Αποτελέσματα Budds Creek πρώτου σκέλους Motocross Class
1 James M Stewart Kawasaki KX450F
2 Ricky Carmichael Suzuki RMZ450
3 Chad Reed Yamaha YZ450F
4 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
5 Andrew T Short Honda CRF450R
6 Kevin W Windham Honda CRF450R
7 Grant Langston Yamaha YZ450F
8 Mike A Alessi KTM 450SX
9 David D Millsaps Honda CRF450R
10 David Vuillemin Honda CRF450R

Δεύτερο σκέλος
Με άλλη μια εκπληκτική εκκίνηση ο Stewart έφυγε μπροστά αποκτώντας ξανά το πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του Carmichael, στο δύσκολο για προσπέραση Budds Creek. Δοκιμάζοντας πραγματικά τα πάντα ο RC δεν μπορούσε να περάσει σε κανένα σημείο τον “bubba”. Στον ενδέκατο γύρο όμως ο Carmichael έκανε κάτι που τον χαρακτηρίζει. Ανακάλυψε μια νέα γραμμή στην μεγάλη ευθεία, ανέπτυξε περισσότερα χιλιόμετρα και κατάφερε να κρατηθεί στο τέλος της όπως μόνο αυτός ξέρει μπροστά από τον Stewart. Φυσικά ο οδηγός της Kawasaki δεν κατάλαβε από πού του ήρθε και δεν κατάφερε να απαντήσει μέχρι και τον τερματισμό. Ο Carmichael πέτυχε την 100η motocross νίκη του και την 148η συνολικά, ανεβάζοντας για άλλη μια φορά τα εκπληκτικά ρεκόρ του. Ο Stewart προσπάθησε πολύ και αυτήν την φορά ήταν εκεί για να παλέψει την νίκη, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες. Για παραπάνω από τα μισά του αγώνα ο Mike Alessi κράταγε την τρίτη θέση από τους Davi Millsaps και Kevin Windham που τον πίεζαν. Ο Millsaps είχε μια πτώση με εγκατάλειψη και ένα άλλο Honda τελικά κατάφερε να περάσει τον Alessi, αυτό του Short. Μετά από κακή εκκίνηση ο Reed κατάφερε από εικοστός να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση όπου και τερμάτισε, ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στους τελευταίους γύρους ο Alessi έχασε την τέταρτη θέση από τον Reed τερματίζοντας τελικά πέμπτος. Ο Ivan Tedesco φλέρταρε με την εξάδα σε όλο το σκέλος και τελικά κατέκτησε την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Budds Creek δεύτερου σκέλους Motocross Class
1 Ricky Carmichael Suzuki RMZ450
2 James M Stewart Kawasaki KX450F
3 Andrew T Short Honda CRF450R
4 Chad Reed Yamaha YZ450F
5 Mike A Alessi KTM 450SX
6 Ivan Tedesco Suzuki RM-Z450
7 Grant Langston Yamaha YZ450F
8 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
9 Kevin W Windham Honda CRF450R
10 Michael Byrne Suzuki RM-Z450

Motocross Lites
Πρώτο σκέλος
O Ryan Villopoto κατά παράδοση πάει καλά σε αυτήν την πίστα. Το απέδειξε σε όλο τον αγώνα και φυσικά και σε αυτό το σκέλος που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς λάθη αυτήν την φορά. Ο μεγάλος του αντίπαλος Ben Townley βρέθηκε στην αρχή δύο θέσεις πίσω του με τον Josh Grant να είναι ανάμεσα τους. Αυτό ήταν αρκετό για να καθυστερήσει ο Townley
Κατά δύο γύρους να περάσει τον Grant, χάνοντας έτσι την επαφή με τον πρωτοπόρο. Μετά από καλή εκκίνηση ο Jason Lawrence δεν άργησε να βρεθεί τρίτος και να τερματίσει άνετα σε αυτήν την θέση. Πίσω του οι Grant και Ryan Dungey πάλευαν για την τέταρτη θέση με τελικό αποδέκτη αυτής τον Grant. Η κακή εκκίνηση του Jake Weimer δεν τον εμπόδισε να βρεθεί στην έκτη θέση όπου και τερμάτισε.

Αποτελέσματα Budds Creek πρώτου σκέλους Motocross Lites
1 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
2 Ben Townley Kawasaki KX250F
3 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
4 Joshua M Grant Honda CRF250R
5 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
6 Jake T Weimer Honda CRF250R
7 Andrew Mcfarlane Suzuki RM-Z250
8 Matthew C Goerke Yamaha YZ250F
9 Joshua R Hill Yamaha YZ250F
10 Robert S Kiniry Kawasaki KX250F

Δεύτερο σκέλος
Για πολλούς λόγους ο Villopoto δεν ήθελε να χάσει αυτό το σκέλος. Ο κυριότερος ήταν ότι μόνο η πρώτη θέση θα του χάριζε την πρώτη του φετινή νίκη. Πήρε την εκκίνηση έβαλε το κεφάλι κάτω και με φοβερό γυρολόγιο περιόρισε στην δεύτερη θέση τον διώκτη του από τον πρώτο γύρο Townley. Οι οδηγοί της Pro Cirquit Kawasaki έκαναν το ένα-δύο σε σκέλος και σύνολο, με τον Villopoto να κερδίζει επί πλέον βαθμούς στην διαφορά τους για το πρωτάθλημα. Ο Lawrence τερμάτισε ξανά τρίτος(και τρίτος στο σύνολο) αλλά αυτήν την φορά χρειάστηκε να δώσει μεγάλη μάχη. Στην αρχή ο Grant δεν επέτρεπε σε κανένα να του αποσπάσει την τρίτη θέση τόσο στον Lawrence όσο και στον Dungey που μπήκε μετά τα μισά στην μάχη. Προς το τέλος όμως ο Dungey πέρασε τον Grant και τον ακολούθησε κι ο Lawrence που τρεις γύρους πριν το τέλος έκανε την κίνηση του στον Dungey που τερμάτισε τελικά τέταρτος. Πέμπτη θέση για τον Grant που όπως έχουμε πει στο τέλος των σκελών χάνει τις δυνάμεις του ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Josh Hill μετά από ένα όμορφο αγώνα.

Αποτελέσματα Budds Creek δεύτερου σκέλους Motocross Lites
1 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
2 Ben Townley Kawasaki KX250F
3 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F
4 Ryan M Dungey Suzuki RM-Z250
5 Joshua M Grant Honda CRF250R
6 Joshua R Hill Yamaha YZ250F
7 Christopher Gosselaar Kawasaki KX250F
8 Steve Boniface Kawasaki KX250F
9 Broc Oneal Tickle Yamaha YZ250F
10 Matthew J Lemoine Yamaha YZ250F


Βαθμολογίες

Motocross Class
1 R. Carmichael 194
2 J. Stewart 178
3 A. Short 129
4 G. Langston 129
5 T. Ferry 127
6 M. Alessi 107
7 K. Windham 106
8 D. Millsaps 102
9 D. Vuillemin 87
10 M. Byrne 80

Το βάθρο της Lites.
Motocross Lites
1 R. Villopoto 188
2 B. Townley 174
3 R. Dungey 150
4 J. Grant 146
5 J. Lawrence 141
6 J. Hill 90
7 B. Tickle 80
8 J. Weimer 78
9 T. Hahn 74
10 M. Goerke 64

Επόμενος αγώνας 30-01/07 Red Bud, MI.
Φωτογραφίες: AMA