ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

RALLY RAID CUP 2005
Αττική & Βοιωτία, 24 Απριλίου 2005
“Τα 3ΟΟ χιλιόμετρα του Ο-3ΟΟ”

O δεύτερος αγώνας για το Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride – Rally Raid θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Βοιωτίας, την Κυριακή, 24 Απριλίου. Το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης “Ο-3ΟΟ” και το Off Road Team, υπόσχονται ως διοργανωτές έναν αγώνα – σημείο αναφοράς, στα επιτυχημένα πρότυπα του Αττικού Trail Ride και του Trail Raid της Εύβοιας, που προηγήθηκαν.

Η εκκίνηση θα δοθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής (στις 5:30) από τις
εγκαταστάσεις του Auto Festival στις Αφίδνες (Κιούρκα). Η διαδρομή θα
διασχίσει την Πάρνηθα και την Αυλώνα και θα ακολουθήσει τον αγωγό του Μόρνου προς τη Θήβα. Εκεί, η διαδρομή θα συνεχιστεί στο πολύ όμορφο Άλσος Μοσχοποδίου στο Νεοχωράκι, θα γυρίσει το Όρος Ελικώνας στη Βοιωτία και από εκεί θα κατηφορίσει προς τον Κορινθιακό Κόλπο, για να οδηγήσει τους συμμετέχοντες – ακολουθώντας τον αγωγό του Μόρνου αντίστροφα – και πάλι στο σημείο εκκίνησης. Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί μετά από 320 χιλιόμετρα, όμορφα, εκδρομικά, εύκολα, αλλά σίγουρα κουραστικά. Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της έχει υπολογιστεί γύρω στις οκτώ με δέκα ώρες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ο
τεχνικός έλεγχος των οχημάτων στα γραφεία του περιοδικού Ο-3ΟΟ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν αυτοκίνητα 4Χ4, απλά και κατηγορίας Raid, αλλά και αγωνιστικά. Όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες, θα υπάρχουν οι κατηγορίες έως 450cc, Open και Quad. Όσοι οδηγοί ή αναβάτες μπορέσουν να υπολογίσουν σωστά τη μέση ωριαία ταχύτητα της διαδρομής και δεχτούν τους λιγότερους βαθμούς ποινής θα μοιραστούν τα 41 κύπελλα του αγώνα.

Η διαδρομή, παρ’ όλο που είναι η μεγαλύτερη που έχει χαραχτεί ποτέ
για μονοήμερο Trail Ride – Raid, είναι ιδιαίτερα εύκολη και ανοιχτή, γεγονός που την κάνει πολύ ελκυστική για μεγάλες μοτοσυκλέτες On-Off και αυτοκίνητα SUV. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο Trail Ride αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για τους κατόχους αυτών των οχημάτων να λάβουν μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 40 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες και
80 ευρώ για τα αυτοκίνητα. Το road book έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί στα πρότυπα του Rally Dakar και θα δοθεί στους συμμετέχοντες σε ρολό ή μπλοκ, ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος. Τέλος, θα υπάρχει βοήθεια στα δύσκολα σημεία, “σκούπες” και πλοηγοί, ενώ θα διασφαλιστεί η διέλευση των συμμετεχόντων από όλα τα περάσματα.