ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ


Ο ΜΟΣΥΛ τιμώντας το μέλος του και πρώην δήμαρχο Πέτρας, πρόεδρο ένωσης δήμων και κοινοτήτων Ν. Λέσβου διοργανώνει μια φορά τον χρόνο αγώνα ραλι με την επωνυμία του εκλείποντας επιβραβεύοντας το ήθος του αφού ήταν ένας από τους λίγους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που αξίζει να τιμάς κατά αυτόν τον τρόπο. Φέτος θα υπάρξει και μεγάλο χρηματικό έπαθλο ενώ συνδιοργανωτές θα είναι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου και ο αθλητικός οργανισμός δήμου Μυτιλήνης.
Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς καθώς επίσης και τον διεθνή δικαιοδοτικό αγωνιστικό κώδικα αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
Επιτρέπονται 3 αναγνωρίσεις σε κάθε ειδική διαδρομή. Μέγιστη ταχύτητα κατά τις αναγνωρίσεις 40 χιλιόμετρα. Έναρξη αναγνωρίσεων ειδικών διαδρομών Σάββατο 4 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ – Λήξη αναγνωρίσεων ειδικών διαδρομών 15.00μμ. Για οποιοδήποτε αιτιολογημένη αιτία των αθλητών που δεν πρόλαβαν μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσουν τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών θα δίνεται παράταση από τους αγωνοδίκες. Οι οδηγοί θα εκκινήσουν με διαφορά ενός λεπτού ο ένας πίσω από τον άλλον.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ώρα έναρξης 18.30μμ
Λήξη 19.30μμ ημέρα Σάββατο 4 Οκτωβρίου
Θα ελέγχουν τα κάτωθι. Εμπρός και πίσω φρένα, εμπρός και πίσω ελαστικά και γενικότερα η καταλληλότητα της μοτοσυκλέτας. Απαραιτήτως κράνος θώρακα, μπότες, εγκεκριμένου τύπου. Επίσης οι αθλητές υποχρεούνται να προσκομίσουν τα δοχεία ανεφοδιασμού, και γενικότερα θα ελεχθεί ότι προβλέπεται από τους κανονισμούς.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 11.00πμ.Τερματισμος 15.50μμ της ίδιας ημέρας. Ο αγώνας θα έχει 11 ειδικές διαδρομές. Κάθε 4 ειδικές θα υπάρχει σερβις παρκ. Όπου οι αθλητές θα έχουν 20 λεπτά στην διάθεση τους σε κάθε σερβις παρκ για επισκευές , ρυθμίσεις κ.λ.π. Σύνολο χιλιομέτρων ειδικών διαδρομών 77 χιλιόμετρα. Σύνολο χιλιομέτρων απλών διαδρομών 32 χιλιόμετρα.
Οι ειδικές 1,2,3,4,5 θα επαναλαμβάνονται ως ειδικές 6,7,8,9.10 ενώ η ειδική 11 θα γίνει μόνο μια φορά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Κατηγορία ραλι 1 Αγωνιστικές μοτοσυκλέτες enduro
Κατηγορία ραλι 2 on-off μοτοσυκλέτες

ΚΥΠΕΛΑ-ΕΠΑΘΛΑ
Θα δοθούν κύπελλα στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας και μετάλλια στους επόμενους 5 κάθε κατηγορίας. Για την εξαιρετική αυτή περίσταση θα υπάρξει χρηματικό έπαθλο.
Πρώτος γενικής 790 ευρώ,
δεύτερος γενικής 770 ευρώ,
τρίτος γενικής 750 ευρώ,
τέταρτος γενικής 730 ευρώ,
πέμπτος γενικής 700 ευρώ,
εκτός γενικής 670 ευρώ,
έβδομος γενικής 600 ευρώ,
όγδοος γενικής 420 ευρώ,
ένατος 350 ευρώ,
δέκατος 300 ευρώ και
ενδέκατος 250 ευρώ.

Οι τοπικοί οδηγοί δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο έπαθλο παρά μόνο στον αγώνα. Οι αρχάριοι αθλητές της Λέσβου θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο: 1ος 250 ευρώ, 2ος 200 ευρώ, 3ος 100 ευρώ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν μέχρι και 30 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα και για θέματα τεχνικής φύσεως μέχρι και 15 λεπτά μετά την λήξη. Το παράβολο της ενστάσεως ισούται με το ποσό της συμμετοχής. Σε περίπτωση που υπάρχουν ενστάσεις η απονομή θα λάβει χώρα μετά την εξέταση των ενστάσεων από τους αγωνοδίκες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Κόστος συμμετοχής 35 ευρώ.
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής 10 Σεπτεμβρίου.
Λήξη δηλώσεων συμμετοχής Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και ώρα 13.55μμ.
Τηλ. συμμετοχής: 6974455792

Οι καθυστερημένες συμμέτοχες επιβαρύνονται με πρόστιμο βάσει κανονισμών. Για τους αρχάριους αθλητές και πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές νήσων Αιγαίου έως και 33 ετών η συμμετοχή θα είναι δωρεαν ενώ άνω των 33 ετών η συμμετοχή κοστίζει 20 ευρώ. Ώρες γραμματείας 10.30πμ έως και 16.30μμ και από 21.30μμ έως 11.30μμ. Για τους πρώτους 11 αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα υπάρξουν και οι εξής διευκολύνσεις. Δωρεάν άφιξη και επιστροφή αθλητών (ατομικό εισιτήριο καθώς και δωρεάν άφιξη και επιστροφή της μοτοσυκλέτας). Επίσης θα υπάρχει και δωρεάν διαμονή των συνοδών για μια βραδιά ενώ όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν ολιγοήμερας διακοπές υπάρχει δυνατότητα μετά την λήξη του αγώνα να φιλοξενηθούν στους ξενώνες του Αγίου Ιγνατίου. Οι αθλητές θα έχουν δυο επιλογές.

Αυτοί που θα καταβάλουν το κόστος συμμετοχής του αγώνα (35 ευρώ) και 40 ευρώ ως εγγυητικό ποσό θα έχουν το 100% των προαναφερθέντων παροχών ενώ το εγγυητικό ποσό θα επιστρέφεται. Αυτοί που δεν επιθυμούν να πληρώσουν εγγύηση θα έχουν δωρεάν διαμονή καθώς και δωρεάν επιστροφή ατομικού εισιτηρίου-μοτοσυκλέτας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι έγκυρων αθλητικών δελτίων 2008 των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων. Μίνιμουμ αριθμός συμμετοχών για την διεξαγωγή του ραλι Στέλιος Παυλής 23 αθλητές σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας θα διεξήχθη σε άλλη ημερομηνία και τα χρήματα θα επιστρέφονται στους αθλητές εκτός από αυτούς που επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα κατά την νέα ημερομηνία που θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή. Ο αγώνας είναι τεχνικός με μέτριες ταχύτητες και θα διεξήχθη σε περιοχές του δήμου Μυτιλήνης Αριθμός λογαριασμού για κατάθεση συμμετοχών 407/ 296008-70 Εθνική τράπεζα

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος Γιώργος Δημόπουλος
Μέλη Μιχάλης Χίου, Δήμητρα Καραγιάννη
Αγωνοδίκες Πουλχερία Καβούρη, Μιχάλης Χίου, Μάριος Χατζηκωσταντής
Αλυτάρχης Γιώργος Δημόπουλος, βοηθός Γρηγόρης Μαρμάρου
Τεχνικός έφορος Φωκίων Γελαγώτης
Γιατρός ιντερσαλονικα
Γραμματεία Γιώργος Ράλλης

Για το διοικητικό συμβούλιο
O πρόεδρος
Γιώργος Δημόπουλος

Ο έφορος αθλητικών δραστηριοτήτων
Πουλχερία Καβούρη