Το ΑΜΑ/FIM Supercross πέρασε στην ανατολική ακτή ξεκινώντας με τον αγώνα της Indanapolis. Εκεί ο Ryan Villopoto πήρε μια ακόμα νίκη και ισοβάθμησε στην κορυφή με τον Ryan Dungey. Με νίκη ξεκίνησε ο Christophe Pourcel στον πρώτο φετινό αγώνα της Lites Ανατολής

Το πέρασμα στην ανατολική ακτή ουσιαστικά σημαίνει την αρχή του πρωταθλήματος για την Lites Ανατολής. Αν και αρχικά ο Christophe Pourcel και ο Tyla Rattray της Pro Circuit Kawasaki είχαν δηλωθεί στην Lites Δύσης ωστόσο ο τραυματισμός των δύο οδηγών λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ανάγκασε να αλλάξουν πλάνα και να μεταφερθούν στο πρωτάθλημα της Ανατολής, μετακομίζοντας παράλληλα τον Jake Weimer αναγκαστικά στην Δύση. Όπως και να έχει πάντως η Pro Circuit Kawasaki είναι μέσα και στους δύο τίτλους της Lites.

Μπορεί ο Villopoto  μην έχει τα χαρίσματα των Chad Reed και James Stewart αλλά αυτός είναι το φαβορί για τον τίτλο φέτος

ΟΡΕΝ Class
Η στιγμή που περίμενε ο Ryan Villopoto έφτασε και δεν είναι άλλη από το πέρασμα του πρωταθλήματος στην ανατολική ακτή. Κλειστά στάδια, μαλακό χώμα και γνωστές πολιτείες αφού ο ίδιος κατοικεί σε αυτήν την μεριά των Η.Π.Α. και όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν του αρέσει να αγωνίζεται ανατολικά. Όπως φάνηκε, επίσης τους άρεσε που αγωνίζονται στην Indianapolis και οι οδηγοί της Honda David Millsaps και Kevin Windham στήνοντας καυγά από την εκκίνηση για την πρώτη θέση με τον Millsaps να έχει τον πρώτο λόγο. Στον τρίτο γύρο όμως ο Windham έκανε την κίνηση του αφού έβλεπε πίσω του να συνωστίζονται οι Villopoto και Dungey και λίγους γύρους μετά πέρασαν και αυτοί τον Millsaps. Μέσα σε ζητωκραυγές από το πλήθος ο βετεράνος Windham οδήγησε τον αγώνα μέχρι και τον δωδέκατο γύρο κρατώντας σθεναρά τον Villopoto πίσω του. Από εκεί και μετά όμως μίλησε η ηλικία και φυσικά η αντοχή καθώς ο Windham παρέδωσε εύκολα την πρώτη θέση στον Villopoto και αμέσως μετά παρέδωσε και την δεύτερη θέση στον Dungey. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Villopoto κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας έτσι την τρίτη του φετινή νίκη και πιάνοντας στην βαθμολογία τον Dungey. Όσο για τον Dungey έκανε ότι χρειαζόταν για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας ακόμα μια εβδομάδα τερματίζοντας δεύτερος. Τα κατάφερε και τώρα περιμένει την επιστροφή του James Stewart στο πρωτάθλημα για να ανακατέψει την τράπουλα κόβοντας βαθμούς από τον Villopoto. Μετά από ένα εκπληκτικό αγώνα ο Windham κατάφερε να πάρει ακόμα μια τρίτη θέση φέτος κερδίζοντας τον σεβασμό των αντιπάλων του. Καλή εμφάνιση έκανε και ο Justin Brayton που αυτήν την φορά πλησίασε το βάθρο τερματίζοντας τέταρτος. Πέμπτος τερμάτισε ο Millsaps χωρίς να εντυπωσιάζει αφού είχε κερδίσει την εκκίνηση και είχε οδηγήσει τον αγώνα για δύο γύρους. Την εξάδα έκλεισε ο Chris Blose στον καλύτερο του φετινό τερματισμό.

Αποτελέσματα Indianapolis, OPEN Class
1. Ryan Villopoto Kawasaki
2. Ryan Dungey Suzuki
3. Kevin Windham Honda
4. Justin Brayton Yamaha
5. Davi Millsaps Honda
6. Chris Blose Honda
7. Grant Langston Yamaha
8. Nick Wey Kawasaki
9. Josh Hill Yamaha
10. Jason Lawrence Yamaha

R.Villopoto, R.Dungey και K.Windham οι
νικητές της Open Class

Χρονιά αναμονής για την μεγάλη κατηγορία έχει χαρακτηρίσει ο C.Pourcel το φετινό πρωτάθλημα

Lites Class (Ανατολής)
Η μοίρα έσπρωξε τον Chistophe Pourcel να διεκδικεί, η καλύτερα να υπερασπίζεται τον τίτλο του στην Lites Ανατολής. Μετά την απόρριψη της επιθυμίας του να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία ο τραυματισμός του λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Lites Δύσης τον έφερε να αναγκαστικά ξανά στο πρωτάθλημα της ανατολής.  Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο ίδιος δεν θέλει να αγωνίζεται και να κερδίζει πρωταθλήματα διαδικαστικού χαρακτήρα. Και για του λόγου το αληθές ο C.Pourcel κυριάρχησε από την αρχή της ημέρας πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο, κερδίζοντας όλες τις προκριματικές του σειρές και οδηγώντας τον τελικό από την αρχή μέχρι και το τέλος στην πρώτη θέση. Πίσω του ο Austin Stroupe άφησε την μεγάλη κατηγορία για να συγκεντρωθεί στον αρχικό του στόχο που ήταν το πρωτάθλημα της Lites Ανατολής και έπιασε νωρίς δουλειά στον αγώνα δίνοντας μάχη με τον Justin Barcia. Η μάχη αυτή δεν κράτησε και πολύ αφού ο Stroupe καθάρισε την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Barcia τρίτο. Εδώ να πούμε ότι για τον Barcia είναι η πρώτη χρονιά που αγωνίζεται στο Supercross. Τέταρτος τερμάτισε ο Ryan Sipes επικρατώντας του βετεράνου της κατηγορίας Bret Metcalfe που τερμάτισε πέμπτος. Την εξάδα έκλεισε ο Dean Wilson που και αυτός αγωνίζεται για πρώτη φορά σε Supercross.

Το πρωτάθλημα πέρασε στην ανατολική ακτή και στα κλειστά στάδια (πλην της Daytona)

Αποτελέσματα Indianapolis, Lites Class (Ανατολής)
1. Christophe Pourcel Kawasaki
2. Austin Stroupe Suzuki
3. Justin Barcia Honda
4. Ryan Sipes Yamaha
5. Brett Metcalfe Honda
6. Dean Wilson Kawasaki
7. Kyle Regal Yamaha
8. Nico Izzi Yamaha
9. Martin Davalos Yamaha
10. Troy Adams Suzuki

C.Pourcel, A.Stroupe και J.Barcia οι νικητές
της Lites Ανατολής

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1. Ryan Dungey 145
2. Ryan Villopoto 145
3. Josh Hill 135
4. Davi Millsaps 114
5. Kevin Windham 106
6. Justin Brayton 105
7. Ivan Tedesco 97
8. Nick Wey 74
9. Andrew Short 69
10. Tommy Hahn 61

Ο Ryan Dungey κράτησε για ακόμα μια
εβδομάδα την πρώτη θέση στην βαθμολογία

Lites Class (Ανατολής)
1. Christophe Pourcel 25
2. Austin Stroupe 22
3. Justin Barcia 20
4. Ryan Sipes 18
5. Brett Metcalfe 16
6. Dean Wilson 15
7. Kyle Regal 14
8. Nico Izzi 13
9. Martin Davalos 12
10. Troy Adams 11

Την θέση του τραυματία Andrew Short πήρε
ο δεύτερος στην Lites Δύσης Trey Canard

Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer 135
2. Trey Canard 121
3. Wil Hahn 114
4. Broc Tickle 100
5. Blake Wharton 89
6. Cole Seely 76
7. Max Anstie 63
8. Josh Hansen 60
9. Phil Nicoletti 56
10. Jeff Alessi 56

Επόμενος αγώνας 27/02/2010 Atlanta GA.