Ήθελε τουλάχιστον άλλη μια νίκη ο Ricky Carmichael στο supercross και την πέτυχε με έξυπνο ίσως και λίγο τυχερό τρόπο στο San Francisco. Η φετινή πορεία του Ryan Villopoto στο supercross θα βλέπει μόνο νίκες, νίκες, νίκες.

Supercross Class
Σε έναν από τους καλύτερους αγώνες του AMA Supercross εξελίχθηκε αυτός του San Francisco. Την εκκίνηση πήρε ο Chad Reed με τον James Stewart αλλά και τον Ricky Carmichael πίσω του. Ο αγώνας απέκτησε από την αρχή πολύ δυνατό ρυθμό με τους πρώτους οχτώ γύρους να εναλλάσσετε  η πρώτη θέση από τους τρεις πρωτοπόρους. Και οι τρεις ήθελαν την πρώτη θέση και το έδειχναν σε κάθε γύρο. Ο Carmichael σύντομα άφησε πρώτος την μάχη και απλά τους ακολουθούσε στην τρίτη θέση ενώ ο Stewart ήταν αυτός που έκανε το λάθος στον όγδοο γύρο είχε μια πτώση και έμεινε πίσω. Δύο γύρους μετά και ο Reed θα κάνει λάθος, είχε μια πτώση υπό την πίεση του RC παραδίδοντας έτσι την πρωτοπορία του αγώνα στον Carmichael. Για τους επόμενους δέκα γύρους ο Carmichael δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήρε άνετα την δεύτερη φετινή του νίκη. Το πρόγραμμα του στα NASCAR έχει ήδη ξεκινήσει και το επόμενο supercross που θα τον ξαναδούμε είναι της Atlanta. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Stewart που και αυτός εκμεταλλεύτηκε την πτώση του τρίτου Reed. Μετά από κακή εκκίνηση και ομηρικές μάχες με τους Ivan Tedesco και Nick Wey, ο Tim Ferry πήρε αντρίκια την τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Nick Wey με έκτο τον David Vuillemin.

Αποτελέσματα San Francisco Supercross Class
1. Ricky Carmichael  Suzuki
2. James Stewart  Kawasaki
3. Chad Reed  Yamaha
4. Timmy Ferry Kawasaki
5. Nick Wey  Honda
6. David Vuillemin  Honda
7. Travis Preston  Honda
8. Michael Byrne  Suzuki
9. Jeff Gibson  Kawasaki
10. Kevin Windham  Honda

Supercross Lites
Σε αυτήν την κατηγορία ο Villopoto δεν έχει αντίπαλο. Ο team-mate του Chris Gosselaar πήρε την εκκίνηση αλλά πολύ σύντομα τον πέρασε ο Villopoto. Ο Gosselaar δέχτηκε και την πίεση από τον τρίτο Martin Davalos αλλά οι δυο οδηγοί στον τρίτο γύρο συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να έχουν από μια πτώση και να εγκαταλείψουν. Έτσι ο Villopoto πήρε την τρίτη του φετινή νίκη μπροστά από τον δεύτερο Josh Grant που βρέθηκε εκεί μετά την παραπάνω πτώση. Το πρώτο βάθρο της καριέρας του είδε ο τρίτος Jake Weimer, ενώ ο τέταρτος Josh Hill μετά την ποινή του πάλεψε αρκετά για να πάρει και αυτός το πρώτο του βάθρο(ποινές ΑΜΑ). Με την πέμπτη θέση που πέτυχε ο Jason Lawrence κράτάει γερά την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Την εξάδα έκλεισε άλλος ένα πιτσιρικάς από τους πολλούς της κατηγορίας ο Kyle Partridge.

Αποτελέσματα San Francisco Supercross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. Josh Grant  Honda
3. Jake Weimer  Honda
4. Josh Hill  Yamaha
5. Jason Lawrence  Yamaha
6. Kyle Partridge  Honda
7. Steve Boniface  Kawasaki
8. Josh Hansen  KTM
9. Michael LaPaglia Yamaha

Βαθμολογίες
Supercross Class
1.  J. Stewart 97
2. C. Reed 82
3. T. Ferry 70
4. R. Carmichael 69
5. M. Byrne 57
6. K. Windham 52
7. T. Preston 50
8. N. Wey 42
9. D. Vuillemin 42
10. I. Tedesco 42

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  97
2. Jason Lawrence  71
3. Jake Weimer 59
4. Steve Boniface  55
5. Matthew Lemoine  54
6. Christopher Gosselaar  51
7. Christophe Pourcel  48
8. Troy Adams  47
9. Josh Hansen  46
10. Josh Grant  42

Παγκόσμιο Supercross Class
1. James Stewart  139
2. Chad Reed  127
3. Ricky Carmichael  116
4. Timmy Ferry  102
5. Nicholas Wey  90
6. David Vuillemin  79
7. Travis Preston  69
8. Heath Voss  66
9. Michael Byrne  64
10. Jeff Gibson  61

Φωτογραφίες: AMA, Chris Tedesco